Μπέρτος: «Στόχος η 7η θέση»

Μπέρτος: «Στόχος η 7η θέση»

Gazzetta team
Μπέρτος: «Στόχος η 7η θέση»

bet365

Ο μπακ της ΑΕΛ έδειξε ανυπόμονος να επιστρέψει στο γήπεδο και τόνισε πως οι «βυσσινί» έχουν κίνητρο στα play out
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επανέναρξη του πρωταθλήματος και ο Μανώλης Μπέρτος μιλώντας στο AEL Radio, έθεσε τους στόχους της ΑΕΛ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για την πρόκληση των πλέι άουτ και την προετοιμασία: «Θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, περιμέναμε πως και πώς να ξεκινήσουμε, έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα γι’ αυτά τα ματς που έχουν απομείνει και θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί όπως είχαμε σταματήσει».
Για το κλίμα στην ομάδα αυτή τη περίοδο: «Σίγουρα θα είναι δύσκολο στην αρχή στα πρώτα ματς, αλλά με την σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει όλοι μας και με την αυτοσυγκέντρωση που έχουμε γι’ αυτό το ματς, θεωρώ ότι θα είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και ανταγωνιστικοί».
Για τον στόχο της 7ης θέσεις: «Έχουμε δείξει και στο παρελθόν ότι είμαστε μια ομάδα ανταγωνιστική, δεν παρατάμε κανένα παιχνίδι, το παίζουμε μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής, σίγουρα θα είναι δύσκολο μετά από τόσο καιρό απραξίας να είμαστε πάλι στο ίδιο επίπεδο όπως πριν την διακοπή, ευελπιστώ ότι θα είμαστε 100% με την σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει αυτό τον καιρό να καταφέρουμε να πάρουμε το παιχνίδι στην πρεμιέρα».
Για το κίνητρο που έχουν οι ποδοσφαιριστές στα πλέι άουτ: «Σίγουρα υπάρχει, ο στόχος μας είναι η 7η θέση, η οποία πιθανόν να οδηγήσει και στην Ευρώπη, εμείς το κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά, θέλουμε τους τρεις βαθμούς, παίζουμε για τη νίκη, τα δίνουμε όλα».
Για την 3μηνη περιπέτεια της καραντίνας και το πώς το βίωσε ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής… «Ήτανε πρωτόγνωρο, πάρα πολύ δύσκολο, φυσικά μας είχε δώσει το πρόγραμμα προπόνησης ο κ. Γρηγορίου και ο γυμναστής, αλλά δεν είναι ίδιο να γυμνάζεσαι μόνο σου, όπως όταν είσαι με την ομάδα».
Για την αγωνιστική κατάσταση των ομάδων μετά την καραντίνα: «Όπως είδαμε και στη Γερμανία οι παίκτες είχαν κάποιους τραυματισμούς μετά την διακοπή και την επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Θέλει μεγάλη προσοχή για την σωματική μας ακεραιότητα. Είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο και όλο αυτό πιστεύω θα μας βγει σε καλό».
Για την ικανότητα της ΑΕΛ και των αντιπάλων… «Θεωρώ ότι κάθε παιχνίδι θα πρέπει να το κοιτάμε ξεχωριστά, να προσπαθήσουμε για το καλύτερο και όπως είπα και πριν, ποδόσφαιρο είναι, θέλουμε και λίγο τύχη και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε την 7η θέση».
Για τον αν πιστεύει πως ο απολογισμός της ΑΕΛ μέχρι στιγμής είναι θετικός στο φετινό πρωτάθλημα… «Να μην ξεχάσουμε πως δεν ξεκινήσαμε και την χρονιά με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, μετά ήρθε ο κ. Γρηγορίου, άλλαξαν πολλά πράγματα, αυτό φάνηκε και μέσα στο γήπεδο στην εικόνα της ομάδας και στον βαθμολογικό τομέα, αλλά θεωρώ πως ήταν μία χρονιά ξεχωριστή για εμάς και ήμασταν μια οικογένεια μεταξύ μας και επίσης είχαμε και έναν πρόεδρο τον κ. Κούγια που μας στήριζε σε ότι θέλαμε».
Για το αν συνεχίσει στην ΑΕΛ τη νέα χρονιά, δεδομένου ότι το συμβόλαιό του τελειώνει… «Εμένα μου αρέσει η ομάδα, μου αρέσει ο κόσμος, έχω δεθεί με κάποιους ανθρώπους εδώ. Η απόφαση είναι κυρίως από τον προπονητή τον κ. Γρηγορίου, καθώς και τον κ. Κούγια, έτσι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο. Όταν τελειώσουν τα πλέι άουτ θα συζητήσουμε. Μακάρι να καταφέρουμε να πάρουμε την 7η θέση που είναι και ο πρωταρχικός μας στόχος γι’ αυτό δουλεύουμε καθημερινά. Μετά θα κάτσουμε στο τραπέζι και θα τα συζητήσουμε όλα».
Για την συνεργασία του με τον Μιχάλη Γρηγορίου: «Παίζει μεγάλο ρόλο ένας προπονητής σε μία ομάδα, σίγουρα μας βοήθησε όλους, υπήρχε υγιής ανταγωνισμός, πόσο μάλιστα εγώ που παίζω στην ίδια θέση με έναν Λαρισαίο το Νίκο Καρανίκα ο οποίος είναι φίλος μου κάνουμε παρέα κάθε ημέρα».
Για συμπαίκτες του που έχει δεθεί περισσότερο… «Έχω δεθεί και με παιδιά που έχουν φύγει από την ομάδα, όπως ο Φατιόν, ο Γκόλιας, ο Μιχαήλ αλλά και ο Καρανίκας που είμαστε όλη μέρα μαζί και θα μας δείτε έξω να πίνουμε μαζί το καφέ μας και με τους ξένους φυσικά. Όλοι είμαστε «εργαλεία» για την ΑΕΛ και σε κάθε ομάδα ο ποδοσφαιριστής είναι εργαλείο και σε κάθε περίπτωση ο εκάστοτε προπονητής μας αξιοποιεί ανάλογα».
Για τις εγκαταστάσεις της ΑΕΛ…«Είναι πάρα πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να γυμνάζεται σε καλά γήπεδα, να έχει το γυμναστήριό του, τα νερά του τα ζεστά, τα κρύα, τη σάουνα και άλλα πολλά. Νομίζω πως για έναν ποδοσφαιριστή με προοπτική είναι πολύ καλά να έρθει στην ΑΕΛ, που εκτός των Δένδρα που είναι σε εξαιρετική κατάσταση φτιάχτηκε και ο αγωνιστικός χώρος του ARENA που είναι πάρα πολύ καλός. Συγχαρητήρια στον κ. Σωτήρη Μάρκου που είναι όλη μέρα στο γήπεδο, όλοι όσοι δουλεύουν στην ΑΕΛ δίνουν το 100% για να πάει καλά η ομάδα και εμείς σαν ποδοσφαιριστές και όλοι μαζί».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα