«Η Αγιά Σοφιά αποτελεί το μεγαλύτερο πρότζεκτ της ΑΕΚ»

«Η Αγιά Σοφιά αποτελεί το μεγαλύτερο πρότζεκτ της ΑΕΚ»

Δημήτρης Βέργος
«Η Αγιά Σοφιά αποτελεί το μεγαλύτερο πρότζεκτ της ΑΕΚ»

bet365

Ειδική αναφορά στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια έκανε ο ESSMA, μιλώντας για το μεγαλύτερο πρότζεκτ της Ένωσης.

Η ΑΕΚ είναι πλέον μέλος του ESSMA, που αποτελεί τον διεθνή φορέα κατασκευής, ασφάλειας και λειτουργίας γηπέδων, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στην κατασκευή της Αγιάς Σοφιάς στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο ESSMA επισήμανε τη μεγάλη ιστορία και τις προσφυγικές καταβολές της ΑΕΚ αναφέροντας για την Αγιά Σοφιά πως «η ολοκλήρωσή της αποτελεί το μεγαλύτερο πρότζεκτ του συλλόγου μέχρι στιγμής».

Στη συνέχεια στην ειδική αυτή αναφορά για το νέο γήπεδο της Ένωσης τονίζεται πως θα είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του το 2021, προσθέτοντας πως «ο σχεδιασμός του συνδέεται με την εκκλησία της Αγιάς Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη, όπου βρίσκονται και οι ρίζες του συλλόγου».

Ο διεθνής φορέας γηπέδων κάνει λόγο για την εντυπωσιακή κεντρική είσοδο που θα έχει το νέο σπίτι της ΑΕΚ, για τους τέσσερις μεγάλους πυλώνες του στεγάστρου και για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της Αγιάς Σοφιάς, η οποία έχει στοιχεία του παρελθόντος, τα οποία θα συνυπάρχουν με την μοντέρνα τεχνολογία που θα διαθέτει ένα μοντέρνο γήπεδο όπως αυτό.

Η Γενική Διευθύντρια της ΠΑΕ ΑΕΚ, Αγγελική Αρκάδη δήλωσε: «Η ESSMA είναι ο ισχυρότερος εταίρος που υποστηρίζει την ευρωπαϊκή βιομηχανία σταδίων για την εξέλιξή τους. Θα θέλαμε να συνεργαστούμε με αρκετές κορυφαίες εταιρείες και να συζητήσουμε τομείς που σχετίζονται με τη φιλοξενία και την εμπειρία των οπαδών, την ασφάλεια και τη λειτουργία, τη λειτουργία εισιτηρίων και τις πρακτικές που είναι φιλικές προς το περιβάλλον», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Επιπλέον, ανυπομονούμε να ζητήσουμε τη γνώμη άλλων μελών της ESSMA, που είναι βασικοί παίκτες και συμμετέχουν σε διάφορες έρευνες και διάφορες εκδηλώσεις, προκειμένου να ενημερωθούν από ειδικούς για όλες τις νέες τάσεις και τις βέλτιστες πρακτικές στον κλάδο».

Όπως είναι ήδη γνωστό, η ΑΕΚ πριν από μερικές ημέρες έκλεισε και το πρώτο της event στην Αγιά Σοφιά, αποδεχόμενη τη σχετική πρόσκληση του διεθνούς δικτύου κοινωνικής ευθύνης των ευρωπαϊκών ομάδων, EFDN για να συμμετάσχει στο διεθνές πρόγραμμα CSR «Welcome Through Football». Πρόκειται για τριετές εκπαιδευτικό πρότζεκτ, το οποίο έχουν υπηρετήσει οι μεγαλύτεροι ευρωπαϊκοί σύλλογοι, με άξονα το προσφυγικό ζήτημα, και η ΑΕΚ στο τέλος της δράσης του το 2023 θα διοργανώσει το EFDN Conference στο νέο της γήπεδο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα