Άρης… Rebranding the name

Άρης… Rebranding the name

Άρης… Rebranding the name

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για την επιχείρηση αναστήλωσης του συλλόγου όπου τίποτε δεν γίνεται να παραμείνει όπως ήταν…

Γερμανία U21 - Δανία U21 με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Η τελευταία αποκάλυψη της ΠΑΕ Άρης για το σχέδιο ανάπλασης του «Κλ. Βικελίδης» μάλλον ήρθε να «αγκαλιάσει» ό,τι προηγήθηκε σε επίπεδο αλλαγών στις εγκαταστάσεις του συλλόγου. Υποδηλώνει την πρόθεση, το σχέδιο του Θόδωρου Καρυπίδη, δείχνει πολύ ξεκάθαρα τον στόχο του και αναδεικνύει ότι αυτός δεν περιορίζεται εντός των τεσσάρων γραμμών αλλά επεκτείνεται σε κάθε σημείο του οργανισμού. Σαφές είναι το όλο εγχείρημα, το σχέδιο… rebranding the name που λένε και οι Αμερικάνοι.

Οι μυημένοι στο ρεπορτάζ του Άρη, γνωρίζουν εδώ και πολλούς μήνες ότι ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, σε συνεργασία με συγκεκριμένο γραφείο στην Αθήνα, επεξεργάζεται το σχέδιο που αποκαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή. Προσωπικά, δεν περίμενα την κοινοποίηση της μακέτας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, εν μέσω μεταγραφικής τρέλας και με βέβαιο κίνδυνο υποβάθμισης ενός τόσο σοβαρού ζητήματος. Γιατί το εγχείρημα βελτίωσης των εγκαταστάσεων είναι πολύ πιο σημαντικό από μια μεταγραφή.

Οι περισσότεροι συνηθίζουμε να εστιάζουμε στη βιτρίνα του… καταστήματος όπου εκεί στέκονται ο Ιντέγε, ο Ντουάρτε, ο Σούντγκρεν, ενδεχομένως να υψώσει το ανάστημά του και ο Μάντσίνι. Αφελώς, λησμονούμε ότι η βιτρίνα θα πρέπει να είναι καλλωπισμένη, ο φωτισμός επίσης απαιτείται να είναι ο κατάλληλος και γενικός η πρόσοψη να προκαλεί τη διάθεση να μπεις στο κατάστημα δίχως δεύτερη σκέψη. Το δε εσωτερικό οφείλει να είναι αντάξιο της βιτρίνας.

Μέχρι πρότινος, το «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ένα απαρχαιωμένο, δυσλειτουργικό και αισθητικά αποκρουστικό γήπεδο, ασχέτως που η αγάπη του καθενός για τον σύλλογο, το έκανε να φαίνεται μοντέλο. Επειδή μιλάμε για ποδόσφαιρο, σε πρώτη φάση ήταν απαραίτητη η αντικατάσταση του χλοοτάπητα. Τώρα, βρίσκονται σε εξέλιξη έργα αναδόμησης και ξαφνικά, η ΠΑΕ Άρης άφησε στο τραπέζι και τη μακέτα του ανακαινισμένου γηπέδου, ταράζοντας ακόμη περισσότερα τα λιμνάζοντα νερά.

Η πραγματική ανάπτυξη ενός συλλόγου φαίνεται από το επίπεδο των γηπεδικών εγκαταστάσεων. Δεν αποτελεί μόνο προαπαιτούμενο εξέλιξης, αλλά προσφέρει η έξυπνη εκμετάλλευσή του προσφέρει εμπορική και οικονομική μακροζωία, δημιουργεί δηλαδή πηγές εσόδων οι οποίες στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν στον Άρη ούτε σαν σκέψη. Περισσότερα συμπεράσματα θα αναδειχθούν στην επίσημη παρουσίαση του σχεδίου όπου θα γίνει γνωστό το πλαίσιο των ενεργειών που ήδη έχουν γίνει, ο βασικός άξονας του project, ο χρόνος αποπεράτωσής του και φυσικά το επίπεδο χρηματοδότησης.

Το σχέδιο «rebranding the name» είναι απαραίτητο να εστιάσει στο αγωνιστικό γιατί όλοι και όλα κρίνονται μέσα από την εικόνα που παρουσιάζει κάθε ομάδα. Εκεί βρίσκεται η σπουδαιότερη πηγή εσόδων, διαμορφώνεται αναλόγως των προσώπων που την αποτελούν και των στόχων που επιτυγχάνουν. Σε πρώτη φάση, αποδεικνύεται ότι ο βασικός στόχος του Άρη είναι η πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Εκτιμάται ότι στοιχειοθετεί τη βασική προϋπόθεση αλλαγής επιπέδου του συλλόγου τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Αν ο Άρης είχε σαν στόχο μια φιλότιμη προσπάθεια, προφανέστατα δεν θα προχωρούσε στην οικονομική υπέρβαση που χρειάστηκε για να επιτευχθεί η συμφωνία με τον Ιντέγε, κυρίως όμως δεν θα.. ψάρευε στις ακριβές θάλασσες της Ευρώπης, απ’ όπου θα αντλήσει αυτούς που θα αποκτηθούν για την αμυντική γραμμή.

ΥΓ: Σε αντίθεση με τον ούριο άνεμο που φυσάει στο Χαριλάου, στο Παλέ κυριαρχεί συννεφιά. Ο Δημήτρης Γουλιέλμος δείχνει ανήμπορος να διαχειριστεί την κατάσταση. Το πρόβλημα δεν είναι οι δέκα ημέρες προθεσμία που ζήτησε από τους συνεργάτες του, αλλά ότι κανείς (πλέον) δεν πιστεύει ότι μπορεί να φέρει εις πέραν την αποστολή του. Ελάχιστοι ασχολήθηκαν με το πώς και γιατί ασχολήθηκε με τον μπασκετικό Άρη και αναγνώρισαν την αρχική προσφορά του. Σε επίπεδο απαίτηση, το μόνο που του ζητήθηκε ήταν η επιστροφή της ΚΑΕ σε συνθήκες κανονικότητας και αξιοπρέπειας. Πλέον, ούτε αυτά υπάρχουν. Και η πρόσφατη ακύρωση μιας συνάντησης επιφανών παραγόντων (του) έδειξε ότι δεν θα βρει συμπαραστάτες από την οικογένεια του συλλόγου. Μακάρι να βρει τη λύση, αρκεί όμως αυτή να είναι αντιπροσωπευτική των ιδανικών που πρεσβεύει ο σύλλογος…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.