The Italian job!

The Italian job!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
The Italian job!

bet365

O Nίκος Αθανασίου γράφει για τον καταπληκτικό Κίκο Μακέντα και την άριστη νοοτροπία που κατέθεσε στο χορτάρι ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Βόλο.

Παιχνίδια σαν το αποψινό σε ένα άδειο και παγωμένο ΟΑΚΑ, όπου ουσιαστικό κίνητρο δεν υπάρψει και ο αντίπαλος ήταν αδιάφορος σε σημείο να παίζει την γραμμή της άμυνας κοντά στην σέντρα του γηπέδου, πάντα εγκυμονούν κινδύνους για αγγαρείες και γκέλες από το πουθενά. Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την αναμέτρηση κόντρα στον Βόλο, όπως ακριβώς έπρεπε. Ήταν λες και άπαντες είχαν ακούσει και κατανοήσει την δήλωση του Γιάννη Μπουζούκη. ᾽Ἐίναι κίνητρο από μόνο του να παίζεις στον Παναθηναϊκό᾽᾽ είπε στο τέλος της εβδομάδας ο νεαρός Έλληνας μέσος και φρόντισε ο ίδιος να δώσει το καλό παράδειγμα με το… καλησπέρα της αναμέτρησης και την υπέροχη ασίστ στον Κίκο Μακέντα. Ο Γιώργος Δώνης το φοβόταν το παιχνίδι αλλά οι παίκτες του φρόντισαν να παρουσιαστούν σοβαροί και μετρημένοι.

Με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο(από το 50᾽ μέχρι το 60᾽), το σύνολο του Έλληνα προπονητή κατέθεσε ενέργεια, σοβαρότητα, κέφι και διάθεση για πολλά γκολ, κατέθεσε σωστή νοοτροπία και έφτασε εύκολα στο τελικό 4-1, που θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο, αν σε κάποιες περιπτώσεις γινόταν απλά το αυτονόητο στην τελική πάσα. Ειδικά στο πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός έφτανε με άριστες προϋποθέσεις έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων αλλά η προχειρότητα δεν επέτρεψε την δημιουργία κι άλλων καθαρών ευκαιριών.

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς εκτός από την νίκη και την εμφάνιση, το Τριφύλλι εκμεταλλεύθηκε την απώλεια της ΑΕΚ στην Νέα Σμύρνη και μείωσε την διαφορά από την τρίτη θέση στους επτά βαθμούς ενόψει των πλέι-οφ.

ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΥ ΜΑΚΕΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΛΙΤΟΣ

Για να φτάσει σε αυτό το 4-1, ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε μεταξύ άλλων μία γεμάτη, μία εξαιρετική εμφάνιση από τον Κίκο Μακέντα. Ο Ιταλός στράικερ... διέλυσε την άμυνα του Βόλου, πέτυχε δύο γκολ, έφτιαξε ακόμη ένα με τρομερή κάθετη και ήταν όλα τα λεφτά! Ο Μακέντα έφτασε τα 12 γκολ στην φετινή αγωνιστική περίοδο και είναι πίσω μοναχά από τον Ελ Αραμπί στην σχετική λίστα του πρωταθλήματος.

Ο έμπειρος φορ έσπασε φέτος το δικό του προσωπικό ρεκόρ, καθώς η καλύτερή του επίδοση ήταν τα 10 γκολ και... συνεχίζει. Πέρυσι με το Τριφύλλι και στο παρελθόν με την φανέλα της Μπέρμινγχαμ στην Τσάμπιονσιπ δεν ξεπέρασε την δεκάδα. Φέτος είναι πιθανό να ξεπεράσει τα 15, στην πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του!

Ο Μακέντα είναι ένας εξαιρετικός δεύτερος επιθετικός, βοηθά τα μέγιστα στην δημιουργία και θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να τον βλέπαμε δίδυμο μαζί με τον Καρλίτος την επόμενη χρονιά. Με εκείνον να παίζει πιο έξω και τον Ισπανό πιο κοντά στο αντίπαλο τέρμα...

ΩΡΑΙΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΖΑΓΑΡΙΤΗΣ

Απόψε, πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους στο πρωτάθλημα, ακόμη δύο νεαροί παίκτες που προέρχονται από την ακαδημία. Ο πορτιέρε Ξενόπουλος και ο αριστερός μπακ, Ζαγαρίτης. Τον Ξενόπουλο τον έχω δει σε 3-4 προετοιμασίες και το παιδί πραγματικά έχει τα προσόντα να κάνει καριέρα. Κόντρα στον Βόλο δεν φέρει ευθύνη στο άπιαστο σουτ του Γέντρισεκ ενώ είχε μια εκπληκτική απόκρουση σε προσπάθεια του Τόρες. Πολύ καλός και ψύχραιμος με την μπάλα στα πόδια, η θέση του χρειάζεται υπομονή και ίσως να ήταν προτιμότερο να δοθεί κάπου δανεικός για να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Ο Ζαγαρίτης μετά από ένα αγχωμένο πρώτο δεκάλεπτο, πάτησε καλύτερα, ήταν θετικός, καλός τακτικά, προσπάθησε να βοηθήσει δημιουργικά και έδειξε... σαν έτοιμος από καιρός. Αρκετά ώριμος, μην ξεχνάμε είναι μόλις 19 ετών. Τον πιστεύει ο Δώνης και από του χρόνου θα πρέπει κι αυτός να μπει στην εξίσωση του rotation.

ΓΚΟΛ Ο ΝΑΤΖ, ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ

Aπό κει και πέρα, αξίζει να αναφερθούμε στο πρώτο γκολ του Νατζ με το Τριφύλλι. Ο Ούγγρος άνοιξε το σκορ μετά από ντρίμπλα στον τερματοφύλακα, κέρδισε πόντους απόψε, όμως, θα μπορούσε να τα έχει πάει πολύ καλύτερα, αν ήταν πιο ουσιαστικός στο επιθετικό τρίτο.

Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις και για τον Γιάννη Μπουζούκη που έπαιξε στην φυσική του θέση, πίσω από τον φορ.

Με κάθετη έφτιαξε το 1-0, από δικό του κόρνερ ξεκίνησε το 2-0 και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχε καλές επιλογές και εύστοχες μεταβιβάσεις. Την είχε ανάγκη αυτή την εμφάνιση, να πάρει τα πάνω του, σε μία σεζόν που δεν είχε την εξέλιξη που θα περίμενε ο ίδιος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.