Λαμία: Το αρνητικό σερί που «έσπασε» και η 7η θέση

Δημήτρης Βέργος
Λαμία: Το αρνητικό σερί που «έσπασε» και η 7η θέση

bet365

Στη Λαμία επικρατεί ικανοποίηση για το νικηφόρο ξεκίνημα στα πλέι άουτ και για την αγωνιστική εικόνα, με τον Άκη Μάντζιο και τους παίκτες του να θεωρούν εφικτό τον στόχο της 7ης θέσης.

Από τις 5 Ιανουαρίου όταν και είχε πάρει το διπλό στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου είχε να γευτεί τη χαρά της νίκης η Λαμία στη Super League. Στα εννιά παιχνίδια που ακολούθησαν μέχρι και τη λήξη της κανονικής διάρκειας της σεζόν -πριν ο κορονοϊός «παγώσει» τα πάντα- οι ισοπαλίες και η ατυχία δεν επέτρεψαν στην ομάδα της Φθιώτιδας να κάνει την φοβερή υπέρβαση και να παλέψει ακόμα και για την είσοδό της στα πλέι οφ. Ωστόσο, η δουλειά του Άκη Μάντζιου και η προσπάθεια των παικτών του δεν παραγράφεται, λαμβάνοντας υπόψη το χαμένο έδαφος που καλύφθηκε από τη στιγμή που ο 50χρονος προπονητής ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Η ικανοποίηση και η πιθανότητα της 7ης θέσης

Το νικηφόρο ξεκίνημα στα πλέι άουτ χάρη στο 2-0 επί του Παναιτωλικού και η εικόνα του συνόλου σκόρπισε χαμόγελα και γέμισε με ικανοποίηση τους ανθρώπους της Λαμίας. Το αρνητικό σερί χωρίς νίκη έσπασε, ενώ παράλληλα φάνηκε και η σωστή δουλειά που έγινε κατά τη διάρκεια της διακοπής μέσα στην καραντίνα.

Ο Μάντζιος μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ άλλων δήλωσε πως η Λαμία έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την 7η θέση. Αν υπήρχε η ελάχιστη πιθανότητα η Λαμία να μπλέξει σε περιπέτειες, αυτό το σενάριο μετά και το χθεσινό αποτέλεσμα δεν υπάρχει ως ενδεχόμενο. Έτσι δεν ήταν καθόλου τυχαία τα λόγια του Μάντζιου για τον στόχο της 7ης θέσης. Είναι κάτι που στη Λαμία θεωρούν πως αν υλοποιηθεί, τότε θα αποτελεί μια δικαίωση της προσπάθειας τόσο του τεχνικού επιτελείου όσο και των παικτών από τον Νοέμβρη και έπειτα.

Εκτός για επτά ως δέκα μέρες ο Αραβίδης

Πλέον στη Λαμία στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι που ακολουθεί με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, απέναντι σε μια ομάδα που έχει και αυτή τον ίδιο στόχο. Ενόψει του δεύτερου αγώνα για τα πλέι άουτ, το πρόβλημα που προέκυψε από το χθεσινό ματς είναι ο τραυματισμός του Χρήστου Αραβίδη, ο οποίος έχει υποστεί ένα τράβηγμα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, ο 33χρονος επιθετικός αναμένεται να μείνει εκτός για ένα διάστημα επτά με δέκα ημερών, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είναι διαθέσιμος για το ματς με τον Ατρόμητο.

Στον ορίζοντα και το θέμα των ανανεώσεων

Φυσικά στον ορίζοντα εκτός από το αγωνιστικό, υπάρχει και το θέμα με τις ανανεώσεις των συμβολαίων. Κι αυτό γιατί είναι πάνω από δέκα τα συμβόλαια που λήγουν και μεταξύ άλλων στη συγκεκριμένη λίστα υπάρχουν βασικές μονάδες του ρόστερ όπως οι Αντέτζο, Αραβίδης, Βάντερσον, Δημούτσος, Βύντρα, Πλιάτσικας, Σκόνδρας και Τιρόνε. Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποια εξέλιξη πάνω σε αυτό το ζήτημα, το οποίο πάντως στην πορεία των πλέι άουτ θα πρέπει να απασχολήσει τους ανθρώπους του συλλόγου ενόψει και του σχεδιασμού για την επόμενη σεζόν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα