Το «μαύρο κουτί» του Απόλλωνα Σμύρνης (vid)

Gazzetta team
Το «μαύρο κουτί» του Απόλλωνα Σμύρνης (vid)

bet365

Ας προσπαθήσουμε να «εξηγήσουμε» μέσω του Wyscout τι συνέβη στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» και σε διάστημα μισής ώρας παιχνιδιού κόντρα στο Βόλο «πέταξε» ένα προβάδισμα 3 γκολ!
Τη… μαγεία του ποδοσφαίρου βιώσαν όλοι όσοι έζησαν από κοντά το χθεσινό (31/11) ματς της Ριζούπολης, όπου Απόλλων Σμύρνης και Βόλος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3. Σε έναν αγώνα όπου… έσπασαν καρδιές και υπήρξαν πολλές συγκινήσεις, αφού οι γηπεδούχοι στο 60’ κέρδιζαν με 3-0, όμως οι φιλοξενούμενοι έφεραν τα πάνω-κάτω.
Οταν μία ομάδα «πετά» στον κάλαθο των αχρήστων ένα προβάδισμα 3 γκολ σε διάστημα μισής ώρας παιχνιδιού, τότε σημαίνει πως τις πήγαν όλα στραβά. Οχι τόσο γιατί δέχθηκε 3 τέρματα σε 30 και κάτι (μαζί με τις καθυστερήσεις) λεπτά, αλλά επειδή ας μην ξεχνάμε πως με το σκορ 3-0 υπέρ σου στο 60’, τότε η ψυχολογία σου βρίσκεται στα ύψη. Σε αντίθεση με των αντιπάλων σου που «φλερτάρει» με το Ναδίρ.
Αλλά ο Βόλος «απάντησε» χάρις στα τέρματα των Δουβίκα (60’), Μπαρτόλο (79’), Κολόμπο (90΄+2’) και έφερε τα πάνω-κάτω. Μέσω του Wyscout ας δούμε τι έκαναν ή πιο σωστά ως διατύπωση τι δεν έκαναν στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (60’-φινάλε) και άφησαν να φύγει από τα χέρια τους ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό προβάδισμα, που τους κόστισε 2 πολύτιμους, για τη συνέχεια βαθμούς.
Απόλλων από το 60’ και μετά είχε μόλις 3 τελικές, εκ των οποίων μόνο 1 on target, εκείνη του Μπεντινέλι στο 64’ σε φάση tranzision που απομάκρυνε ο Γκαραβέλης. Παράλληλα κατέγραψε το σουτ του Σλίβκα στο 74’ όπου η μπάλα κόντραρε στα σώματα και το βον πλανέ του Μπρούσιτς στο 90’+5’. Στην προηγούμενη μία ώρα παιχνιδιού μέτρησε 15 (9 on target).
*Παρότι έκλεισε τον αγώνα με συνολική κατοχή μπάλας στο 51%, στο διάστημα από το 60’ μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης είχε μόλις 34%. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι από το 76’ και μέχρι το φινάλε το ποσοστό του έπεσε ακόμη περισσότερο και κυμάνθηκε στα επίπεδα του 32%.
*Σε αυτό το διάστημα μέτρησε 58/88 πετυχημένες μεταβιβάσεις, ποσοστό επιτυχίας μόλις 66%. Το 1/3 ήταν παράλληλες των κεντρικών του αμυντικών, αφού τα ζευγάρια με τις περισσότερες επαφές, από το 60’ και μετά, ήταν τα Λισγάρας-Ντομίνγκες και Λισγάρας-Μπρούσιτς. Ο Απόλλων είχε κλειστεί.
*Και τα 3 γκολ του Βόλου ξεκίνησαν με την μπάλα στον αέρα. Ο Δουβίκας σκόραρε με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Φεράρι, ο Μπαρτόλο από κοντά σε στατική μπάλα μετά από κόρνερ του Νίνη και ο Κολόμπο σε εξέλιξη φάσης από γέμισμα του Ουάρντα. Σε αυτό το διάστημα (από το 60’ και μετά) η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε μόλις 9/25 κερδισμένες εναέριες «μονομαχίες» (36%). Στην πρώτη μία ώρα παιχνιδιού η αντίστοιχη επίδοσή της ήταν 21/39, δηλαδή 54% επιτυχία.
*Οι φιλοξενούμενοι έκαναν συνολικά 8 τελικές, εκ των οποίων οι 5 ήταν από το 60 ‘ και μετά!
*Με τους φιλοξενούμενους ψηλά να πιέζουν οι γηπεδούχοι έβγαλαν μόλις 2 αντεπιθέσεις, εκ των οποίων μόνο εκείνη του Μπεντινέλι στο 64’ κατέληξε σε τελική. Αντίθετα στην προηγούμενη μία και πλέον ώρα αγώνα κατέγραψαν 3. Δηλαδή δεν εκμεταλλεύτηκαν τους κενούς χώρους που τους παρουσιάστηκαν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα