Μία απίθανη εκτέλεση και ο σκοπός που αγιάζει τα μέσα!

Μία απίθανη εκτέλεση και ο σκοπός που αγιάζει τα μέσα!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Μία απίθανη εκτέλεση και ο σκοπός που αγιάζει τα μέσα!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το απίθανο γκολ του Αραούχο που έκρινε το αθηναϊκό ντέρμπι, την αδυναμία δημιουργίας από τον Παναθηναϊκό, την κυνικότητα του Καρέρα και την σωστή διαχείριση ενόψει ΠΑΟΚ από τον Δώνη.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Παναθηναϊκός δίνει το ματς της χρονιάς. Ο επαναληπτικός κόντρα στον ΠΑΟΚ θα κρίνει τον μοναδικό υπαρκτό στόχο που έχει από την αρχή της χρονιάς το Τριφύλλι, στην ρεβάνς του 2-0 της Τούμπας. Η πρόκριση στα ημιτελικά μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι, αλλά το Τριφύλλι είναι υποχρεωμένο να παλέψει για τις πιθανότητές του για να φτάσει, σε κάτι που αυτή την στιγμή αγγίζει τα όρια του ποδοσφαιρικού έπους.

Ως εκ τούτου και με δεδομένο πως βαθμολογικά δεν υπήρχε κανένα κίνητρο για τον Παναθηναϊκό, καθώς έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στα πλέι οφ, τα ζητούμενα πριν την έναρξη της αναμέτρησης ήταν δύο.

ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΕΝΟΨΕΙ... ΤΕΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ

1) Να ξεκουράσει βασικούς παίκτες ο Δώνης, ώστε η ομάδα του να έχει φρέσκα πόδια και καθαρό μυαλό την Τετάρτη.

2)Να παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός μία ανταγωνιστική εικόνα παρά τις αλλαγές και να παλέψει για το καλύτερο δυνατό.

Τι συνέβη από τα δύο παραπάνω ζητούμενα στο ΟΑΚΑ; Και τα δύο.

Ο Έλληνας τεχνικός έδωσε πολύτιμες ανάσες στον Κουρμπέλη που δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό. Το είχε ανάγκη ο αρχηγός της ομάδας. Έδωσε μόλις τριάντα λεπτά στους βασικούς πυλώνες της δημιουργίας, στον Ζαχίντ και τον Μακέντα, ενώ αντικατέστησε τον Χατζηγιοβάνη γύρω στο 65᾽. Ίσως θα μπορούσε να το κάνει και πιο νωρίς. Παράλληλα, έδωσε ένα εικοσιπεντάλεπτο στον Ντομινίκ Νατζ που λογίζεται ως βασικός ενόψει της ρεβάνς για την μία από τις δύο θέσεις στα άκρα της επίθεσης. Ο 50χρονος κόουτς έπραξε το λογικό κι αυτονόητο, καθώς επαναλαμβάνουμε ακολουθεί το πιο σημαντικό ματς της χρονιάς!

Από κει και πέρα, και παρά τις αλλαγές, ο Παναθηναϊκός ήταν για ακόμη ένα ντέρμπι ανταγωνιστικός. Στο 65᾽ της αναμέτρησης, είχε 74% κατοχή μπάλας, έστω και αν δεν κατάφερε να την αξιοποιήσει στο επιθετικό τρίτο και απείλησε μοναχά με τον Χατζηγιοβάνη στο 60᾽.

Το παιχνίδι δεν κρίθηκε από την ανωτερότητα του αντιπάλου πάνω στο χορτάρι αλλά από την κλάση ενός ποδοσφαιριστή, του Σέρχιο Αραούχο και την εξαιρετική συμπεριφορά της ΑΕΚ πίσω από την μπάλα, η οποία εκτέλεσε κατά γράμμα την τακτική απόφαση του Καρέρα να παίξει μέχρι τέλους για το 1-0 και να ψάξει ένα δεύτερο γκολ στο επιθετικό τρανζίσιον.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Ο άνθρωπος που έκρινε το αποψινό ντέρμπι, ο Σέρχιο Αραούχο, μπορεί να μην είναι ακόμη στον απόλυτο βαθμό ετοιμότητας, μπορεί να μην είχε την απαιτούμενη συμμετοχή στο παιχνίδι της ΑΕΚ, αλλά με τέτοιες επαφές τι σημασία έχουν τα παραπάνω; Είναι ο κορυφαίος με διαφορά σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού, από την εποχή του Τζιμπρίλ Σισέ και μετά. Με μία-δύο επαφές μπορεί να σε... σκοτώσει!

Στην φάση του γκολ είναι με πλάτη στο τέρμα. Ξέρει που βρίσκεται. Γυρίζει, δεν ξοδεύει τα δευτερόλεπτα, βρίσκει... μπόσικο το μαρκάρισμα του Πούγγουρα και με το εσωτερικό φάλτσο στέλνει την μπάλα εκεί που δεν πιάνεται! Πρώτον, γιατί ο Διούδης δεν έχει καλή ορατότητα, καθώς είναι μπροστά του ο Έλληνας στόπερ και δεύτερον γιατί η μπάλα μπαίνει σε τροχιά εστίας στο τελείωμα της πορείας της και ενώ σχεδόν... γλείφει το δοκάρι!

Απίθανη εκτέλεση, εκτέλεση από το υψηλότερο επίπεδο.

ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Ο Παναθηναϊκός και επειδή το βράδυ της Τετάρτης θέλει τουλάχιστον να σκοράρει δύο φορές κόντρα στον ΠΑΟΚ για να έχει ελπίδες πρόκρισης, θα πρέπει να δει σοβαρά την εικόνα του στην δημιουργία, στα τελευταία δύο ντέρμπι.

Στην Τούμπα απείλησε μόνο με σουτ εκτός περιοχής. Το ίδιο έκανε απόψε και στο πρώτο ημίχρονο και βρήκε καθαρή φάση με τον Χατζηγιοβάνη στο 60᾽.

Το Τριφύλλι είχε μέχρι και το 65᾽ απίστευτο ποσοστό κατοχής για ντέρμπι. 74%! Όταν έχεις τόσο πολύ ώρα την μπάλα στα πόδια σου και δεν μπορείς να δημιουργήσεις, έχεις πρόβλημα. Ναι, η ΑΕΚ είχε άψογη οργάνωση στα δύο τρίτα και φοβερά επίπεδα συγκέντρωσης αλλά δεν είχε γινέται να τελειώνεις το ματς με μία καθαρή φάση.

Έλειψε πολύ απόψε το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα, έλειψε το κάτι παραπάνω στο επιθετικό τρίτο, οι σωστές συνεργασίες, μία ντρίπλα μια επαφή, μια πάσα, μία ενέργεια που θα δημιουργούσε τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ

Όπως ο Παναθηναϊκός έβαλε σκοπιμότητα στο αρχικό του σχήμα και στην διαχείριση του ματς ενόψει ΠΑΟΚ, όπως έβαλε τον σκοπό πάνω απ᾽όλα, το ίδιο έκανε και η ΑΕΚ κατά την διάρκεια της αναμέτρησης για να φτάσει στην νίκη. Νίκη που δεν είχε πάρει για δεκατρία συνεχόμενα ντέρμπι. Παίζει και αυτό τον ρόλο του, το είχε ανάγκη η Ένωση αυτό το αποτέλεσμα.

Η ΑΕΚ από την στιγμή που βρήκε το γρήγορο γκολ από τον Αραούχο, έκανε διαχείριση του προβαδίσματος, έβαλε μπροστά στην εξίσωση την ανασταλτική συμπεριφορά και έψαξε το δεύτερο γκολ στο επιθετικό τρανζίσιον. Χώροι υπήρχαν, σωστές επιλογές, όχι. Για αυτή η δεύτερη τελική της Ένωσης ήταν ένα σουτ έξω από την περιοχή από τον Κρίστισιτς στο 83᾽.

Αυτό είναι το στιλ του Καρέρα, αυτή είναι η τακτική του προσέγγιση και ουδείς μπορεί να πει κάτι αρνητικό πάνω σε αυτό. Είναι τι αρέσει στον καθένα, έχει να κάνει με το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας το ποδόσφαιρο. Πάντως, ο τεχνικός της ΑΕΚ είναι 100% Ιταλός.

Προσωπικά δεν θα μου άρεσε να βλέπω τον Παναθηναϊκό να παίζει με αυτή την νοοτροπία πάνω στο χορτάρι, αλλά όπως είπαμε και παραπάνω, στο ποδόσφαιρο ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και όλα είναι θέμα το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας το άθλημα, κάτω από ποιο πρίσμα το βλέπει.

Η ομάδα του Ιταλού προπονητή απειλήθηκε μόνο μία φορά σε ολόκληρο το παιχνίδι, είχε εξαιρετική ανασταλτική συμπεριφορά στα δύο τρίτα του γηπέδου, έκλεινε τους χώρους, έβγαζε ενέργεια στα μαρκαρίσματα και έβαλε άλυτο γρίφο στον Παναθηναϊκό. Πήρε δίκαια την νίκη στο αποψινό ντέρμπι...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.