Έφτασε η ώρα να δείξει το dna του

Έφτασε η ώρα να δείξει το dna του

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Έφτασε η ώρα να δείξει το dna του

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για τον Άρη που γνωρίζουμε κι αυτόν που θέλουμε να μάθουμε στο Αγρίνιο…

Βασικό συμπέρασμα για τον Άρη των πρώτων έξι αγώνων και το οποίο διατυπώθηκε αρκετές φορές στη συγκεκριμένη γωνιά είναι ότι έβγαλε με τον πλέον ανώδυνο τρόπο το διάστημα της δικής του αγωνιστικής κρίσης. Δηλαδή, αυτό των ριζοσπαστικών αλλαγών στο αγωνιστικό τμήμα, των υποχρεωτικών κινήσεων ενίσχυσης γιατί οι επιταγές της εποχής δείχνουν ότι ένα ρόστερ 22-23 παικτών στοιχειοθέτησε κακή έμπνευση και της μετριότατης αγωνιστικής εικόνας που είχε σε όλα τα παιχνίδια πλην του τελευταίου με τον Αστέρα Τρίπολης. Στο Αγρίνιο θα φανεί αν θα ξεπεράσει και το γεγονός ότι οι αγώνες ήρθαν με το σταγονόμετρο με συνέπεια τη μη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για την απόκτηση αγωνιστικού ρυθμού. Παράλληλα, θα αποδειχθεί αν αυτή η ομάδα έχει τα άντερα να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο φετινό Πρωτάθλημα.

Ο Άρης που γνωρίζουμε είναι μια ομάδα… καρδιογράφημα, με τρομερές αυξομειώσεις στην απόδοσή του. Εκεί που σου «ζεσταίνει» την καρδιά και καλλιεργεί την αίσθηση ότι μπορεί να πραγματοποιήσει πορεία Πρωταθλητισμού (σ. σ. αυτή δεν σημαίνει απαραιτήτως την κατάκτηση του τίτλου ) με την ίδια ευκολία σε «ξενερώνει» και βυθίζεται στη μετριότητα. Αυτό συμβαίνει χρόνια τώρα. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Αρειανός είναι μαθημένος στις μετρημένες κουβέντες. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ουδέποτε του έδωσε το δικαίωμα η ίδια ομάδα να φανταστεί κάτι περισσότερο από την τελική κατάληξη. Εκεί εστιάζει και η ποδοσφαιρική κοινότητα στην εκτίμησή της, ότι η παρουσία του στην κορυφή της βαθμολογίας δεν ξεφεύγει από τα όρια της προσωρινής κατάστασης. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο μεθαυριανός (22/11) αγώνας στο Αγρίνιο είναι πιο σημαντικός απ’ όλους όσους προηγήθηκαν.

Ο Άρης θα αντιμετωπίσει τη μία εκ των δύο ομάδων του Πρωταθλήματος που δεν έχουν νίκη στο Πρωτάθλημα. Ο Παναιτωλικός προχώρησε σε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία με την πρόσληψη του Τραϊανού Δέλλα. Παραδοσιακά, η αλλαγή προπονητή αλλάζει την ψυχολογία μιας ομάδας στους πρώτους αγώνες, συνήθως όμως δεν κρύβει τις αγωνιστικές αδυναμίες του συνόλου. Αυτό σημαίνει ότι οι «κίτρινοι» έχουν μπροστά τους έναν αγώνα που είναι στα μέτρα τους, στον οποίον θα πρέπει να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο και ταυτοχρόνως να αποδείξουν ότι το dna της φετινής ομάδας διαφέρει από το αντίστοιχο των προηγούμενων. Σε αυτό το παιχνίδι είναι υποχρεωμένοι να αποδείξουν το μέταλλο τους, να δείξουν τη νοοτροπία τους και να αποδείξουν ότι η βαθμολογική θέση τους δεν είναι προϊόν συγκυριών.

ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΓΚΟΛ

Η ιστορία αυτού του παιχνιδιού θα γραφτεί αναλόγως του επιπέδου δημιουργικότητας του Άρη αλλά και της ικανότητάς του στην εκτέλεση. Εδώ εντοπίζεται τα μεγαλύτερο αγωνιστικό πρόβλημα της ομάδας. Δεν παράγει αριθμό (πραγματικών) τελικών προσπαθειών βάσει του ταλέντου που διαθέτει η μεσοεπιθετική γραμμή της και δεν έχει δείξει ότι διαθέτει τον παίκτη που θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Αυτή η αδυναμία αναδεικνύεται μέσα από τα εννιά γκολ που σημείωσε σε σύνολο έξι αγώνων, κυρίως όμως από τον αριθμό των ουσιαστικών ευκαιριών της.

Ο Άκης Μάντζιος καλείται να αποφασίσει μεταξύ δύο σχημάτων στην επίθεση. Το πρώτο προσφέρει θέση βασικού στον Σιάντε Σίλβα στην αριστερή πλευρά και στέλνει τον Ματέο Γκαρσία σε ρόλο επιτελικού μέσου. Αν επιλέξει αυτό το σχήμα, ξέρει ότι θα προσθέσει ταχύτητα στη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας και θα βάλει περισσότερη έκρηξη στην αριστερή πλευρά λόγω της παρουσίας του Σίλβα. Το δεύτερο σχήμα προβλέπει την επιστροφή του Φακούντο Μπερτόγλιο και τη χρησιμοποίηση του Ματέο Γκαρσία στην πτέρυγα. Παρόντος του πρώτου, ο Άρης θα έχει κάθετη πάσα, περισσότερο κράτημα μπάλας, ίσως και καλύτερη δημιουργία, αλλά θα υστερεί σε ταχύτητα.

Ανεξαρτήτως των επιλογών που θα γίνουν στο βασικό σχήμα, αυτό που προέχει για τους «κίτρινους» είναι να μπουν με τη νοοτροπία της ομάδας η οποία προπορεύεται στη βαθμολογία. Δίχως την παραμικρή υποτίμηση του αντιπάλου, με τη γνώση ότι είναι σκληρό καρύδι στην έδρα της και θα κατευθυνθεί από το ένστικτο της επιβίωσης, αλλά με τη λογική ότι είναι ένα παιχνίδι το οποίο «πρέπει να κερδίσω».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.