Φερέιρα: «Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτή την πρόκληση» (vid)

Σταύρος Σουντουλίδης
Φερέιρα: «Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτή την πρόκληση» (vid)

bet365

Όλα όσα είπε ο Πορτογάλος τεχνικός στην κάμερα του PAOK TV για τις σκέψεις του σχετικά με το κυριακάτικο ντέρμπι της Τούμπας κόντρα στον Ολυμπιακό.

«Όσα γίνονται εκτός γηπέδου δεν τα ελέγχουμε άρα δεν σπαταλάμε ενέργεια εκεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμπέλ Φερέιρα δείχνοντας να έχει επικεντρώσει όλη την προσοχή του στην προετοιμασία των Πρωταθλητών Ελλάδας στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Πορτογάλος τεχνικός στην κάμερα του PAOK TV:

Για το αν τα πέντε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που προέκυψαν μετά την κλήρωση των ημιτελικών, αλλάζουν την σκέψη του ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης: «Κατά πρώτο λόγο μιλάμε για δύο μεγάλες ομάδες και πιστεύω ότι καθένα από τα πέντε παιχνίδια που θα παίξουμε μαζί τους ως το τέλος θα έχει τη δική του ιστορία και βαρύτητα. Για μας πάντως, ο σημαντικότερος αγώνας είναι πάντα ο επόμενος και άρα ο αυριανός. Ξέρουμε ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι με πολύ παθιασμένη ατμόσφαιρα και ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος. Έχουμε προετοιμαστεί καλά, για αυτή την πρόκληση και θέλουμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό να παίξουμε για τη νίκη».

Για αν φοβάται η τοξικότητα που υπάρχει γύρω από το παιχνίδι μπορεί να επηρεάσει την ομάδα του: «Όχι δεν νομίζω να συμβεί αυτό γιατί πρέπει να είμαστε επικεντρωμένοι μόνο στο καθήκον του ο καθένας μας. Η ευθύνη μας είναι να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε, να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο σφύριγμα και μας ενδιαφέρει μόνο ο αντίπαλος μας, το πως παίζει, πως πρέπει να τον κλείσουμε, πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα κενά του. Όσα είναι εκτός γηπέδου δεν τα ελέγχουμε άρα δεν σπαταλάμε ενέργεια εκεί. Ξέρουμε ότι οι φίλαθλοι μας θα είναι εκεί, όπως είναι παντού στην Ελλάδα, νιώθουμε τη δίψα τους να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, πόσο μάλλον αυτό. Παίζουμε στην έδρα μας, απέναντι στον Ολυμπιακό και δίπλα στους φιλάθλους μας και η επιθυμία μας είναι η ίδια, να είμαστε σοβαροί και συνεπείς στο αγωνιστικό πλάνο και ταυτότητά μας και να παίξουμε μόνο για τη νίκη».

Για το αν η ομάδα του είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στους συνεχόμενους «τελικούς»: «Πράγματι, αναμένουμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, υπάρχει μια βαθμολογική διαφορά δύο βαθμών στην κατάταξη αυτή την στιγμή, πιστεύω ότι στην επόμενη φάση των πλέι οφ, θα υπάρχει μεγαλύτερη δυσκολία επίτευξη νικών κάτι που θα οδηγήσει σε βαθμολογικές απώλειες. Σ’ αυτή τη φάση το μόνο που θέλουμε είναι να μαζέψουμε όσο το δυνατό περισσότερους βαθμούς, ξέρουμε ότι τώρα στην έδρα μας θα έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε απέναντι στον Ολυμπιακό. Η δικιά μας αυτοπεποίθηση και πνευματική δύναμη προέρχεται από το γεγονός ότι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Οι παίκτες μας ξέρουν τι πρέπει να κάνουν κάθε στιγμή και έτσι θα παίξουν με ένταση, δύναμη και ποιότητα για τη νίκη».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του ΠΑΟΚ αυτή την εποχή: «Είμαστε καλά, νιώθουμε αυτοπεποίθηση, είναι αλήθεια ότι θα ήθελα όλους τους παίκτες στη διάθεση μου, αλλά δυστυχώς έχουμε τραυματίες τον Ζαμπά και τον Κρέσπο, ενώ ο Βέρνμπλουμ δεν είναι 100% έτοιμος, κάτι που θα μας έδινε περισσότερες λύσεις και επιλογές. Ωστόσο όπως είπαμε ήδη, με αυτούς που έχουμε θα δώσουμε τη μάχη μας, έχουμε πίστη, γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και όταν ξεκινήσει ο αγώνας, ουσιαστικά θα τεθούν αντιμέτωπες οι ιδέες μας απέναντι στις ιδέες του αντιπάλου, και θέλουμε στο τέλος να υπερισχύσουν οι δικές μας και να δώσουμε μια ακόμα χαρά στους φιλάθλους μας γιατί παίζουμε και για μας, αλλά και για τους φιλάθλους μας που αποτελούν την καρδιά του συλλόγου».

Για το αν έχει καταλήξει στα πλάνα του μέσα από τις προπονήσεις που προηγήθηκαν μέσα στην εβδομάδα: «Πράγματι αυτή την εβδομάδα είχαμε επαρκή χρόνο να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το ματς, το πλάνο έχει ήδη καθοριστεί και οι παίκτες ξέρουν τι θέλουμε να κάνουμε σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού. Περιμένω ένα ματς ισορροπημένο που όλες οι λεπτομέρειες θα παίξουν τον ρόλο τους, μιας και όλοι ξέρουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών, θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τα δικά μας και να εκμεταλλευτούμε τα λάθη του αντιπάλου και έτσι θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη. Η δική μας θέληση, πίστη και επιθυμία είναι στο τέλος του παιχνιδιού να πανηγυρίσουμε μια νίκη που θα έρθει με καλό ποδόσφαιρο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα