Ποιους άραγε βολεύει η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος;

Ποιους άραγε βολεύει η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί διάφορα στο blog του στο gazzetta για την περίφημη αναδιάρθρωση του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η Λίγκα λοιπόν αποφάσισε να παραμείνει η Α΄ Εθνική ως έχει, χωρίς αναδιάρθρωση. Άρα να έχει και χρόνου πλέϊ οφς.

Βεβαίως, σημασία έχει τι θα αποφασίσει η ΕΠΟ. Μπορεί η Λίγκα να είπε άλφα κι η ΕΠΟ να πει βήτα. Κι αν δεν το πει σήμερα, να το πει αύριο. Να βρεθεί μία δικαιολογία, να ληφθεί απόφαση αργότερα κλπ, κλπ.

Έχει όμως μία σημασία να δούμε ποιες ομάδες συμφέρει η αναδιάρθρωση, δηλαδή ένα πρωτάθλημα με 16 η, με 18 ομάδες, που θα κρίνεται περισσότερο από τα αποτελέσματα των μεγάλων με τους μικρομεσαίους, παρά από τα ντέρμπι. Γιατί με τα πλέϊ οφς, το πρωτάθλημα κρίνεται στα ντέρμπι, από την στιγμή που η κάθε μεγάλη ομάδα παίζει τέσσερις φορές με τις άλλες μεγάλες ομάδες.

Φέτος ο Ολυμπιακός στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ κι Άρη συγκέντρωσε 37 βαθμούς! Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε μόλις 17!!! Κι η ΑΕΚ μόλις 21!!! Βγάλτε τους βαθμούς αυτούς από τη συνολική βαθμολογία και δείτε: ο Ολυμπιακός από τα αποτελέσματα με τις μικρομεσαίες ομάδες είχε 54 βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ περισσότερους, 56!!! Κι η ΑΕΚ 48, δηλαδή κοντά στον Ολυμπιακό!

Είδατε τι ωραία μειώνεται η απόσταση του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ; Κι αν προστεθούν κι άλλες δύο έως τέσσερις (!!!) μικρομεσαίες ομάδες, όπως η Ξάνθη, ο Βόλος, ο Παναιτωλικός (τυχαία τα παραδείγματα) τότε μπορεί η απόσταση του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό να αυξηθεί, αλλά και της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό να μειωθεί κι άλλο…Και να τι όμορφα κι ωραία μειώνονται οι πιθανότητες του Ολυμπιακού για πρωτάθλημα κι αυξάνονται του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Μετά, για να το πάρει ο Ολυμπιακός, πρέπει να σαρώσει τα πάντα στα ντέρμπι.

Μπορεί βέβαια κάποιος να πει: μα ο ΠΑΟΚ κι η ΑΕΚ δεν ψήφισαν υπέρ της αναδιάρθρωσης σήμερα στη Λίγκα. Εγώ λέω ότι μακάρι να ήταν μία επιλογή συνειδητή κι όχι μία επιλογή υποχρεωτική. Κι εξηγώ: και να ψήφιζαν ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ υπέρ της αναδιάρθρωσης, μαζί με τις φιλικά προσκείμενες προς αυτές ομάδες, απόφαση δεν θα μπορούσε να βγει, αφού χρειάζονταν το 75% των ψήφων. Και τα κουκιά δεν έβγαιναν, από την στιγμή που ο Ολυμπιακός, ο Άρης, η Λάρισα ήταν αντίθετοι στην αναδιάρθρωση.

Άρα υπάρχει και το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ να μην είχαν άλλη επιλογή…Η κατάσταση θα ξεδιαλύνει με την απόφαση της ΕΠΟ, όπου όπως όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα ξέρει, η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις καίριες αποφάσεις. Εάν η ΕΠΟ αποφασίσει κόντρα στην αναδιάρθρωση σε 16 ομάδες (όπως λέγεται ότι θέλει η ΑΕΚ) η, σε 18 (όπως λέγεται ότι θέλει ο ΠΑΟΚ), αυτό θα σημαίνει ότι ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ πράγματι θέλουν να μείνουμε σε ένα πρωτάθλημα με 14 συλλόγους και πλέϊ οφς, κάτι που ζητάει, εύλογα, κι η Νόβα, που δίνει τα ωραία της λεφτά στις ομάδες και ζητάει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα μεγάλα παιχνίδια, δηλαδή ντέρμπι.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι η στόχευση κάποιων είναι να πέσει μόνο ο Πανιώνιος και να ανέβουν Γιάννινα, Απόλλωνας και Λεβαδειακός, με πρωτάθλημα 16 ομάδων. Πώς θα ανέβει κι ο Λεβαδειακός, αφού ισοβαθμεί με τα Χανιά; Άμα διαλυθεί η Ξάνθη, όπως έχει πει ο Πανόπουλος.

Άσχετο: Αυτή η απειλή της Λίγκας ότι αν η ΕΠΟ ψηφίσει αναδιάρθρωση δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όταν έρθει η ώρα να δούμε αν θα έχει κάποια ισχύ και δεν είναι απλά λόγια του αέρα…

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1277678224403648512

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.