Τοροσίδης: «Θέλω η Ξάνθη να είναι αυτάρκης και αυτόνομη»

Δημήτρης Τομαράς
Τοροσίδης: «Θέλω η Ξάνθη να είναι αυτάρκης και αυτόνομη»

bet365

Ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού, Βασίλης Τοροσίδης, μίλησε για τον Ποντένσε, τον Ολυμπιακό καθώς και για την υπόθεση της παλιάς ομάδας του, της Ξάνθης.

Ο Τοροσίδης είπε στη NOVA:

Για την αποχώρηση του Ντανιέλ Ποντένσε από τον Ολυμπιακό: Να ευχηθώ στον Ντανιέλ να έχει πάνω απ’ όλα υγεία. Η επιτυχία του είναι δεδομένη και είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Ένας τρομερός επαγγελματίας & ένα παιδί που δουλεύει. Ένα πολύ καλό παιδί που βοηθούσε μέσα στα αποδυτήρια, τον τελευταίο 1,5 χρόνο που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό. Μέσα στο γήπεδο ήταν από τους διακριθέντες, βοήθησε πολύ όσο αγωνίστηκε. Στις ευρωπαϊκές προκρίσεις στο Champions League και το Europa League, στα μεγάλα ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το μόνο κακό είναι πως ο Ντανιέλ φεύγει χωρίς να έχει κατακτήσει έναν τίτλο με τον Ολυμπιακό. Ελπίζουμε να τους κατακτήσουμε και για εκείνον, γιατί στους πρώτους έξι μήνες έδωσε τα πάντα για την επιτυχία της ομάδας.

Για την μεταγραφή του Λεονάρντο Κούτρη στην Μαγιόρκα: Αυτό που είπα στον Λεονάρντο είναι πως στεναχωριέμαι που φεύγει, αλλά παράλληλα χαίρομαι κιόλας. Τα συναισθήματα μου είναι ανάμικτα. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί που έδινε τα πάντα. Είναι επαγγελματίας, βοηθούσε στα αποδυτήρια, ένας ταπεινός άνθρωπος και δουλευταράς. Φέτος δεν είχε πολλές συμμετοχές εξαιτίας της φόρμας του Κώστα Τσιμίκα. Αυτό που θα ευχηθώ στον Λεονάρντο είναι να χαρεί το παιχνίδι και το διαφορετικό που θα συναντήσει στο εξωτερικό. Εύχομαι να καταφέρει να μείνει στο εξωτερικό γιατί το αξίζει σαν παίκτης και σαν παιδί.
Για το γεγονός πως ο Μπουχαλάκης συμπληρώνει 100 ματς με την φανέλα του Ολυμπιακού: Ο Ανδρέας προσφέρει πάρα πολλά. Αυτά που είπα για τον Λεονάρντο ισχύουν απόλυτα και για εκείνον. Είναι ταπεινά παιδιά και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο σε μια ομάδα. Τα μυαλά τους δεν έχουν πάρει αέρα. Αυτό φαίνεται στον Ανδρέα τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Δεν θέλω να κρύβομαι, όταν ο Ανδρέας ξεκίνησε βασικός την περσινή σεζόν υπήρχε μουρμούρα από τον κόσμο στο γήπεδο. Με πείραζε γιατί ήταν άδικο για τον ποδοσφαιριστή Μπουχαλάκη. Στα προκριματικά του περσινού Europa League και στην πορεία της ομάδας στη συνέχεια ήταν από τους καλύτερους της ομάδας. Η νοοτροπία είναι περίεργη στη χώρα μας. Αντί να στηρίζουμε τους Έλληνες, στηρίζουμε τους ξένους. Δεν είναι κακό να στηρίζουμε τους ξένους, αλλά επειδή έχω περάσει σχεδόν έξι χρόνια στην Ιταλία, πρώτα στήριζαν τους Ιταλούς και μετά τους ξένους. Ελπίζω να αλλάξει αυτό από τον κόσμο, να καταλάβουν πως υπάρχει ταλεντο και να στηρίζουν στις καλές και τις κακές στιγμές. Ειδικότερα στις κακές στιγμές, γιατί έχει χρειάζεται ο ποδοσφαιριστής τη στήριξη του κόσμου.

Για το αν οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν καταφέρει να μην επηρεάζονται από το εξωαγωνιστικό περιβάλλον των ημερών: Εμείς είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να απέχουμε απ’ όλο αυτό. Πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς μπροστά μας, προπονούμαστε χωρις να σκεφτόμαστε. Στα αποδυτήρια έχει συζητηθεί ελάχιστα αυτό το γεγονός στους 3 μήνες που έχει προκύψει το θέμα. Αυτό φαίνεται και στο γήπεδο, γιατί η ομάδα βγάζει σοβαρότητα.

Για το αν περιμένει αμυντική την Ξάνθη στο Φάληρο: Κι εγώ έπαιζα στην Ξάνθη παλιότερα και όταν παίζαμε απέναντι σε μεγάλες ομάδες κοιτάζαμε πρώτα απ’ όλα τα νώτα μας. Περιμένουμε την Ξάνθη να είναι πολύ σφικτή αμυντικά για να μας πάρει βαθμό ή βαθμούς. Πρέπει να δούμε το ματς, όπως όλα στο Φάληρο και να κερδίσουμε.

Για τα συναισθήματα του για την υπόθεση ΠΑΟΚ - Ξάνθης, καθώς ο ίδιος προέρχεται από την ακριτική ομάδα: Για μένα είναι πολύ παράξενο αυτό που συμβαίνει και είναι πρώτη φορά που μιλάω γι’ αυτό. Είναι πολύ δύσκολα τα συναισθήματα μου, αυτή η ομάδα με μεγάλωσε, με “έφτιαξε”, με έκανε ό,τι είμαι. Είναι πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσω. Προσπαθώ να μη το συζητάω. Δε θέλω να πάρω θέση για το ζήτημα. Οι νομικοί και η δικαιοσύνη θα κρίνουν. Εγώ αυτό που θέλω και εύχομαι είναι η Ξάνθη να είναι πάντα αυτάρκης, αυτόνομη και να αγωνίζεται στην Super League.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα