ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 3-1

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 3-1

bet365

O OΦΗ προηγήθηκε στην Τούμπα με γκολ του Νέιρα στο 49', αλλά ο ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον 18χρονο Χρήστο Τζόλη, ανέτρεψε το σκορ και έφτασε στην πρώτη νίκη του στα play offs, με 3-1. Ο νεαρός ισοφάρισε στο 58', ο Ακπομ με εύστοχο πέναλτι στο 90' (αχρείαστο μαρκάρισμα του Νάστου στον Αγγλο φορ) πέτυχε το 2-1 και ο Ελ Καντουρί στο 90' + 9' «σφράγισε» την επικράτηση του Δικέφαλου.

Υπό το βλέμμα του νέου αθλητικού διευθυντή της ομάδας, Όλαφ Ρέμπε, ο ΠΑΟΚ ήθελε να ξεπεράσει τα πολλά προβλήματα απουσιών και κόντρα στον ΟΦΗ να πετύχει την πρώτη νίκη στα πλέι οφ.

Το έκανε μέσω… VAR χάρη στα γκολ του νεαρού Τζόλη, του Άκπομ και στο φινάλε του Ελ Καντουρί.

Ο Αμπέλ Φερέιρα κλήθηκε να διαχειριστεί τις πολλές απουσίες (Βιεϊρίνια, Πέλκας, Μίσιτς, Κρέσπο, Αουγκούστο, Ζαμπά) στην αποψινή αναμέτρηση κόντρα στον ΟΦΗ για την 3η αγωνιστική των playoffs.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας ξεκίνησαν με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελούταν από τους Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, και Γιαννούλη.

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής βρέθηκαν, όπως και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, οι Ελ Καντουρί και Εσίτι, ενώ στα άκρα οι Λημνιός και Μπίσεσβαρ. Στην κορυφή της επίθεσης και πάλι ήταν ο Άκπομ, ενώ από πίσω του ξεκίνησε ο Λάμπρου.

Στο μηδέν τα πρώτα 45 λεπτά

Μέχρι την πρώτη υποχρεωτική διακοπή κανένας δεν κατάλαβε πως πέρασαν 22’-23’ λεπτά. Καμία σημαντική φάση μπροστά στις δύο εστίες, με τον ΠΑΟΚ χωρίς ένταση στο παιχνίδι του και τον ΟΦΗ να στέκεται καλά στο χορτάρι της Τούμπας. Μάλιστα οι κρητικοί άγγιξαν πρώτοι το γκολ, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ (28’) του Νέιρα, που έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξιό δοκάρι του Πασχαλάκη. Σε ανάλογη προσπάθεια του Γιαννούλη (31’) η μπάλα έφυγε πολύ πάνω από το δοκάρι της εστίας του ΟΦΗ.

Ο Φερέιρα βλέποντας ημιτελής όλες τις επιθετικές προσπάθειες των παικτών του, επιχείρησε να αλλάξει πράγματα φέρνοντας τον Μπίσεσβαρ πίσω από τον φορ και πηγαίνοντας τον Λάμπρου στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές στο φινάλε του πρώτου μέρους και πλησίασε στο γκολ. Αρχικά, με τη διπλή προσπάθεια του Ελ Καντουρί (40’). Όμως, πρώτα ο Γουάλϊ και στη συνέχεια το δοκάρι σταμάτησαν τον Μαροκινό μέσο του «Δικεφάλου». Πέντε λεπτά αργότερα ο Ελ Καντουρί γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Άκπομ αστόχησε στο πλασέ που επιχείρησε μπροστά στην άδεια εστία!

Στα σχοινιά ο ΠΑΟΚ

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους (49’) ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ (0-1) με τον Νέιρα να παίρνει το ριμπάουντ, μετά την ασταθή απόκρουση του Πασχαλάκη στο δυνατό σουτ του Στάικου, πλασάροντας σωστά και από καθαρή θέση.

Οι «ασπρόμαυροι» βρέθηκαν στα σχοινιά και η πρώτη διπλή κίνηση του Φερέιρα ήταν η είσοδος στον αγώνα των Σφιντέρσκι και Τζόλη, αντί των Μπίσεσβαρ και Λάμπρου, σε μια προσπάθεια να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή των φιλοξενούμενων.

Απάντηση με Τζόλη

Το έκανε με το πρώτο γκολ καριέρας με την «ασπρόμαυρη» φανέλα του 18χρονου Χρήστου Τζόλη, ο οποίος με σουτ στην κίνηση, μετά την σέντρα του Δ. Γιαννούλη, «εκτέλεσε» τον Γουάλϊ και ισοφάρισε σε 1-1 (58’). Ο βοηθός Δημόπουλος αρχικά σήκωσε την σημαία υποδεικνύοντας λανθασμένα ως οφσάιντ τον νεαρό επιθετικό του ΠΑΟΚ. Όμως, το VAR έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Βρήκε δύο γκολ στο τέλος

Ο ΠΑΟΚ αύξησε την πίεση του και έφτασε κοντά στην ανατροπή του σκορ, αλλά και πάλι το δοκάρι (66’) και ο Γουάλϊ σταμάτησαν την προσπάθεια του Ελ Καντουρί. Ο Φερέιρα έφερε από τον πάγκο τον ξεχασμένο Στοχ, με τους νταμπλούχους να έχουν μπροστά τους κάτι παραπάνω από είκοσι λεπτά για να βρουν το δεύτερο γκολ. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν τις πέντε αλλαγές τους στο 76ο λεπτό με την είσοδο των Μαουρίσιο και Ροντρίγκο.

O Μαουρίσιο με σουτ άγγιξε στο 86’ το 2-1, όμως ενστικτωδώς ο Γουάλϊ απομάκρυνε την μπάλα, με τη λύση για τον «Δικέφαλο» να έρχεται μέσω… VAR. Στο 87΄ ο Νάστος κράτησε τον Άκπομ μέσα στη μεγάλη περιοχή, η φάση εξετάστηκε από τον Φωτιάδη, που τελικά έδωσε την παράβαση και από το σημείο του πέναλτι ο Άκπομ έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ.

Το γκολ του Ελ Καντουρί στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων (3-1) ήταν η χαριστική βολή και σφράγισε την πρώτη νίκη του «Δικεφάλου» στα πλέι οφ.

MVP: Ο 18χρονος Χρήστος Τζόλης δικαιούται τον τίτλο του πολυτιμότερου για το θράσος και την εκτελεστική ικανότητα που έδειξε στη φάση της ισοφάρισης.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ, Γουάλϊ, έμοιαζε (με τη βοήθεια και της τύχης) ανίκητος στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μέτρια έως κακή εμφάνιση και πάλι από Μπίσεσβαρ και Μάτος.

Η ΓΚΑΦΑ: Η κίνηση του Νάστου να κρατήσει και να πετάξει μέσα στη μεγάλη περιοχή τον Άκπομ καταδίκασε την ομάδα της Κρήτης.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Φωτιάδης από την Καστοριά πήγε στο 87ο λεπτό στο VAR και έδωσε πέναλτι στο παρατεταμένο κράτημα του Άκπομ από τον Νάστο. Νωρίτερα ο βοηθός Δημόπουλος, έχασε τη φάση του 1-1 υποδεικνύοντας λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον σκόρερ Τζόλη. Το VAR είχε άλλη άποψη…

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΟΚ μετά κόπων και βασάνων χρειάστηκε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και να πετύχει την πρώτη του νίκη στα φετινά πλέι οφ. Μέτρια εμφάνιση στο πρώτο μέρος, κρατάει την αντίδραση που έβγαλε στο δεύτερο μέρος. Ο ΟΦΗ στάθηκε πολύ καλά, ήταν διαβασμένος, αλλά τελικά έφυγε δίχως να πάρει κάτι από την Τούμπα, όπου γνώρισε την τρίτη διαδοχική ήττα στα πλέι οφ.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Δ. Γιαννούλης, Εσίτι, Ελ Καντουρί, Λημνιός (69’ Στοχ), Μπίσεσβαρ (55’ Τζόλης), Λάμπρου (55’ Σφιντέρσκι), Άκπομ.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλϊ, Νάστος, Σεμέδο, Βίκτορ, Κ. Γιαννούλης, Νέιρα (95’ Μάνος), Φιγκουεϊρέδο, Βαζ (64’ Ναμπί), Στάικος (83’ Νοικοκυράκης), Κοροβέσης (63’ Κοροβέσης), Μπράουν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα