Ο ΠΑΟΚ μας νοιάζει και όχι ο Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ μας νοιάζει και όχι ο Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ μας νοιάζει και όχι ο Λουτσέσκου

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου προσπαθεί να αναλύσει και να βγάλει συμπεράσματα για την αγωνιστική κρίση που βρήκε τον ΠΑΟΚ, αλλά και το πώς αυτή θα βοηθήσει ώστε να παρθούν οι πιο σωστές αποφάσεις για το μέλλον.

Αυτή τη φορά έπρεπε να περάσουν αρκετές ώρες από τα γεγονότα, ώστε να καταγράψουμε –πιο ψύχραιμα- την άποψή μας γι’ αυτό που συμβαίνει στον ΠΑΟΚ. Οι ώρες αυτές και όλες οι συνομιλίες-ρεπορτάζ για το θέμα, ήταν από χρήσιμες έως απαραίτητες.

Είναι ξεκάθαρο, ότι δυο μέρες πριν ξεκινήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ο ΠΑΟΚ περνάει μία μεγάλη ποδοσφαιρική κρίση. Από τους ανθρώπους του περσινού επιτυχημένου ποδοσφαιρικού τμήματος, δεν έμεινε κανείς. Κανείς, εκτός του Μάριο Μπράνκο.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας λοιπόν, 40 ημέρες αφού πανηγύρισαν τις κορυφαίες επιτυχίες της ιστορίας τους, ψάχνουν για προπονητή, βοηθούς, γυμναστές, αποχώρησε ο γενικός αρχηγός (!), ενώ νωρίτερα είχαμε και αποχώρηση του υπεύθυνου Τύπου!! Αυτά είναι τα γεγονότα στο σύνολό τους και όχι απλώς ότι… έφυγε ο προπονητής.

Αυτή είναι μία ωμή πραγματικότητα και την καταγράφουμε εξ’ αρχής, ώστε να ξέρουμε και τι έχουμε μπροστά μας…

Η κατάσταση είναι δύσκολη! Γιατί όμως; Η απάντησε σε τέτοια… «γιατί», πάντα βοηθάει στην επίλυση των προβλημάτων. Για το παρόν και το μέλλον.

Αρχικά να σημειώσω ότι συμφωνώ 100% με όσους γράφουν ότι… «ο μόνος αναντικατάστατος στον ΠΑΟΚ είναι ο Ιβάν Σαββίδης». Και αυτό είναι δεδομένο. Το πιο ισχυρό από όλα! Και όχι μόνο… Έχει την ικανότητα σε τέτοιες καταστάσεις και αφού ζυγίζει όλα τα δεδομένα, να παίρνει σωστές αποφάσεις.

Για πολλούς, αυτές τις ώρες, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι το κεντρικό πρόσωπο της κρίσης. Από χθες το απόγευμα ο Ρουμάνος προπονητής «τρώει» αρκετό μπινελίκι, επειδή αποφάσισε αυτή την περίοδο και αφού ξεκίνησε η προετοιμασία να φύγει από τον ΠΑΟΚ.

Υπάρχει βάση σε αυτό, υπάρχουν και επιχειρήματα από όλους αυτούς τους φιλάθλους. Ο κόσμος αυτό βλέπει και αυτό κρίνει, ειδικά όσον αφορά στο timing που επέλεξε ο Λουτσέσκου.

Προσωπικά αντιμετωπίζω την κατάσταση λίγο διαφορετικά και καταγράφω γι’ άλλη μία φορά την άποψή μου, χωρίς να έχω στόχο να την επιβάλω στον οποιονδήποτε.

Βασικά, δεν έχω σοκαριστεί τόσο πολύ με την αποχώρηση του Ρουμάνου από τον ΠΑΟΚ, όσο με το ότι επέλεξε να πάει να δουλέψει στη Σαουδική Αραβία. Αυτό είναι το απίστευτο!! Αυτός ΔΕΝ είναι ο Λουτσέσκου που εγώ γνώρισα!

Η μοναδική του απάντηση στο… τι συνέβη, είναι αυτή: «Όταν είσαι συναισθηματικός, δεν βρίσκεται ποτέ το σωστό timing, αλλά μέσα σου ξέρεις ποια είναι η σωστή στιγμή ν’ ακολουθήσεις διαφορετικό μονοπάτι πριν καταλήξεις να πληγώνεις και να πληγώνεσαι». Είναι φανερό ότι δεν ήθελε να παραμείνει άλλο στον ΠΑΟΚ. Εκτιμώ (και αυτό έχω αποκομίσει) ότι αυτή η πρόταση, του έδωσε μία διαφυγή. Εξάλλου για να φύγει έπρεπε να φέρει δύο εκατομμύρια. Πιστεύω ( χωρίς να βάζω για κανέναν το χέρι μου στη φωτιά) ότι αν ήταν ευχαριστημένος εδώ, αυτός ο Λουτσέσκου που όλοι γνωρίσαμε, δεν θα έφευγε και μάλιστα τώρα, για 1-2-3-4 εκατομμύρια. Εξάλλου την συγκεκριμένη πρόταση την έχει εδώ και καιρό και μέχρι πριν λίγες ημέρες την αρνούνταν πεισματικά!

Τέλος πάντων, θα είχα πολλά να ρωτήσω ή και να κατηγορήσω τον Λουτσέσκου, αλλά...

Ο Λουτσέσκου δεν είναι φίλος μου. Τον εκτιμούσα πάρα πολύ ως προπονητή του ΠΑΟΚ. Όχι τώρα στα καλά, αλλά από τότε το Νοέμβριο του 2017 (Δεν κέρδισες, άρα… δεν έπαιξες καλά;) που τον κυνηγούσε όλη η πόλη. (Το εύκολο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να πας με... το ρεύμα που θυμίζω ότι τότε έκανε λάθος).

Από εκεί και πέρα λοιπόν, αφού φεύγει ο Λουτσέσκου, δεν με ενδιαφέρει τι έκανε εκείνος προσωπικά, τι θα κάνει, το παρόν και το μέλλον του. Δεν με ενδιαφέρει κι αν έχει προβλήματα που μπορεί να τον οδηγήσουν και σε ένα επόμενο διαζύγιο, έτσι ξαφνικά, όπως έγινε τώρα και με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κατά βάθος και για να είμαι ειλικρινής, εύχομαι να το μετανιώσει πικρά αυτό που έκανε.

Όμως…

Ο ΠΑΟΚ είναι το θέμα. Ο ΠΑΟΚ απασχολεί, ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρει τους φιλάθλους. Το παρόν και το μέλλον του. Τα δικά του θέματα, ζητήματα, προβλήματα. Αυτά που κατά τη γνώμη μου πρέπει να επισημαίνονται, να αναγνωρίζονται και μέσα από αυτή τη διαδικασία, να διορθώνονται. Ξέρετε πόσο πολύ έχει βελτιωθεί ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια μέσα από μία τέτοια κατάσταση… αυτοκριτικής.

Σήμερα λοιπόν σε κατάσταση μεγάλης κρίσης, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ψυχραιμία. Χρειάζεται καθαρό μυαλό. (Επειδή οι παίκτες είναι σε πολύ δύσκολη φάση, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται και επαγγελματισμό).

Χρειάζεται όμως και αυτοκριτική. Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι. Όταν λοιπόν ο ΠΑΟΚ καταλάβει γιατί μετά από τέτοια χρονιά, έχουν φύγει τόσοι και τόσο επιτυχημένοι άνθρωποι του ποδοσφαιρικού τμήματος, τόσο καλά αμειβόμενοι επαγγελματίες, τότε είναι βέβαιο ότι θα βγάλει σωστά συμπεράσματα και θα πάρει και τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον.

Αυτό θα γίνει. Είμαι σίγουρος, όσο και αν οι ημερομηνίες πιέζουν.

Αυτές οι πρώτες ημέρες θα είναι δύσκολες. Όσοι μένουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα θέλουν στήριξη και βοήθεια και από εκεί και πέρα έχουν πολύ μεγάλο άδικο όσοι απογοητεύτηκαν ενόψει της νέας χρονιάς. Ειδικά οι όμιλοι του Τσάμπιονς ληγκ, κρίνονται από 2-3 βραδιές…

Όσοι λοιπόν νιώθουν, όσοι ξέρουν και όσοι ενδιαφέρονται για τον ΠΑΟΚ, ας σκεφτούν καλά (και δύο και τρεις και πέντε φορές) τι πρέπει να κάνουν για να βοηθήσουν την ομάδα να βγει από αυτή την κρίση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.