Ένα ντέρμπι... κατά παραγγελία από τον Μπόλονι για τον Παναθηναϊκό!

Ένα ντέρμπι... κατά παραγγελία από τον Μπόλονι για τον Παναθηναϊκό!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ένα ντέρμπι... κατά παραγγελία από τον Μπόλονι για τον Παναθηναϊκό!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν ενόψει του ντέρμπι και τον... μισό Ολυμπιακό που δημιουργεί επιπλέον απαιτήσεις στον Παναθηναϊκό.

Τα όσα συμβαίνουν στον Ολυμπιακό τις τελευταίες ημέρες είναι λες και τα έχει κάνει... παραγγελία ο Λάζλο Μπόλονι ενόψει του πρώτου του αιωνίου ντέρμπι στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο δημιουργούν επιπλέον απαιτήσεις στο Τριφύλλι που έτσι κι αλλιώς ήταν υποχρεωμένο λόγω βαθμολογικής ανάγκης και πρεστίζ, να φύγει από το Φάληρο με βαθμό ή βαθμούς.

Από την στιγμή που οι ερυθρόλευκοι αναμένεται να παραταχθούν χωρίς τρεις εκ των σημαντικότερων ποδοσφαιριστών στην δημιουργία και το σκοράρισμα και το παιχνίδι θα γίνει στο άδειο λόγω πανδημίας Καραϊσκάκη, οι πράσινοι έχουν μπροστά τους μία μοναδική ευκαιρία να διεκδικήσουν με αυξημένες πιθανότητες ένα αποτέλεσμα που θα είναι ικανό να τους δώσει τεράστια ώθηση για την συνέχεια και να σημάνει την αντεπίθεση που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο οργανισμός του συλλόγου.

Χωρίς τα 9 από τα 14 γκολ πρωταθλήματος

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, πηγαίνει στο Φάληρο για να παίξει απέναντι σε έναν Ολυμπιακό, ο οποίος δεν θα έχει διαθέσιμο κανέναν από τους δύο εξαιρετικούς σέντερ φορ που διαθέτει. Έξω ο Ελ Αραμπί, έξω και ο Χασάν! Για να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο το... δώρο που βρίσκει το Τριφύλλι, αξίζει να σημειώσουμε το εξής:

Από τα 14 γκολ που έχουν πετύχει οι ερυθρόλευκοι στο πρωτάθλημα σε έξι αγωνιστικές, τα 9 τα έχουν σημειώσει οι δύο επιθετικοί του. 5 ο Μαροκινός και 4 ο Αιγύπτιος! Αμφότεροι είναι ποδοσφαιριστές που έχουν την ποιότητα με μία επαφή να κρίνουν τις αναμετρήσεις, οι Πειραιώτες δεν διαθέτουν ισάξιες λύσεις και ο Μπόλονι έχει σαφώς δύο πονοκεφάλους λιγότερους.

Έξω και ο κινητήριος μοχλός της δημιουργίας

Τα κακά νέα για τον Ολυμπιακό, άρα τα... καλά νέα για τον Παναθηναϊκό ήρθαν το μεσημέρι της Πέμπτης. Νοκ άουτ και ο Βαλμπουενά. Νοκ άουτ και το... κείμενο που είχαμε ετοιμάσει σε τούτη την γωνιά για το πόσο σημαντικό είναι για το Τριφύλλι να περιορίσει τον Γάλλο μέσο.

Μετά από μια... βουτιά στους αριθμούς της κορυφαίας ποδοσφαιρικής πλατφόρμας, το Wyscout γίνεται ακόμα πιο σαφές το πόσο επιδραστικός είναι για την δημιουργία της ομάδας του ο βραχύσωμος άσος.

Ο Βαλμπουενά δημιουργεί 3.2 τελικές ανά παιχνίδι για τους συμπαίκτες του, έχει σχεδόν 3 επιτυχημένες σέντρες σε κάθε παιχνίδι, 85.8% ευστοχίες στις πάσες, 3 πάσες μέσο όρο εντός περιοχής ανά αναμέτρηση και πάνω από 6.5 σωστά περάσματα στο επιθετικό τρίτο. Δεν έχει ακόμη ασίστ στην Σούπερ Λιγκ Interwetten ξεκάθαρα λόγω της αστοχίας των συμπαικτών του, οι οποίοι πολλές φορές δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στο πλεκτό από πλεονεκτική θέση.

Ο Μπόλονι υπολόγιζε πολύ στην παρουσία του Γάλλου στα δεξιά, ήθελε να του κόψει σε μεγάλο βαθμό αυτή την επιδραστικότητα και ετοίμαζε, όπως αναφέραμε και χθες, δίδυμο στην αριστερή πτέρυγα με Ζαγαρίτη μπακ και Χουάνκαρ χαφ. Είναι απίθανα ποιοτικές οι επαφές του 36χρονου ποδοσφαιριστή με το δεξί, που πραγματικά ο Ρουμάνος τεχνικός θα πρέπει να... πανηγυρίζει με αυτή την εξέλιξη!

Αν όχι, τώρα, πότε;

Όπως προκύπτουν από όλα τα παραπάνω, ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί στο Καραϊσκάκη με απουσίες που είναι πολύ σημαντικές, με προβλήματα που του στερούν αρκετή από την επιθετική του δύναμη. Αυτό δεν σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί. Προφανώς. Από την μία έχουμε μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα και από την άλλη ένα σύνολο με πολλές αδυναμίες, που προσπαθεί μέχρι και σήμερα να γίνει ομάδα και να παρουσιάζει ανταγωνιστική εικόνα σε κάθε παιχνίδι.

Αυτό, όμως, δεν αναιρεί τις ευνοϊκές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για τον Μπόλονι και τους ποδοσφαιριστές του, εξελίξεις οι οποίες ανεβάζουν τον πήχη των μέχρι πρότινος μηδαμινών απαιτήσεων. Ο Παναθηναϊκός έχει να νικήσει στο Φάληρο από το 2014. Έξι χρόνια. Τα τελευταία χρόνια, πάντως, καταφέρνει στην πλειοψηφία των αγώνων να παίζει καλά, να μην χάνει σε αρκετά ματς.

Φέτος είναι υποχρεωμένος να ψάξει το κάτι παραπάνω. Αν, όχι, τώρα, πότε;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.