Ο… «καθώς πρέπει» ΠΑΟΚ που δεν θα κέρδιζε και η μόνη αλήθεια τους για το VAR

Ο… «καθώς πρέπει» ΠΑΟΚ που δεν θα κέρδιζε και η μόνη αλήθεια τους για το VAR

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον χθεσινό αγώνα ΠΑΟΚ-ΠΑΣ με τον Δικέφαλο που κερδίζει μετά το 80΄ και παρατηρεί κάτι ακόμη για το VAR…
Αυτόματο Cash Out* - πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Ο ΠΑΟΚ και με τον Παναιτωλικό, αλλά και με τον Απόλλωνα και χθες με τον ΠΑΣ, στο 75ο με 80ο λεπτό των αγώνων του, ήταν στο 1-1. Στο 90΄ τα είχε κερδίσει όλα.

Το ένα θέμα είναι γιατί σε όλα αυτά τα ματς, ενώ ήταν πολύ ανώτερος (όχι τόσο με τον Απόλλωνα) βρίσκεται σε συνθήκες ισορροπίας λίγο πριν το τέλος. Το πιο εκπληκτικό από όλα, είναι ότι φέτος, τόσοι πολλοί αντίπαλοι καταφέρνουν και σκοράρουν στην πρώτη, μία και μοναδική τους φάση! Η ΑΕΚ, η Ομόνοια, ο Παναιτωλικός και χθες ο ΠΑΣ! Είναι πολύ περίεργο πώς ο ΠΑΟΚ δέχεται σε κάθε ματς γκολ, πάντα στην πρώτη φάση του αντιπάλου, που πολλές φορές είναι και η μοναδική!

Το άλλο θέμα έχει να κάνει με το ότι ο ΠΑΟΚ με τον Γκαρσία στον πάγκο, τα έχει κερδίσει όλα αυτά τα ματς. Είτε χρειάστηκε η γκολάρα Νινούα στο Αγρίνιο, είτε το πέναλτι στη Ριζούπολη είτε το χθεσινό γυριστό του Ελ Καντουρί στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Δεν ξέρω γιατί, ποδοσφαιρικά δεν υπάρχει εύκολη-ξεκάθαρη εξήγηση, αλλά πιστεύω ότι με τον Φερέιρα στον πάγκο του, ο ΠΑΟΚ θα έφθανε και πάλι να είναι 1-1 σε όλα αυτά τα ματς, αλλά στο τέλος μάλλον θα έμενε στο 1-1! Είναι αύρα; Είναι παρεμβατικότητα; Είναι νοοτροπία; Κάτι είναι πάντως και έχουμε πρόβλημα με τα άδικα 1-1 του 80΄ αλλά στην συνέχεια… νίκες με όλους αυτούς τους τρόπους στο φινάλε.

Όσον αφορά την παρεμβατικότητα πάντως που έρχεται από τον πάγκο, έρχεται να προστεθεί υπέρ του Γκαρσία και η εντυπωσιακή ανατροπή με την Αϊντχόβεν, την οποία «δούλεψε» πάρα πολύ με τις αλλαγές του.

Ο… «καθώς πρέπει» ΠΑΟΚ του Φερέιρα που έβγαινε στο γήπεδο για να παίξει σωστά και... ο τι γίνει, μάλλον δεν θα κέρδιζε κάποια από αυτά τα ματς. Ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία με το… «μαχαίρι στα δόντια» τα κατάφερε! Το κρατάμε αυτό και θα επιβεβαιώσουμε σε διάρκεια χρόνου τι ακριβώς συμβαίνει. Είναι νωρίς ακόμη για ασφαλή και οριστικά συμπεράσματα.

Χθες ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε αναγκαστικά χωρίς τον Γιαννούλη και τον Ελ Καντουρί. Καλώς ή κακώς αυτό σημαίνει… 30-40-50% κάτω (η ομάδα) σε ποιότητα. Επί 30 λεπτά ο ΠΑΣ με τα τρεξίματά του και το πρέσινγκ που άσκησε, κλείδωσε την ομάδα του Γκαρσία που είχε για πρώτη φορά Περέιρα-Βιεϊρίνια στα αριστερά, αλλά και τον φιλότιμο, αλλά όχι ποιοτικό Εσίτι στο κέντρο. Όπως η ΑΕΚ, όπως η Ομόνοια, ο Παναιτωλικός και πολλοί άλλοι φέτος, έτσι και ο ΠΑΣ προηγήθηκε στην πρώτη τελική του, στην πρώτη και μοναδική του φάση.

«Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ...» θα έλεγε κανείς αφού μετά το 35΄ το σύνολο του Γκαρσία άρχισε να ξυπνάει. Η αλλαγή δηλαδή στην επιθετικότητα της ομάδας, ξεκίνησε πριν το ημίχρονο. Στην ανάπαυλα ο Γκαρσία έβγαλε τον ανύπαρκτο και χθες Μουργκ και έβαλε τον Μπίσεσβαρ που αρκετές φορές με τις ενέργειές του θύμισε τον… κανονικό Μπίσεσβαρ. Ο Βιεϊρίνια δεν έπρεπε να παίξει παραπάνω και μπήκε ο Τζόλης, ενώ χρησιμοποιήθηκε και ο Ελ Καντουρί που… έπρεπε να μπει αντί του… οποιουδήποτε.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να βγάζει επιθετικότητα, άνοιξε το γήπεδο καλύτερα, άλλαξε πιο γρήγορα την μπάλα, έφτιαξε φάσεις με πολλούς τρόπους και από την αποβολή και μετά εξασφάλισε κατά κάποιο τρόπο το ότι δεν θα κινδύνευε πίσω από μία τόσο επικίνδυνη ομάδα.

Κάπως έτσι το ματς έφθασε στο 70-30 κατοχής, στις 20-3 τελικές και στα 12-1 κόρνερ. Την εικόνα που δημιουργούν όλα αυτά τα νούμερα μαζί, την αντιλαμβάνεται ο καθένας. Ο ΠΑΟΚ δούλεψε πολύ και καλά για να διαμορφώσει όλες αυτές τις στιγμές και παρά τα δοκάρια, τις μεγάλες ευκαιρίες και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, κάποτε θα γίνονταν το 2-1. Το ήθελε πολύ η ομάδα του Γκαρσία. Δεν έμεινε στο ότι έπαιζε καλά… Έπρεπε να κερδίσει. Και κέρδισε με το γύρισμα του Ελ Καντουρί, του ενός από τους καλύτερους του παίκτες, που μόνος του ανεβάζει σε ένα ποσοστό την ποιότητα όλης της ομάδας.

* Με βάση το ότι έπαιξε για δεύτερη φορά, ο Περέιρα ήταν πολύ καλός. Ο Βιεϊρίνια θα το βρει και θα παίξει περισσότερο. Είναι πολύ-πολύ χρήσιμος. Ο Εσίτι δεν ήταν και πάλι κακός, αλλά με αυτόν στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ είναι (συνήθως) αργός και υποτονικός. Ο Μουργκ μάλλον δυσκολεύεται πολύ στον άξονα.

* Αν ο ΠΑΟΚ πάει στην Ολλανδία την Πέμπτη και ξοδέψει 5-10-20-30 λεπτά μέχρι να βρει τον εαυτό του, δεν θα… προλάβει. Εκεί χρειάζεται 90 λεπτά συγκέντρωσης.

* Καμία ενασχόληση με… ηθελημένα ψεκασμένους που αμφισβητούν τις γραμμές του VAR.

Ένα είναι το πολύ-πολύ σημαντικό και σχετίζεται με τον Τσίκινη.

Την όλη αλήθεια που πρεσβεύει και ο Ολυμπιακός από την ΠΡΩΤΗ ημέρα που μπήκε το VAR στην Ελλάδα, την είπε ο Τσίκινης που κρίνει τις φάσεις σε Μέσο ιδιοκτησίας Μαρινάκη: «Κατάργηση του VAR, γιατί σκοτώνει το ποδόσφαιρο».

Αυτό πιστεύουν! Αυτό (δεν) θέλουν εξ’ αρχής. Και δεν το θέλουν γιατί με το VAR δεν μπορείς να ευνοηθείς τόσο εύκολα, γιατί με το VAR διορθώνονται πολλά από τα μεγάλα λάθη που έμαθαν όλα αυτά τα χρόνια να γίνονται υπέρ τους.

Όποιος δεν θέλει το VAR δεν θέλει και τη δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο. Ποιος δεν το θέλει; Αποδεικνύεται ΚΑΘΕ εβδομάδα και μας δικαιώνει που το τονίζαμε από πέρυσι όταν προσπαθούσαν να κρυφτούν…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.