Βόλος - ΠΑΟΚ 0-0

Φώτης Καρακούσης
Βόλος - ΠΑΟΚ 0-0

bet365

Γκέλα - καρμπόν για τον ΠΑΟΚ, αφού όπως πριν το 1ο ματς με την Κράσνονταρ απώλεσε βαθμούς, έτσι και πριν την ρεβάνς δεν μπόρεσε να φύγει νικητής από τον Βόλο (0-0). Δοκάρι ο Τσόλακ.

Με το μυαλό στη Κράσνονταρ νέα γκέλα για τον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς αγωνίστηκαν στο Πανθεσσαλικό απέναντι στον Βόλο και όπως και πριν το πρώτη παιχνίδι με τους Ρώσους όπου είχαν μείνει στο 1-1 με τον Ατρόμητο στη Τούμπα, έτσι και πριν τη ρεβάνς δεν κατάφεραν και πάλι να νικήσουν. Οι δύο ομάδες έμειναν στο μηδέν, με τους «ασπρόμαυρους» να φτάνουν τους 5 βαθμούς στο πρωτάθλημα, έχοντας ήδη δύο απώλειες και τους Βολιώτες να είναι στους 4. Σίγουρα ικανοποιημένοι οι γηπεδούχοι που κράτησαν σχετικά εύκολα το μηδέν απέναντι σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο.

Με 4-2-3-1 ο Βόλος

Ο Βόλος ξεκίνησε με 4-2-3-1 την σημερινή αναμέτρηση. Συγκεκριμένα στο τέρμα ο Γκαραβέλης, δεξιά στην άμυνα ο Τέκιο, αριστερά ο Φεράρι, στο κέντρο της άμυνας ο Κολόμπο με τον Σάντσες, στον χώρο της μεσαίας γραμμής ο Ριένστρα με τον Τσοκάνη, δεξιά ήταν ο Περέα, αριστερά ο Μπαριέντος και ο Μαρτίνες πίσω από τον Δουβίκα στην κορυφή της επίθεσης.

Με πάρα πολλές αλλαγές ο ΠΑΟΚ

Από την άλλη ο Αμπέλ Φερέιρα έκανε πολλές αλλαγές στο ματς αυτό. Συγκεκριμένα ξεκίνησε τους Τσόλακ και Ουαγκέ, ενώ θέση στην βασική ενδεκάδα πήραν και οι Ινούα, Βρακάς και Περέιρα. Αναλυτικά κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ζίβκοβιτς, ενώ στο σύστημα 3-4-3, οι τρεις στόπερ ήταν οι Κρέσπο, Ίνγκασον και Μιχάι. Στις πτέρυγες αριστερά ο Περέιρα και δεξιά ο Ουαγκέ, με τους Νινούα και Εσίτι αμυντικά χαφ. Όσον αφορά την επίθεση οι Βρακάς και Πέλκας θα πλαισίωσαν τον Τσόλακ.

Δύο φάσεις και ένα πέναλτι που σωστά ακυρώθηκε στο πρώτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που δε είχε καθόλου ρυθμό και ελάχιστες φάσεις. Για την ακρίβεια μόλις δύο. Μία κεφαλιά του Τσόλακ στο 28' που πέρασε άουτ και ένα σουτ του Μιχάι από κοντά που έδιωξε ο Γκαραβέλης. Στο διάστημα αυτό ο Βόλος έδειχνε να κρατάει άνετα το μηδέν, με τον ΠΑΟΚ και λόγω των πολλών αλλαγών να μην μπορεί να βρει ρυθμό και να απειλήσει.

Η πιο σημαντική στιγμή του ημιχρόνου έγινε στο 32' όταν ο Τσόλακ κέρδισε πέναλτι μετά από σπρώξιμο του Σάντσες. Ωστόσο το πέναλτι δεν εκτελέστηκε ποτέ, καθώς στο VAR εξέτασαν τη φάση και είδαν πως ο Κροάτης επιθετικός ξεκίνησε από θέση οφσάιντ. Αυτά ήταν τα σημαντικά του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν έτσι στο ημίχρονο χωρίς κάποιο γκολ.

Δοκάρι και ευκαιρίες στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ πιο δυνατά και μόλις στο 50' έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Τσόλακ να κάνει την κεφαλιά και την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Γκαραβέλη. Ο τερματοφύλακας του Βόλου ήταν αυτός που στο 55' νίκησε τον Πέλκα στην μεγαλύτερη ευκαιρία, καθώς ο αρχηγός του ΠΑΟΚ αρχικά ήταν αμαρκάριστος μετά το γύρισμα του Τσόλακ.

Νέα μεγάλη ευκαιρία και πέναλτι που ζήτησαν οι γηπεδούχοι

Όσο περνούσαν τα λεπτά και με τους θεωρητικά βασικούς να έχουν μπει στην ενδεκάδα μετά τις αλλαγές του Φερέιρα, ο ΠΑΟΚ συνέχισε την πίεση και στο 65' μετά το σουτ του Ζίβκοβιτς ο Τσόλακ δεν πρόλαβε προ κενής εστίας να σκοράρει. Στα επόμενα λεπτά οι γηπεδούχοι έδειξαν να κρατάνε άνετα το μηδέν και ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές ζήτησαν πέναλτι, όταν ο Ίνγκασον φαίνεται να βρίσκει με το δεξί του χέρι τον Μπαριέντος, χωρίς να δοθεί κάτι από τον Φωτιά, ούτε από το VAR. Δύσκολη φάση που θα μπορούσε να δοθεί η εσχάτη των ποινών. Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία καλή στιγμή στο ματς στο οποίο ο Βόλος και ο ΠΑΟΚ έμειναν στο μηδέν.

MVP: Η αλήθεια είναι πως το ματς δεν είχε και τις πολλές φάσεις, αλλά αν θέλαμε να βάλουμε έναν παίκτη θα βάζαμε τον Γκαραβέλη που όταν χρειάστηκε ήταν εκεί, ενώ συνολικά στο ματς είχε μια σιγουριά σε κάθε του κίνηση.

Στο ύψος του: Θα βάλουμε τον Μπαριέντος που όσο μπορούσε απείλησε. Ο παίκτης του Βόλου θα μπορούσε να κερδίσει το πέναλτι μετά την λάθος αντίδραση με το απλωμένο χέρι του Ίνγκασον, ενώ συνολικά ήταν όσο επικίνδυνος μπορούσε.

Αδύναμος κρίκος: Ο Εσίτι ήταν εξαφανισμένος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Δεν ανέβασε τον ΠΑΟΚ και συνήθως όταν έπαιρνε τη μπάλα την γύριζε πίσω.

Η «γκάφα»: Θα βάλουμε την χαμένη ευκαιρία του Πέλκα. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ είδε τον Τσόλακ να του γυρίζει την μπάλα, αλλά προ κενής εστίας δεν μπόρεσε να κάνει σωστά το πλασέ με τον Γκαραβέλη να τον προλαβαίνει.

Το «στραγάλι»: Ο Φωτιάς στο πέναλτι που καταλόγισε είχε δίκιο καθώς υπήρξε ανατροπή και φυσικά δεν ευθύνεται για το ότι πριν υπήρξε οφσάιντ. Το οφσάιντ το είδαν στο var και σωστά δεν δόθηκε η εσχάτη των ποινών. Στην φάση του Ίνγκασον με τον Μπαριέντος ωστόσο θα μπορούσε να δώσει πέναλτι, καθώς ο αμυντικός του ΠΑΟΚ φαίνεται να απλώνει το χέρι και να βρίσκει το πρόσωπο του αντιπάλου του. Δύσκολη φάση που σίγουρα θα σηκώσει συζήτηση.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει την χρονιά με ξεκάθαρο στόχο να μπει στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του. Αυτό το πλήρωσε στη Τούμπα κόντρα στον Ατρόμητο με το 1-1, το πλήρωσε και με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό. Η ισοπαλία είναι δίκαιο αποτέλεσμα καθώς οι γηπεδούχοι ουσιαστικά κράτησαν σχετικά εύκολα το μηδέν, ενώ οι φιλοξενούμενοι με τις τόσες πολλές αλλαγές αγωνίστηκαν χωρίς ρυθμό και το πλήρωσαν καθώς ήδη στις 3 πρώτες αγωνιστικές έχουν χάσει 4 βαθμούς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βόλος (Λόπεθ): Γκαραβέλης, Τέκιο, Σάντσες, Κολόμπο, Φεράρι, Ριένστρα, Τσοκάνης, Μπαριέντος (86’ Κιάκος), Μαρτίνες (58’ Μπαρτόλο), Περέα (50’ Γκουαροτσένα), Δουβίκας

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Ίνγκασον, Μιχάι, Ουαγκέ (73’ Κούτσιας), Εσίτι (63’ Ελ Καντουρί), Νινούα, Περέιρα (63’ Γιαννούλης), Πέλκας (56’ Άντριγια Ζίβκοβιτς), Βρακάς (56’ Τζόλης), Τσόλακ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE THΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα