Η καλύτερη ενδεκάδα του φετινού πρωταθλήματος!

Η καλύτερη ενδεκάδα του φετινού πρωταθλήματος!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta την ιδανική γι΄ αυτόν ενδεκάδα του φετινού πρωταθλήματος στην κανονική διάρκεια του (26 αγωνιστικές)

Powerfest: Η δημοφιλής σειρά από τουρνουά για τους λάτρεις του πόκερ. |21+

Η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι τα δύο μόνα πρωταθλήματα στην Ευρώπη που έχουν λήξει στην κανονική τους διάρκεια-στις 26 αγωνιστικές-κι απομένουν τα πλέϊ οφ!

Με την ευκαιρία και της όλης κατάστασης, σκέφθηκα να καταγράψω την καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τις προσωπικές μου εκτιμήσεις. Δεν μιλάω για την καλύτερη ενδεκάδα όλης της σεζόν-γιατί αν μετρούσα και τις επιδόσεις των παικτών στην Ευρώπη, τότε θα ήταν μέσα μόνο παίκτες του Ολυμπιακού, άντε κι ο Μίσιτς του ΠΑΟΚ!

Πάμε!

Γκολκίπερ: Σα. Δεν είχε πολλές φορές πίεση, έκανε και δύο-τρία σοβαρά λάθη, αλλά με τέτοια ποιότητα και παθητικό μόλις εννιά γκολ (μέσα στα πέντε καλύτερα σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!) δεν μπορεί παρά να είναι Νο 1. Καλή σεζόν και για Διούδη, Κρίστινσον. Και για Μπάρκα, Μέγερι.

Δεξί μπακ: Γιόχανσον. Δεν ήταν σούπερ, αλλά τουλάχιστον αξιόπιστος-κι αξίζει να υπάρχει κι ένας του ΠΑΟ! Κατά βάση δεν έκανε φέτος κανένας δεξιός μπακ πραγματικά πολύ καλό πρωτάθλημα. Ούτε ο Ομάρ, ούτε ο Μπακάκης, ούτε ο Μάτος, ούτε ξεπετάχτηκε κανείς.

Αριστερό μπακ: Τσιμίκας. Με διαφορά, παρά την καλή εικόνα του Γιαννούλη και τις εκρήξεις των Ινσούα και Κόρχουτ.

Στόπερ: Σεμέδο και Ρόουζ (Ίνγκασον). Δύσκολη επιλογή, γιατί δεν υπήρχαν πραγματικά κάποιοι που να ξεχώρισαν! Διάλεξα τον Σεμέδο λόγω κλάσης και είμαι μεταξύ του Ρόουζ λόγω πολυσύνθετης προσφοράς (βάζει και γκολ, παίζει και στα πλάγια) και του Ίνγκασον (σταθερός, με γκολ). Ίσως άξιζαν κάτι παραπάνω οι Βράνιες (με 16 συμμετοχές όμως μόνο), Σένκεφελντ κι ο Βέλεθ, με αρκετά γκολ! Αν ο Μπα (14 συμμετοχές) έπαιζε πιο πολύ στην αρχή, θα τον έβαζα σίγουρα στην ιδανική ενδεκάδα!

Κεντρικοί χαφ: Γκιγιέρμε (Σάσα), Μίσιτς, Μάνταλος (Μπουχαλάκης). Εδώ, αντιθέτως, είναι δύσκολη η επιλογή γιατί είναι πολλοί οι καλοί κι έτσι έχω δύο διλήμματα! Ο Γκιγιέρμε είναι κλάση, ο Σάσα ήταν εκπληκτικός! Ο Μίσις με μεγάλη ουσία, γκολ κι ασίστ. Ο Μάνταλος το ίδιο κι ο Μπουχαλάκης με φοβερή δουλειά και διάρκεια. Έπαινο και στην τριάδα του ΟΦΗ (Νέϊρα, Ναμπί, Μεγιάδο) και σε Ζαχίντ, Κουρμπέλη, Μπεχαράνο, Μιλοσάβλιεβιτς, Μουνίθ, Ματίγια

Επιθετική τριάδα: Φετφατζίδης (Τσιλιανίδης), Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά. Ο βασιλιάς των ασίστ Βαλμπουενά θα μπορούσε να είναι κι ο τρίτος στα χαφ, με τον Μάνταλο αντίστροφα τρίτο στην επίθεση! Ο Ελ Αραμπί είναι το κορυφαίος του πρωταθλήματος. Καλό πρωτάθλημα έκαναν οι Σφιντέρσκι, Ολιβέϊρα, Μακέντα, Αραμπούλι, αλλά δεύτερο καλύτερο φορ θα επέλεγα τον Φιγκεϊρέδο, με εννιά γκολ σε 17 ματς βασικός! Δεξιά ο Τσιλιανίδης ήταν πιο ουσιαστικός (έξι γκολ), ο Φέτφα (τρία γκολ) πιο θεαματικός, δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω κάποιον εκ των δύο. Γενικά έξω δεξιά δεν είχαμε κάτι σούπερ, ούτε ο Ποντένσε όσο έμεινε, ούτε ο Λημνιός. Ο Σεμέδο ήταν ο καλύτερος από αριστερά στον α΄ γύρο! Καλοί οι Γκάμα και Λάρσον. Περίμενα πιο πολλά από Γουάρντα.

Καλύτερος προπονητής, εύκολα ο Πέδρο Μαρτίνς. Με δεύτερο τον Δώνη και τον Καρέρα να έρχεται!

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1242524079690788864

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.