Η δύσκολη υπόθεση των ανανεώσεων συμβολαίων στον Άρη

Η δύσκολη υπόθεση των ανανεώσεων συμβολαίων στον Άρη

Η δύσκολη υπόθεση των ανανεώσεων συμβολαίων στον Άρη

bet365

Ο Άρης έχει στη διάθεσή του έναν μήνα για να προχωρήσει σε ανανεώσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών οι οποίοι είναι στο πλάνο της επόμενης χρονιάς, σε μια υπόθεση η οποία συγκεντρώνει υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Η Bundesliga παίζει με Live Streaming* και προσφορές* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Το επίπεδο δυσκολίας αυξήθηκε γιατί διαφοροποιήθηκαν τα δεδομένα στον ίδιο τον Άρη. Όταν δηλαδή έγιναν οι πρώτες επαφές με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές (σ. σ. Χαβιέρ Ματίγια, Μπρούνο Γκάμα), οι «κίτρινοι» δεν είχαν στην πλάτη τους την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών, δεν είχαν τους περιορισμούς που τους επιβάλλει αυτή η τιμωρία και γενικώς είχαν αρκετά πλεονεκτήματα τα οποία ήθελαν να αξιοποιήσουν στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης. Η αλλαγή των εσωτερικών δεδομένων σε συνδυασμό με την απόφαση οικονομικού εξορθολογισμού σημαίνει ότι οι επαφές που θα γίνουν δεν αποτελούν συνέχεια των συζητήσεων που έγιναν, αλλά μια κουβέντα από την αρχή. Δεν είναι βέβαιο δηλαδή ότι στον νέο κύκλο των συζητήσεων θα μπορεί ο Άρης να υποστηρίξει την αρχική οικονομική πρόταση.

Γιατί είναι υποχρεωμένος να προϋπολογίσει το επίπεδο της οικονομικής απώλειας λόγω της πανδημίας, το σενάριο διεξαγωγής των αγώνων και του επόμενου Πρωταθλήματος δίχως την παρουσία φιλάθλων και φυσικά τις απώλειες σε εμπορικό επίπεδο, αλλά και τον «μποναμά» από τη FIFA στο σενάριο μη δικαίωσης της εταιρίας. Και στην περίπτωση που επικυρωθεί η απόφαση διεξαγωγής των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, η απώλεια για τους «κίτρινους» θα είναι μεγάλη, πράγμα το οποίο επιβεβαιώνεται μέσα από τον μέσο όρο εισιτηρίων (10.500) που έχουν στο Πρωτάθλημα.

Για παράδειγμα, πριν την αλλαγή των δεδομένων, η μοναδική εστία διαφωνίας με τον Χαβιέρ Ματίγια ήταν η χρονική διάρκεια του συμβολαίου. Πλέον, η προσφορά του Άρη στον Ισπανό μέσο θα πρέπει να προσαρμοστεί στις διαφοροποιημένες οικονομικές δυνατότητες της εταιρίας, άρα θα γίνει… κουβέντα από την αρχή. Με τον Μπρούνο Γκάμα, ούτως ή άλλως υπήρχε διαφωνία στο οικονομικό, ενώ επί του ζητήματος τακτοποιήσεις της φετινής χρονιάς, οι «κίτρινοι» κατέβαλαν στον Πορτογάλο το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων.

Στη γενική εικόνα, αν οι Θεσσαλονικείς είχαν προϋπολογίσει ένα ποσό της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ για την παραμονή των Χαβιέρ Ματίγια, Μπρούνο Γκάμα, Χουλιάν Κουέστα, Μιχάι Κόρχουτ και Ντάνι Λάρσον, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι αυτό το ποσό θα μειωθεί κατά τουλάχιστον 15-20 τοις εκατό. Κι εκεί θα φανούν οι πραγματικές διαθέσεις του κάθε ποδοσφαιριστή.

Αυτή τη δύσκολη αποστολή έχει αναλάβει ο Άγγελος Χαριστέας καθώς ήδη έχει ανοίξει τον κύκλο των επαφών με τους ποδοσφαιριστές στους οποίους θα εξηγήσει τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα και πέραν του νέου συμβολαίου, στο τραπέζι της συζήτησης θα τεθεί και το ζήτημα της οικονομικής προσαρμογής των τωρινών συμβολαίων στα δεδομένα της πανδημίας. Είναι σαφές δηλαδή ότι θα προταθεί μείωση απολαβών λόγω της τρίμηνης διακοπής και μένει να φανεί σε τι ποσοστό θα συμφωνήσουν οι δύο πλευρές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα