ΠΑΣ Γιάννινα: Με έναν Κόντε θα είχε κερδίσει

Θοδωρής Βασίλης
ΠΑΣ Γιάννινα: Με έναν Κόντε θα είχε κερδίσει

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πάει στην διακοπή μένοντας στην ισοπαλία με τον Παναιτωλικό σε ένα ματς όπου αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα πληρώνοντας την έλλειψη ενός Κόντε. Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης.

Αυτόματο Cash Out* - πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Για ομάδες όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα που παίζουν ωραίο και στρωτό ποδόσφαιρο, οι οποίες όμως προέρχονται από ήττα το γεγονός ότι άμεσα ακολουθεί παιχνίδι είναι καλό. Και αυτό γιατί παίκτες και τεχνική ηγεσία έχουν την ευκαιρία να δώσουν άμεσα απαντήσεις και να σιγήσουν τις όποιες πιθανές φωνές που θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν αυτό που φτιάχνεται στα Γιάννενα εδώ κι ενάμιση χρόνο.

Παρά το γεγονός πως για άλλο ένα παιχνίδι οι απουσίες ήταν σημαντικές, αλλά και ο Παναιτωλικός είχε μια εβδομάδα να προετοιμαστεί (την ώρα που ο Γιαννίκης είχε μόλις μια προπόνηση για να καταστρώσει τα πλάνα του), ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε πως οι δύο ομάδες δεν έχουν καμία σχέση η μία με την άλλη.

Οι Ηπειρώτες από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλό τους και μπορεί σε κάποια σημεία του παιχνιδιού, όπως στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά κάθε ημιχρόνου όπου δεν μπόρεσαν να ανεβάσουν το τέμπο του αγώνα λόγω της τακτικής του Παναιτωλικού. Στα υπόλοιπα λεπτά όμως η ανωτερότητα του ΠΑΣ δεν χωράει αμφισβήτησης.

Οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη κατάφεραν και δημιούργησαν κλασικές ευκαιρίες, όπως αυτή του Λέο η του Παντελάκη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και στην επανάληψη με τους Κάργα, Λέο, και Παντελάκη (δοκάρι) να χάνουν τα άχαστα. Κι εκεί φάνηκε για άλλη μια φορά πως από τον φετινό ΠΑΣ λείπει το εύκολο γκολ. Γιατί ούτε ο Λέο ούτε και ο Κριζμάν (που έλειπε) είναι φορ διψήφιων αριθμών γκολ και αν δει κανείς λύσεις στο σκοράρισμα δίνουν παίκτες όπως οι Παμλίδης, Ελευθεριάδης και Κάργας. Αν υπήρχε ένας τέτοιος επιθετικός όπως ο τελευταίος σπουδαίος φορ που φόρεσε την φανέλα με τον ταύρο, ο Πέδρο Κόντε, τώρα ο ΠΑΣ θα είχε άλλους τέσσερις βαθμούς.

Το γεγονός ότι ο «Άγιαξ» δεν κατάφερε να μετουσιώσει τις ευκαιρίες του σε γκολ δεν σημαίνει ότι και η διαιτησία δεν θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και αυτό γιατί για δεύτερη αγωνιστική μια απόφαση ή μη απόφαση του ρέφερι αλλοιώνει ματς της ομάδας. Μετά τον Βρέσκα κόντρα στην ΑΕΛ και την ανύπαρκτη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Λώλη, ήρθε ο Ευαγγέλου να κλείσει τα μάτια σε καθαρή ανατροπή του Καρτάλη. Και το χειρότερο είναι ότι και στο VAR κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου.

Είναι άσχημο ακόμα και με το VAR και σε εποχές που δίνονται μάχες ώστε να υπάρχει δικαιοσύνη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, να υπάρχουν διαιτητές και να σφυρίζουν κατά το δοκούν. Κι επειδή στον ΠΑΣ Γιάννινα είναι πρόσφατο το παρελθόν με τις σφαγές που συνετέλεσαν και αυτές στον τελευταίο υποβιβασμό, ίσως η διοίκηση θα πρέπει να αντιδράσει.

ΥΓ. Έχοντας πλέον μια κανονική εικόνα του ΠΑΣ μετά από οκτώ αγωνιστικές βγαίνουν και τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα. Και αυτό είναι ότι η ομάδα είναι καλή και δεν θα έχει θέμα να αποφύγει τον υποβιβασμό, αρκεί βέβαια να συνεχίσει να δείχνει το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο.

ΥΓ1. Το γεγονός ότι κόντρα σε ΑΕΛ και Παναιτωλικό στο «Ζωσιμάδες» η συγκομιδή ήταν μόλις ένας βαθμός σημαίνει ότι θα πρέπει σε κάποιο άλλο ματς εκτός προγράμματος ο ΠΑΣ να ρεφάρει την απώλεια.

ΥΓ2. Η πρώτη μεταγραφή που θα πρέπει να γίνει τον Ιανουάριο είναι αυτή του επιθετικού που θα έχει το εύκολο γκολ. Γιατί η ομάδα ευκαιρίες κάνει και πολλές, αλλά όπως φαίνεται δεν υπάρχει ο άνθρωπος που θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

ΥΓ3. Την πρώτη φορά είναι τυχαίο, τη δεύτερη φορά είναι σύμπτωση, την τρίτη, εχθρική ενέργεια. Αν τριτώσει το κακό με τα σφυρίγματα τότε ο Γιώργος Χριστοβασίλης θα πρέπει να καταλάβει ότι τον ΠΑΣ τον έχουν βάλει όχι απλά στο μάτι, αλλά είναι βασικός στόχος.

ΥΓ4. Κάποιες φορές οι δηλώσεις μπορούν να παρεξηγηθούν γι αυτό καλό είναι το μήνυμά τους να είναι ξεκάθαρο. Επειδή πολλοί ρωτάνε, το κλίμα μέσα στην ομάδα είναι άριστο με παίκτες που απολαμβάνουν την παρουσία τους στην ομάδα και στην πόλη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα