Αρης - Αστέρας Τρίπολης 1-0 (vids)

Αρης - Αστέρας Τρίπολης 1-0 (vids)

bet365

H κορυφή του αρέσει και το δείχνει! Ο Άρης με το αυτογκόλ του Πασαλίδη πήρε την σπουδαία νίκη, με 1-0, στο πολύ όμορφο παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και βρέθηκε ξανά μόνος πρώτος στην βαθμολογία.
Ο Άρης συνεχίζει την τρελή πορεία του και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας καθώς επικράτησε με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στο «Κλ. Βικελίδης» και διατηρεί το αήττητο έπειτα από έξι αγώνες.
Το αυτογκόλ του Πασαλίδη έκρινε το παιχνίδι στο «Κλ. Βικελίδης», η αλήθεια είναι όμως ότι ο Άρης δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ευρεία νίκη με την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο. Κακό παιχνίδι από τον Αστέρα Τρίπολης καθώς δε θύμισε σε τίποτε τη δημιουργική ομάδα των προηγούμενων αγωνιστικών κι αυτό αποδεικνύεται από τις μόλις δύο τελικές φάσεις που είχε σε διάρκεια 90 αγωνιστικών λεπτών.
Οι απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών ανάγκασαν τον Άκη Μάντζιο να… ανακατέψει την τράπουλα καθώς έδωσε φανέλα βασικού στους Μάριο Σιαμπάνη, Ντάνιελ Μαντσίνι ενώ την παρθενική εμφάνισή του έκανε και ο Γιοχάν Μπεναλουάν. Ο Μίλαν Ράσταβατς δεν είχε λόγο να προχωρήσει σε αλλαγές, ως επί των πλείστων εμπιστεύτηκε τους παίκτες που έδωσαν αποτελέσματα στον Αστέρα Τρίπολης και η μοναδική αλλαγή στο βασικό σχήμα ήταν η παρουσία του Κρέσπι στη δεξιά πλευρά της επίθεσης.
Στο πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες έδειξαν να δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στο ανασταλτικό κομμάτι, ίσως γιατί οι δημιουργοί τους βαθμολογήθηκαν… κάτω από τη βάση. Ο Ματέο Γκαρσία ήταν φλύαρος και στη μία περίπτωση (στο 15ο λεπτό) όπου βρέθηκε σε προφανή θέση για γκολ, έψαξε την πάσα και όχι την εκτέλεση, ενώ ο Μπρούνο Γκάμα δεν έφτασε καν να απειλήσει την εστία του Αστέρα Τρίπολης αφού δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα «ντουμπλαρίσματα» του αντιπάλου. Ως εκ τούτου, οι «κίτρινοι» περιορίστηκαν στις δύο τελικές προσπάθειες. Αυτή του Μαντσίνι στο 15’ όπου ο Αργεντίνος έστειλε την μπάλα πάνω στον Παπαδόπουλο, ενώ στο 33’ ο Δημήτρης Μάνος υποχρέωσε τον τερματοφύλακα του Αστέρα να απομακρύνει σε κόρνερ έπειτα από σουτ εκτός περιοχής.
Χαμηλό βαθμό πήραν και οι δημιουργοί του Αστέρα καθώς ο Ριέρα μάλλον ήταν εκτός κλίματος στο πρώτο μέρος, οι ακραίοι επιθετικοί Λέο και Κρέσπι επίσης δεν φάνηκαν, ενώ ο Μπαράλες δεν έφτασε στο επίπεδο τελικής προσπάθειας καθώς εξουδετερώθηκε (κυρίως) από τον Δεληζήση. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μία φάση (με την κεφαλιά του Πασαλίδη) στο 23’ όπου ο Σιαμπάνης απομάκρυνε σε κόρνερ. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε χωρίς σκορ.

Ο ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Ο Άρης ήταν πιο απαιτητικός στα πρώτα δέκα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου καθώς είχε τρεις ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στις δύο εξ’ αυτών ο Δημήτρης Μάνος είχε κακή εκτέλεση, ομοίως και ο Μπρούνο Γκάμα στο 53’ όταν σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από την εστία του Αστέρα. Ο γόρδιος δεσμός κόπηκε δύο λεπτά αργότερα όταν ο Μπρούνο Γκάμα κινήθηκε εξαιρετικά στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων και στην παράλληλη σέντρα ο Πασαλίδης έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (0-1). Πάνω στην ανακατωσούρα που επικράτησε στον Αστέρα, ο Άρης είχε τη δυνατότητα να αποκτήσει σκορ ασφαλείας λίγα δευτερόλεπτα μετά αλλά ο Πασαλίδης λειτούργησε σωτήρια απομακρύνοντας την μπάλα προ του Μάνου.

Ο ΣΙΛΒΑ ΕΔΩΣΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ο Άρης είχε ενέργεια και συνέχισε να παράγει φάσεις, ειδικά μετά την είσοδο στον αγώνα του Σιάντε Σίλβα. Στην πρώτη επαφή του με την μπάλα ο Πορτογάλος δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ για τον Άρη, αλλά με το τελείωμά του μάλλον αδίκησε την προσπάθειά του στο 64’. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Πορτογάλος βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα (έπειτα από μπαλιά του Ματέο Γκαρσία) αλλά σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των δικτύων.
Ο Μίλαν Ράσταβατς αντέδρασε με δύο ακόμη αλλαγές, σε μια προσπάθειά του να φρεσκάρει την ομάδα του και να την βοηθήσει να δημιουργήσει προϋποθέσεις ισοφάρισης. Ο Άκης Μάντζιος αντέδρασε με κίνηση ισχυροποίησης της μεσοαμυντικής γραμμής του καθώς έριξε στο παιχνίδι τον Κάτσε αντί του Μπρούνο Γκάμα.
Ο Αστέρας πήρε μέτρα στο γήπεδο στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα, ο Άρης ξεκάθαρα έψαξε την κόντρα επίπεδο με σκοπό την εύρεση του δεύτερου τέρματος. Θα μπορούσε να το είχε βρει στο 83’ όταν ο Μάνος βρέθηκε απέναντι στον Παπαδόπουλο αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα και πάλι τον νίκησε. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο 88ο λεπτό. Ο Μπαράλες βρήκε την πρώτη τελική φάση του στο 89’ και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει για την ομάδα του, αλλά στην κεφαλιά που επιχείρησε η μπάλα πέρασε παράλληλα της εστίας του Άρη.
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ματέο Γκαρσία, Μαντσίνι, Σιαμπάνης, (Άρης), Λέο, Τασούλης, Μουνάφο (Αστέρας Τρίπολης)
O MVP: Ο Τζέιμς Τζέγκο ήταν κυρίαρχος στη μεσαία γραμμή και τα δικά του κλεψίματα έδωσαν τη δυνατότητα στον Άρη να βρει ευκαιρίες στο transition παιχνίδι.
Στο ύψος του: Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Άρη. Δεληζήσης και Μπεναλουάν συνεργάστηκαν για πρώτη φορά αλλά ήταν απόλυτα αποτελεσματικοί.
Ο «αδύναμος κρίκος»: Γενικώς η μεσοεπιθετική γραμμή του Αστέρα Τρίπολης. Σχεδόν μηδενική δημιουργία.
Η «γκάφα»: Αυτή του Ριέρα στο 21ο λεπτό καθώς έδωσε την μπάλα στον Ματέο Γκαρσία ασχέτως που ο Αργεντίνος δείλιασε να εκτελέσει.
Το «στραγάλι»: Ο Φωτιάς εμπιστεύτηκε το VAR και δεν υπέδειξε κάτι σε «αγκάλιασμα» του Μπαράλες από τον Μπεναλουάν στο πρώτο ημίχρονο, ενώ έκρινε ότι δεν υπήρξε παρέμβαση σε πρώτη του Ματέο Γκαρσία στο δεύτερο ημίχρονο.
Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Χρειάστηκε το αυτογκόλ του Πασαλίδη για να νικήσει αλλά ο Άρης ήταν καλύτερος του Αστέρα Τρίπολης και μάλλον τον αδικεί το τελικό αποτέλεσμα καθώς δημιούργησε φάσεις και για περισσότερα τέρματα. Οι δε φιλοξενούμενοι βρήκαν μόνο δύο φάσεις κι αυτές από το γεγονός ότι είναι δουλεμένη ομάδα στις στημένες μπάλες.
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Δεληζήσης, Σάκιτς, Ματίγια (84’ Λόπεθ), Τζέγκο, Μπρούνο Γκάμα (76’ Κάτσε), Ματέο Γκαρσία, Μαντσίνι (61’ Σίλβα), Μάνος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τασουλής, Πασαλίδης (88’ Μπόρχα Φερνάντεθ), Σουάρεθ, Μουνάφο, Βαλιέντε (74’ Ιγκλέσιας), Ριέρα (61’ Ροντρίγκο), Λέο (74’ Σίτο), Κρέσπι (61’ Ορόσκο), Μπαράλες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα