Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0: Με τριάρα... έραψε το 45ο!

Δημήτρης Βέργος
Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0: Με τριάρα... έραψε το 45ο!

bet365

Και τώρα η ώρα της φιέστας! Λίγες ημέρες πριν λύσουν τις διαφορές τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το 45ο πρωτάθλημα της ιστορίας του με το 3-0 επί της ΑΕΚ στο φινάλε των πλέι οφ.

Με θριαμβευτικό τρόπο ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη σεζόν στη Super League και πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν εύκολα της ΑΕΚ με 3-0 (Βαλμπουενά 11', Ραντζέλοβιτς 21' και Καμαρά 73') και ξεκίνησαν τη γιορτή της φιέστας για το 45ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά και ουσιαστικά καθάρισε τη νίκη από το πρώτο μέρος απέναντι σε μια ΑΕΚ που με το αγωνιστικό της πρόσωπο από το πρώτο ημίχρονο απογοήτευσε. Πλέον οι δύο ομάδες ανανεώνουν το... ραντεβού τους για τον τελικό του Κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός επικεντρώνεται για την κατάκτηση του νταμπλ και τη μεγάλη ρεβάνς με τη Γουλβς για τους 16 του Europa League, ενώ η Ένωση καλείται να ανασυνταχθεί και να τα δώσει όλα για τον στόχο του Κυπέλλου ώστε να δώσει ένα γλυκό τέλος στη χρονιά της.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και πήγε στα αποδυτήρια με δύο γκολ μπροστά απέναντι σε μια κακή ΑΕΚ

Ο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1 με τον Φορτούνη σε ελεύθερο ρόλο και τον Βαλμπουενά να παίρνει φανέλα βασικού. Επιστροφή στον ίδιο σχηματισμό και από τον Καρέρα στην ΑΕΚ, με τον Ιταλό κόουτς να ξεκουράζει αρκετά πρόσωπα αφήνοντας στον πάγκο τους Μπάρκα, Κρίστιτσιτς, Λιβάια και Ολιβέιρα, ξεκινώντας τον Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο ματς. Έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Αλ Αραμπί, στο 1' (έπειτα από λάθος του Τσιντώτα) πλασάροντας άουτ και στο 3' όταν η κεφαλιά του Μαροκινού επιθετικού πέρασε δίπλα από το κάθετο, παίρνοντας έτσι τα ηνία από νωρίς. Η ΑΕΚ απάντησε στο 8' με το σουτ του Σιμάνσκι που πέρασε πάνω από το οριζόντιο, αλλά η πίεση του Ολυμπιακού έφερε το 1-0. Στο 11' από μπαλιά του Καμαρά ο Φορτούνης πήρε την κεφαλιά από τον Μάνταλο (που έπεσε πάνω του) και ο Βαλμπουενά με σουτ στην κίνηση έγραψε το 1-0. Οι ερυθρόλευκοι κυριαρχούσαν μέσα στο γήπεδο και μέσα σε ένα λεπτό έφτασαν κοντά και στο δεύτερο γκολ στο 17'. Αρχικά ο Τσιντώτας έβγαλε σε κόρνερ την προσπάθεια του Ραντζέλοβιτς και εν συνεχεία ο γκολκίπερ της Ένωσης απέκρουσε την κεφαλιά του Σισέ.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε βρει το γκολ της ισοφάρισης αν ο Βέρντε δεν σούταρε πάνω στον Σα (ο οποίος βρισκόταν εκτός εστίας) στο 20', αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε το δεύτερο ερυθρόλευκο γκολ. Ο Φορτούνης με μια εξαιρετική βαθιά μπαλιά βρήκε τον Ρατζέλοβιτς από τα δεξιά, με τον τελευταίο να περνάει πανέμορφα τον Μπακάκη και να τελειώνει τη φάση με το εξωτερικό για το 2-0. Ο Καρέρα άλλαξε τον σχηματισμό σε 3-5-2 βλέποντας την ΑΕΚ να δέχεται συνεχώς φάσεις και να μην μπορεί να κατεβάσει την μπάλα μπροστά, με την Ένωση να ολοκληρώνει το ημίχρονο με μια δεύτερη χαμένη ευκαιρία του Βέρντε. Ο Ιταλός πέρασε τον Σισέ βγήκε πλάγια απέναντι από τον Σα, αλλά ο Πορτογάλος έβγαλε σε κόρνερ.

Η ΑΕΚ αρχικά πάτησε καλύτερα, αλλά ο Ολυμπιακός έφτασε στο 3-0 και ξεκίνησε τους πανηγυρισμούς του τίτλου

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Καρέρα θέλοντας να «δέσει» το κέντρο του πέρασε τον Κρίστιτσιτς στη θέση του Αλμπάνη, με τους κιτρινόμαυρους να δημιουργούν ευκαιρία για να μειώσουν στο 53' όταν ο Αραούχο τροφοδότησε τον Μάνταλο αλλά το φαλτσαριστό του πλασέ δεν βρήκε στόχο. Η ΑΕΚ πάταγε καλύτερα σε σχέση με τον τρόπο που είχε μπει στο πρώτο μέρος, με τον Ολυμπιακό βέβαια να έχει ρίξει κι αυτός τον ρυθμό προηγούμενος με δύο γκολ. Ο αρχηγός της ΑΕΚ στο 59' είχε ακόμα μια καλή στιγμή, βλέποντας όμως τον Σα να σταματάει με το ένα χέρι το αριστερό του σουτ. Ο Καρέρα σε εκείνο το σημείο φρέσκαρε την επίθεσή του με τους Λιβάια και Ολιβέιρα να αντικαθιστούν τους Βέρντε και Αραούχο, με τον Μαρτίνς να απαντάει με διπλή αλλαγή προσθέτοντας τρίτο χαφ με τον Μπουχαλάκη στη θέση του Ελ Αραμπί, ενώ πέρασε και τον Μασούρα αντί του Ραντζέλοβιτς, παίζοντας με τον Φορτούνη στην κορυφή.

Η Ένωση συνέχιζε να βρίσκει τελικές με τον Λιβάια στο 66' να δοκιμάζει ένα δυνατό μακρινό σουτ που πέρασε δίπλα από το κάθετο με τον Σα να ελέγχει τη γωνία του. Ο Καρέρα άλλαξε πάλι τον σχηματισμό με τετράδα στην άμυνα, αλλά οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλευόμενοι ένα λάθος του Σιμόες έφτασαν στο 3-0 στο 73'. Ο Πορτογάλος χαφ της ΑΕΚ... πούλησε την μπάλα γυρνώντας την απρόσεκτα προς τα πίσω, αυτή έφτασε στον Βαλμπουενά, το σουτ έδιωξαν πάνω στη γραμμή ο Οικονόμου με τον Σβάρνα, αλλά στην επαναφορά με εξουδετερωμένο τον Τσιντώτα ο Καμαρά έστειλε για τρίτη φορά στα δίχτυα. Το ματς από εκεί και μετά... έσβησε με τον Ολυμπιακό να ξεκινά τους πανηγυρισμούς της φιέστας.

MVP: Ο Φορτούνης έφτιαξε τα δύο πρώτα ερυθρόλευκα γκολ, το δεύτερο με μια φοβερή 40άρα μπαλιά, και παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου της αναμέτρησης.

Στο ύψος του: Ο Ραντζέλοβιτς για την εξαιρετική κίνηση και το πανέμορφο τελείωμα στο γκολ που σημείωσε, αλλά και ο Βαλμπουενά που ήταν μέσα στα δύο από τα τρία γκολ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Βέρντε έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, δείχνοντας ότι όταν είναι να τελειώσει τις φάσεις δεν έχει το καθαρό μυαλό, αλλά γενικότερα υπήρξαν πολλοί κιτρινόμαυροι που παρουσίασαν αδύναμη εικόνα.

Η γκάφα: Η λάθος σκέψη του Σιμόες να πασάρει απρόσεκτα προς τα πίσω, στιγμή από την οποία ξεκίνησε το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού.

Το στραγάλι: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Παπαπέτρου σε ένα εύκολο ματς.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά με σκοπό να καθαρίσει το ματς από νωρίς, η ΑΕΚ αντίθετα μπήκε κάκιστα, έχοντας και πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, και το παιχνίδι τελείωσε ουσιαστικά από το πρώτο μέρος με τους ερυθρόλευκους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με δύο γκολ μπροστά. Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ πάταγε καλύτερα, αλλά ο Ολυμπιακός κράτησε εύκολα το προβάδισμα, βρήκε και ένα τρίτο γκολ και... έφυγε για τους πανηγυρισμούς του 45ου τίτλου της ιστορίας του. Οι παίκτες του Μαρτίνς επιστρέφουν στις καλές εμφανίσεις, ενόψει και του τελικού του Κυπέλλου αλλά και της ρεβάνς με τη Γουλβς. Όσο για τους κιτρινόμαυρους θα πρέπει να συγκεντρωθούν και να βγάλουν πάθος και ένταση για τον τελικό του Κυπέλλου, αν θέλουν να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Μπα (74' Παπαδόπουλος), Σισέ, Γκασπάρ, Γκιγέρμε, Καμαρά, Φορτούνης (88' Χριστοδουλόπουλος), Ραντζέλοβιτς (62' Μασούρας), Βαλμπουενά (74' Τοροσίδης), Ελ Αραμπί (62' Μπουχαλάκης)

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης, Οικονόμου, Σβάρνας, Παουλίνιο, Σιμάνσκι, Σιμόες, Μάνταλος (86' Σαμπανάτζοβιτς), Αλμπάνης (46' Κρίστιτσιτς), Βέρντε (61' Λιβάια), Αραούχο (61' Ολιβέιρα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ HIGHLIGHTS TOY AΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα