Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 1-2

Φώτης Καρακούσης
Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 1-2

bet365

Ο αήττητος ΠΑΟΚ, πέρασε από την Τρίπολη (1-2) και αφιέρωσε τη σπουδαία νίκη στα 6 αδικοχαμένα «αετόπουλα» που... έφυγαν πριν 20 χρόνια στα Τέμπη! Ο Σφιντέρσκι και ο Μαρτίνες (αυτογκόλ) σκόραραν για τον Δικέφαλο του Βορρά!

Και το αήττητο καλά κρατεί. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή του στην Τρίπολη, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο κατάφερε να επικρατήσει του Αστέρα με 2-1 και να φτάσει τους 14 βαθμούς. Από την άλλη οι Αρκάδες έμειναν στους 3 και ναι μεν πάλεψαν σήμερα απέναντι στον «δικέφαλο του βορρά», αλλά ούτε και τώρα μπόρεσαν να πάρουν κάτι από το ματς παραμένοντας χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Ακόμα ένα ματς που δέχθηκε γκολ

Άξιο αναφοράς στο ματς αυτό το ό,τι ο ΠΑΟΚ σε ένα ακόμα παιχνίδι δέχθηκε γκολ. Για την ακρίβεια οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν κρατήσει ανέπαφη την εστία τους σε κανένα ως τώρα παιχνίδι σε Ελλάδα και Ευρώπη και η αμυντική τους λειτουργία δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή.

Μίλησε και πάλι ο Σβιντέρσκι

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο που σε μεγάλο βαθμό ήταν όπως και το δεύτερο. Χωρίς πολλές φάσεις, με τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα να το έχουν οι φιλοξενούμενοι. Αυτοί μάλιστα έχασαν και την πρώτη ευκαιρία με τον Σβιντέρσκι να αστοχεί στο 11'. Η απάντηση για τους γηπεδούχους υπήρξε στο 25' με τον Ζίβκοβιτς να νικάει τον Φερνάντεθ και στο 33' ο Πολωνός με ωραία προσπάθεια και γύρισμα νίκησε τον Παπαδόπουλο και έκανε το 0-1.

Ιδανικό ξεκίνημα στο δεύτερο και μετά δέχθηκε και πάλι γκολ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ιδανικά το δεύτερο ημίχρονο, με τον Ελ Καντουρί να κάνει το γύρισμα και τον Μαρτίνες προσπαθώντας να διώξει να βάζει αυτογκόλ και να κάνει έτσι το 0-2. Εννιά λεπτά αργότερα όμως ο Αστέρας μείωσε με τον Σουάρεθ. Ο Ματρικάρντι εκτέλεσε το κόρνερ, η άμυνα του ΠΑΟΚ κοιμήθηκε και ο Σουάρεθ νίκησε στον αέρα τον Μάτος μειώνοντας.

Το 2-1 έδωσε ελπίδες στους γηπεδούχους που ανέλαβαν τα ηνία του ματς προσπαθώντας για την ισοφάριση χωρίς όμως να καταφέρουν να την πετύχουν. Στο διάστημα αυτό ο ΠΑΟΚ έδειξε μια νευρικότητα η οποία όμως δεν του στοίχισε πανηγυρίζοντας στο τέλος τους τρεις βαθμούς της νίκης.

MVP: Σβιντέρσκι. Ο Πολωνός πέτυχε ακόμα ένα γκολ, άνοιξε το σκορ, από τα πόδια του ξεκίνησε και η φάση του αυτογκόλ με το οποίο έγινε το 0-2 και συνολικά ήταν συνεχής πηγή κινδύνου για την άμυνα του Αστέρα.

Αδύναμος Κρίκος: Δεν θα βάζαμε κάποιον. Ναι μεν ο αγώνας δεν ήταν και ο καλύτερος από πλευράς θεάματος, αλλά δεν υπήρξε κάποιος που να υστέρησε σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Στο ύψος του: Ο Λημνιός στάθηκε στο ύψος του. Έκανε πολλά χιλιόμετρα, προσπάθησε να βγει μπροστά και να κάνει φάσεις, έκανε τα σουτ του και συνολικά είχε μια θετικότατη παρουσία.

Η γκάφα: Την χρεώνεται ο Μαρτίνες που στην προσπάθειά του να διώξει έκανε άθελά του φυσικά το 0-2 για τον ΠΑΟΚ.

Το στραγάλι: Ο Ευάγγελος Μανούχος δεν είχε την μεγάλη φάση, με τους γηπεδούχους να φωνάζουν για πέναλτι σε τράβηγμα του Μπαράλες από τον Μάτος. Δύσκολη φάση και η μοναδική λύση δείχνει να είναι αυτό που έγινε και με το χέρι. Σε κάθε τράβηγμα αμέσως πέναλτι, προκειμένου να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Συνεχίζει να έχει μεγάλα αμυντικά κενά, αλλά από την άλλη ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να είναι αήττητος και στην Τρίπολη πήρε ακόμα μια σημαντική νίκη. Ο Αστέρας έδειξε πως η βαθμολογική του συγκομιδή μπορεί να μην αντικατοπτρίζει την εικόνα του, αλλά και πάλι έμεινε χωρίς βαθμό από ακόμα ένα ματς.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Αστέρας Τρίπολης (Μπόρχα Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Μαρτίνεζ, Ματρικάρντι (89' Φερνάντεθ), Σουάρεθ, Βαλιέντε, Μουνάφο (77' Χαουρέγκι), Καπίγια, Ριέρα (82' Σίτο), Φερνάντεζ, Μπαράλες

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μίσιτς, Αουγκούστο, Λημνιός, Ελ Καντουρί (77' Πέλκας), Μπίσεσβαρ (67' Μαουρίσιο), Σβιντέρσκι (77' Άκπομ)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα