Λαμία: Ο Μάντζιος, η υπέρβαση και η επόμενη μέρα

Δημήτρης Βέργος
Λαμία: Ο Μάντζιος, η υπέρβαση και η επόμενη μέρα

bet365

Τα δεδομένα για τον Άκη Μάντζιο μετά την ήττα από τον Πανιώνιο και η πιθανή απομάκρυνσή του από τη Λαμία που δεν εξηγείται με βάση το επιτυχημένο του έργο στην ομάδα.

Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, τα δεδομένα με τον Άκη Μάντζιο στη Λαμία είναι δύο. Πρώτον, από τη διοίκηση της Λαμίας αργά το βράδυ της Δευτέρας μετά την ήττα από τον Πανιώνιο έβγαινε μια έντονη δυσαρέσκεια για τον 50χρονο τεχνικό και όλα δείχνουν ότι βρίσκεται προς την έξοδο. Δεύτερο δεδομένο είναι ότι μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης ο ίδιος δεν είχε ακόμα ενημερωθεί από τη Λαμία για την επικείμενη λύση της συνεργασίας τους.

Σε κάθε περίπτωση μια τέτοια απόφαση προκαλεί σίγουρα τεράστιες απορίες και δεν εξηγείται ουσιαστικά, καθώς μέχρι και χθες προέκυπτε μια ικανοποίηση για το έργο του Μάντζιου στην ομάδα από επίσημα χείλη. Μάλιστα ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου μια ημέρα πριν το παιχνίδι με τον Πανιώνιο σε δηλώσεις του είχε επιβεβαιώσει πως έχουν λάβει χώρα ήδη κάποιες συζητήσεις με τον Έλληνα τεχνικό, δηλώνοντας ευχαριστημένος από την παρουσία του στον πάγκο. Κάτι το οποίο προέκυπτε όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά απέμενε η καθοριστική κουβέντα με την ολοκλήρωση της σεζόν.

Συνεπώς πως μπορεί μια ήττα να άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες όλα τα δεδομένα για έναν προπονητή, ο οποίος έκανε την υπέρβαση στη Λαμία; Ο Μάντζιος και το τεχνικό του επιτελείο παρέλαβαν μια ομάδα που βρισκόταν στην ουρά της βαθμολογίας με στόχο να την κρατήσουν στη Super League. Και όχι μόνο κατάφεραν γρήγορα να την απομακρύνουν από τη ζώνη, αλλά μαζεύοντας 23 βαθμούς μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της σεζόν η Λαμία έφτασε να διεκδικεί στις τελευταίες αγωνιστικές ακόμα και την είσοδο στην εξάδα των πλέι οφ!

Τα αποτελέσματα και η εικόνα της Λαμίας με τον Μάντζιο στον πάγκο μιλάνε από μόνα τους για το επιτυχημένο του έργο στον πάγκο της ομάδας. Κι αν απομονώσουμε το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, το οποίο φαίνεται να κοστίζει τη θέση στον 50χρονο προπονητή, ο Μάντζιος παρέταξε τη Λαμία με μόλις δύο αλλαγές σε σχέση με την ισοπαλία με τον Ατρόμητο. Άλλωστε και στα τρία ματς έως τώρα στα πλέι οφ (κόντρα σε Παναιτωλικό, Ατρόμητο και Πανιώνιο) ο βασικός κορμός της ενδεκάδας της Λαμίας είχε διατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό, μιας και αποτελούσε και προσωπικό στόχο του ίδιου η διεκδίκηση της 7ης θέσης παρότι δεν θα οδηγούσε πουθενά.

Η επόμενη μέρα στη Λαμία πάντως χωρίς τον Μάντζιο θα έχει αρκετά ανοικτά μέτωπα. Καθώς εκτός από το θέμα προπονητή, αν τελικά ανακοινωθεί το διαζύγιο, θα υπάρχουν πολλά συμβόλαια τα οποία λήγουν και για τα οποία δεν έχει γίνει ουσιαστική συζήτηση ακόμα παρά το γεγονός ότι πλησιάζουμε στα τέλη Ιουνίου. Όλα φυσικά θα καθοριστούν από το μπάτζετ που θα είναι διαθέσιμο. Σε κάθε περίπτωση η Λαμία χωρίς τον Μάντζιο χάνει τη δυνατότητα της σταθερότητας που θα είχε σε περίπτωση που συνέχιζε και την επόμενη σεζόν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα