ΑΕΚ: Οι διαθέσιμες επιλογές!

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Οι διαθέσιμες επιλογές!

bet365

Ο Μάσιμο Καρέρα και ο τρόπος που δύναται να παίξει η Α.Ε.Κ. με αντίπαλο την ομάδα του Φερέιρα: το 4-3-3 και το 3-4-2-1 που υπάρχουν στη σκέψη του Ιταλού κόουτς και οι απουσίες.

Η επανέναρξη του πρωταθλήματος (και των αγωνιστικών υποχρεώσεων στο Europa League) για την ΑΕΚ φέρνει ένα πολύ σημαντικό ματς. Η Ένωση υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο και φυσικά δίχως πολλά περιθώρια για στραβοπάτημα μετά την ήττα και τις επιπλέον απώλειες (στο δυναμικό) που προκάλεσε αυτή στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα έχει μπροστά της να διαχειριστεί και την πρεμιέρα στον όμιλο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης όπου θα ταξιδέψει στην Πορτογαλία για να αντιμετωπίσει την Μπράγκα...

Ας μην πάμε ωστόσο τόσο μακρία... Ας μείνουμε στην εντός συνόρων αγωνιστική υποχρέωση των «κιτρινόμαυρων» με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και να εστιάσουμε στις σκέψεις του Ιταλού τεχνικού και στις διαθέσιμες (τακτικές και όχι μόνο) επιλογές του με δεδομένες τις απουσίες που υπάρχουν. Η έναρξη της προετοιμασίας των «κιτρινόμαυρων» δεν έχει φέρει καλά μαντάτα για τον Καρέρα και τους συνεργάτες του σε επίπεδο βαθμού ετοιμότητας σημαντικών ποδοσφαιριστών και είναι δεδομένο ότι οι απουσίες θα παίξουν ρόλο και μάλιστα σημαντικό στον καταρτισμό της ενδεκάδας για το πρώτο -εγχώριο- δυνατό τεστ για την ΑΕΚ.

Για αρχή δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Μάνταλος... Στη συνέχεια έχουμε το πρόβλημα με τον Λιβάι Γκαρσία που είναι εκτός λόγω τραυματισμού. Το ίδιο ισχύει έως και σήμερα (και δύσκολα θα αλλάξει) με τους ακραίους μπακ: Μιχάλη Μπακάκη και Έλντερ Λόπες - Παουλίνιο τη στιγμή που υπάρχουν ερωτηματικά ετοιμότητας για ποδοσφαιριστές όπως ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι που πάντα είναι σημαντικός (και καθοριστικός σε αρκετές περιπτώσεις αν θυμηθούμε το ματς στην Τούμπα) και οι... νεοφερμένοι Τάνκοβιτς και Νεντελτσιάρου που είναι ΣΟΥΠΕΡ σε κατάσταση αλλά τώρα μαθαίνουν τους... δίπλα τους στα αποδυτήρια.

Οι σκέψεις του Ιταλού για τη διάταξη...

Εννοείται πως ο Μάσιμο Καρέρα έχει στο μυαλό του δώσει ένα προβάδισμα σχετικά με τη τακτική προσέγγιση που θα 'χει στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Κι αυτό (σ.σ.: το προβάδισμα ντε) το 'χει η τετράδα στην άμυνα, άρα και το 4-3-3, αν πρέπει να εστιάσουμε και σε διάταξη. Ποφανώς και όταν σημειώνουμε ότι έχει προβάδισμα η τετράδα στην άμυνα, αυτόματα σημαίνει, ότι σκέφτεται και κάτι άλλο, όπως η τριάδα στην άμυνα. Προκειμένου να είναι πιο κοντά στην αντίστοιχη τακτική προσέγγιση από τον Αμπέλ Φερέιρα που έως τώρα δείχνει να εμπιστεύεται αποκλειστικά τη τριάδα στην άμυνα.

Στο ενδεχόμενο η Ένωση να πάει σε τριάδα στην άμυνα και με τον Τσιγκρίνσκι ακόμη ερωτηματικό (λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό που όμως πρόλαβε εύκολα ο Ουκρανός και ίσως να κάνει ενόψει συνεχών αγώνων συντηρητικό πρόγραμμα) τα... κουκιά είναι μετρημένα στα στόπερ αφού οι Χνιντ, Σβάρνας (αν όλα πάνε καλά και δεν έχει κάποιο πρόβλημα μετά το ματς της Εθνικής) και Νεντελτσιάρου θα 'χουν τον πρώτο λόγο με τον Λάτσι να είναι ισχυρό αουτσάιντερ. Με αυτή τη τακτική προσέγγιση οι Ινσούα – Βασιλαντωνόπουλος θα πάνε στα άκρα (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα) και οι Σιμόες – Κρίστισιτς – Σάκχοφ θα είναι η τριάδα στα χαφ.

Πάνω – κάτω τα ίδια θα ισχύσουν και στο 4-3-3 σχετικά με τις θέσεις σε άμυνα και μεσαία γραμμή. Δίδυμο στόπερ θα είναι δυο από τις επιλογές που σημεώνουμε παραπάνω και στα άκρα πάντα Ινσούα – Βασιλαντωνόπουλος με την τριάδα στα χαφ ακριβώς την ίδια. Το ερώτημα με τις συγκεκριμένες τακτικές προσεγγίσεις (και 3-4-3 να επιλέξει ο Ιταλός ο οποίος το 'χει παίξει στο Αγρίνιο ως 3-4-2-1) αφορά το δεξί άκρο της επίθεσης. Λιβάια – Ολιβέιρα είναι μάλλον πιο κοντά στη φανέλα βασικού. Για δεξιά πολλά θα κριθούν ανάμεσα σε Μαχαίρα, Ανσαριφάρντ και την κατάσταση του Τάνκοβιτς (που θα πάει μάλλον αριστερά και θα αλλάξει με Λιβάια αν επιλεχθεί φυσικά το νέο απόκτημα που μοιάζει δύσκολο).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα