Ο Ολυμπιακός να μην την πατήσει και με Άρη, όπως με Πανιώνιο και ΠΑΣ…

Ο Ολυμπιακός να μην την πατήσει και με Άρη, όπως με Πανιώνιο και ΠΑΣ…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta γιατί όλοι περιμένουν τον Ολυμπιακό στη γωνία και γιατί είναι πολύ ιδιαίτερο το αποψινό του παιχνίδι στο Χαριλάου.
Πού θα κάτσει η μπίλια στο Άρης - Ολυμπιακός; Στη bwin το ζεις με Build A Bet κι αμέτρητες επιλογές! |21+

Ο Ολυμπιακός δίνει απόψε λοιπόν ντέρμπι κορυφής και δη εκτός έδρας.

Ο Άρης πραγματικά έχει εντυπωσιάσει με τη φετινή του συνέπεια. Μοιάζοντας μάλιστα σε πολλά με τον Ολυμπιακό! Είναι οι δύο ομάδες με τις ισχυρότερες άμυνες του πρωταθλήματος, με παθητικό ένα και τρία γκολ αντίστοιχα!...Οι δύο ομάδες με τις έξι νίκες και τη μία ισοπαλία στις εφτά αγωνιστικές-και οι δυο την ισοπαλία την έχουν φέρει με τον ΠΑΣ!...

Η μεγάλη διαφορά τους είναι ότι ο Άρης τις τρεις από τις έξι νίκες του τις έχει πάρει με πέναλτι (με Λαμία το κρίσιμο 2-1 και τα διπλά, 1-0, σε Βόλο κι Αγρίνιο), ενώ ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που ακόμη δεν έχει κερδίσει πέναλτι στο φετινό πρωτάθλημα!...

Ο Άρης από πέρσι είναι μία από τις πιο δυνατές ομάδες της Λίγκας, φέτος συνεχίζει ακόμη πιο αξιόπιστα, έχει δυναμώσει πολύ από οργάνωση και άμυνα με τον Μάντζιο στον πάγκο κι αυτά τα λένε όλα για το μέγεθος της δυσκολίας του αγώνα. Όμως, αν ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει το πρωτάθλημα και φέτος, πρέπει να κάνει διπλά σε τέτοια παιχνίδια. Όπως ακριβώς έκανε πέρσι, κερδίζοντας τον Άρη 2-1 στο Χαριλάου, παρότι μάλιστα έχανε 0-1.

Βεβαίως, για να πάρει εκείνο το ματς ο Ολυμπιακός είχε χρειαστεί να θυσιάσει το παιχνίδι του στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα, αφού ο Μαρτίνς είχε κρατήσει στον πάγκο τους Βαλμπουενά, Ποντένσε, Γκιγιέρμε κι Ομάρ, ακριβώς ενόψει του αγώνα με τον Άρη λίγες ημέρες αργότερα. Εκείνο δε το 1-3 από τους Σέρβους εν τέλει είχε κοστίσει τον αποκλεισμό του από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Πέδρο δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του, αλλά ακόμη και ένα ροτέϊσον να κάνει απόψε εγώ δεν πρόκειται να τον κατακρίνω, καθώς ο Ολυμπιακός παίζει την Τρίτη απολύτως καθοριστικό παιχνίδι μέσα στη Μασσαλία για τη συνέχεια της φετινής παρουσίας του στην Ευρώπη. Απλά θυμήθηκα τι είχε γίνει πέρσι στο Χαριλάου, από πλευράς συγκρότησης της ενδεκάδας γιατί έτσι είχε καταρριφθεί το παραμύθι ότι ο Ολυμπιακός έχει…σίγουρα τα παιχνίδια του με τον Άρη, λόγω των καλών σχέσεων των δύο συλλόγων σε διοικητικό επίπεδο. Τόσο…σίγουρα, που κράτησε έξω τέσσερις βασικούς του στο Τσάμπιονς Λιγκ!...

Ξέρετε, ο Ολυμπιακός έχει ήδη πληρώσει πάρα πολύ άσχημα τον θόρυβο που προκαλούν οι αντίπαλοι του, μέσω της προπαγάνδας του, για τις καλές σχέσεις του με κάποιες ομάδες. Πέρυσι, είχε χάσει δύο βαθμούς από τον Πανιώνιο, ισοφαριζόμενος 1-1 στη Νέα Σμύρνη. Και φέτος έχασε ήδη δύο βαθμούς από τον ΠΑΣ, φέρνοντας 1-1 στα Γιάννινα. Παρεμπιπτόντως, και στη Λάρισα, άλλη ομάδα για την οποία τον κατηγορούν ότι έχει καλές σχέσεις, ο Ολυμπιακός είχε γλιτώσει το 1-1, από μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΛ στο 93’… Άραγε, θα τριτώσει το κακό η, θα είναι ο Ολυμπιακός όπως πρέπει για να κερδίσει τον Άρη; Διότι, τόσο πέρσι με τον Πανιώνιο, όσο και φέτος με τον ΠΑΣ, η ομάδα του Μαρτίνς άρχισε να παίζει από το 46ο λεπτό μπάλα…

Για τον Ολυμπιακό δεν είναι μόνο ότι χάνει βαθμούς από ομάδες με τις οποίες διατηρεί καλές σχέσεις σε διοικητικό επίπεδο, αλλά τους χάνει από δικούς του παίκτες!

Πέρυσι, στο 1-1 με τον Πανιώνιο, καλύτεροι παίκτες του Πανιώνιου ήταν ο Ευαγγέλου κι ο Γιάννης Μασούρας, που ήταν δανεικοί από τον Ολυμπιακό! Μάλιστα, ο Ευαγγέλου είχε κάνει τότε τη μακράν καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα του Πανιώνιου-αμφιβάλλω αν έστω σε άλλο ένα ματς, την είχε πλησιάσει. Αντίθετα, θυμάμαι να έχει κάνει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ και υπέρ του ΠΑΟΚ, παίζοντας πάντοτε ως δανεικός από τον Ολυμπιακό, σε Πανιώνιο και ΠΑΣ αντίστοιχα.

Φέτος, στο 1-1 με τον ΠΑΣ, κορυφαίοι παίκτες του ΠΑΣ ήταν δύο παιδιά από την Ακαδημία του Ολυμπιακού (!), ο Χουτεσιώτης κι ο Σάλιακας, όπως κι ο Παντελάκης, παίκτης που είχε δοθεί δανεικός από τον Ολυμπιακό. Ειδικά ο Χουτεσιώτης πλησίασε το άριστο, κατεβάζοντας τα ρολά της εστίας του. Ο ίδιος Χουτεσιώτης που στο ΠΑΣ-ΑΕΚ 0-1 έκανε έξοδο Μεσολογγίου κι έδωσε το δικαίωμα να δοθεί πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ σε μία φάση από το πουθενά. Ο ίδιος Χουτεσιώτης που στο ΠΑΣ-ΠΑΟΚ 1-2, στο μεν 1-1 του ΠΑΟΚ έδιωξε την μπάλα μέσα στη μικρή του περιοχή κι έδωσε τη δυνατότητα στον Σβιντέρσκι να σκοράρει, στο δε 1-2 του ΠΑΟΚ ξεκίνησε τη φάση κάνοντας ένα τραγικό διώξιμο της μπάλας με τα πόδια, στέλνοντας τη λίγο έξω από τη δική του περιοχή…Προσέξτε, δεν λέω ότι το παιδί το έκανε επίτηδες, λέω όμως ότι έτσι έγινε: σούπερ στο ένα γιατί ήθελε να «αποδείξει», με «δώρα» στα άλλα γιατί τα αντιμετώπισε σαν «ένα ακόμη ματς».

Σήμερα ο Ολυμπιακός θα έχει να αντιμετωπίσει κι άλλους πρώην δικούς του παίκτες, τον γκολκίπερ Σιαμπάνη (κι αυτός αλά Χουτεσιώτης) και τον σέντερ φορ Μάνο, που πέρσι είχε σκυλιάσει να βάλει γκολ στον Ολυμπιακό παίζοντας με τον ΟΦΗ (ως δανεικός) δύο φορές στο Καραϊσκάκη. Μπορούμε δε να θυμηθούμε ότι τα πιο πολλά γκολ του Άρη τα τελευταία χρόνια επί του Ολυμπιακού τα έχουν πετύχει πρώην παίκτες του Άρη, ο Φετφατζίδης, ο Ιντέγε κι ο Νίκο Μαρτίνεζ.

Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι ότι καλλιεργείται ένα κλίμα όλη τη σεζόν για τον Ολυμπιακό και κάποιες ομάδες, με συνέπεια τελικά αυτές οι ομάδες στα μεταξύ τους παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, και ειδικά όταν παίζουν στο σπίτι τους, να δίνουν όχι το 100%, αλλά το 110% υπό το φόβο να δώσουν «δικαιώματα», ενώ το ίδιο ισχύει και σε ατομικό επίπεδο, με τους πρώην η, και νυν (δανεικοί) παίκτες του Ολυμπιακού να μετατρέπονται σε «γενίτσαρους» και να παίζουν εναντίον του δέκα φορές καλύτερα απ΄ ότι παίζουν στα άλλα παιχνίδια τους!

Πώς ξεπερνιέται όλο αυτό από τον Ολυμπιακό; Πολύ απλά, σε αυτά τα παιχνίδια ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικός και σοβαρός, να μπαίνει με αποφασιστικότητα από τα πρώτα λεπτά και να μη δίνει αφορμές με φτηνά λάθη η, με χαλαρότητα και έλλειψη συγκέντρωσης. Αλλιώς δεν γίνεται. Στον Ολυμπιακό αυτό που συμβαίνει είναι ότι πρέπει σε όλα του τα παιχνίδια να είναι στην τσίτα, γιατί όλοι οι αντίπαλοι του τα βλέπουν αυτά τα παιχνίδια σαν τελικούς. Είτε γιατί είναι φιλικά προσκείμενες ομάδες στους άλλους διεκδικητές του τίτλου κι έχουν τους «δικούς» τους λόγους, είτε γιατί θεωρούν ότι πρέπει να παίζουν στο 101% κατά του Ολυμπιακού για τους λόγους που πιο πάνω ανέλυσα.

Άρα, το συμπέρασμα είναι το ίδιο: Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να κάνει το λάθος να μπαίνει χαλαρός σε κανένα παιχνίδι. Πολύ απλά γιατί στο τέλος όλοι τον περιμένουν στη γωνία…

Άσχετο: κάτι δεν μου πάει καλά με τον ορισμό του Κροάτη Μπέμπεκ στο αποψινό παιχνίδι. Ίσως γιατί στο Άντερλεχτ-Ολυμπιακός 1-0 είχε παίξει 70-30 Άντερλεχτ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.