ΠΑΟΚ – Πρωταθλητής 2019: Οι 5 στιγμές που δε θα ξεχάσεις! (pics-vids)

ΠΑΟΚ – Πρωταθλητής 2019: Οι 5 στιγμές που δε θα ξεχάσεις! (pics-vids)

ΠΑΟΚ – Πρωταθλητής 2019: Οι 5 στιγμές που δε θα ξεχάσεις! (pics-vids)

bet365

Η κλεψύδρα της υπομονής άδειασε, ο ΠΑΟΚ στρογγυλοκάθεται στο θρόνο του πρωταθλητή Ελλάδας, ύστερα από 34 ολόκληρα χρόνια, με τις στιγμές να μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό όλων όσων για περίπου δέκα μήνες έζησαν αυτή την πορεία προς τον τίτλο.

100% Επιστροφή* χρημάτων Νάπολι - Αταλάντα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Τα λόγια και οι περιγραφές ίσως να μην είναι αρκετά για να αποτυπώσουν αυτές τις στιγμές και να περιγράψουν τις συγκινήσεις που έζησαν οι φίλοι του «Δικεφάλου», όχι μόνο μετά και τη μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου αλλά ολόκληρη τη χρονιά. Ωστόσο είμαστε σίγουροι πως υπάρχουν πέντε κορυφαίες στιγμές, οι οποίες δύσκολα θα ξεχαστούν τα επόμενα χρόνια. Ας τις θυμηθούμε μια προς μία.

1. Το βράδυ της επιβεβαίωσης

Ανέκαθεν ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού έχει τη δική του ιστορία, ενίοτε το αποτέλεσμα του καθορίζει και τον πρωταθλητή. Αυτό έγινε το βράδυ της 10ης Φεβρουαρίου στην κατάμεστη Τούμπα, με το «Δικέφαλο» να είναι απόλυτα συνεπής στο ραντεβού του με την Ιστορία. Με το σπαθί τους πήραν το πιο κρίσιμο «ματς πόιντ» στην κούρσα προς τον τίτλο. Συνεπείς αποδείχθηκαν, όχι όπως πέρσι, και οι «ερυθρόλευκοι», που από το 3ο λεπτό και την γκολάρα του Βιεϊρίνια αντιλήφθηκαν ότι δεν είχαν καμία απολύτως τύχη. Οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν εύκολα, άνετα και δικαιότατα στο 3-1 και είδαν την διαφορά να φτάνει στους +9 βαθμούς (ουσιαστικά στο +10 λόγω ισοβαθμίας) δέκα αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος. Ήταν το βράδυ της επιβεβαίωσης, της απόλυτης αποκαθήλωσης όλων όσων αμφισβητούσαν την κυριαρχία της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ.

2. Ακόμη κουνιέται το δίχτυ στο Αγρίνιο!

Στο Αγρίνιο ο ΠΑΟΚ πέρασε δύσκολες στιγμές, βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά όποιος μπορεί να φέρει στο μυαλό και την σκέψη του την εικόνα των παικτών του μετά το 1-0, θα καταλάβει ότι αυτή η ομάδα δεν θα μπορούσε να ηττηθεί ούτε σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος.

Εκεί, όπου ο Αντρέ Βιεϊρίνια πέτυχε ένα από τα ομορφότερα γκολ της καριέρας του. Ήταν τέτοιας σπάνιας ομορφιάς το γκολ του Πορτογάλου «κάπτεν», που έκανε το γύρο του κόσμου, με την ψηφιακή πλατφόρμα Dugout να το συμπεριλαμβάνει στην κατηγορία «Incredible Goals». Ο Βιεϊρίνια έπιασε το σουτ από τα 35 μέτρα κι έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ του Γιαννακόπουλο για να ισοφαρίσει ο ΠΑΟΚ μέσα στο Αγρινίο. Και αυτό το γκολ μπορείτε να το απολαύσετε από όλες τις λήψεις...

3. Η… «άλωση» της Τριπολιτσάς

Στα μέρη του Μοριά, εκεί στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» είχαν θαφτεί πολλά «ασπρόμαυρα» όνειρα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν ήταν μόνον ο ημιτελικός του 2013, ας μην ξεχνάμε ότι το καμάρι της Τρίπολης, ο Άστερας, ήταν η τελευταία ομάδα που είχε κερδίσει για το πρωτάθλημα μέσα στο γήπεδο! Ο ΠΑΟΚ πήγε στην καρδιά της Αρκαδίας, σε μια χρονική περίοδο που λίγο ήθελε να ραγίσει το γυαλί. Πέντε μέρες πριν η ήττα από την Παναχαϊκή στο κύπελλο, αλλά κυρίως η αποχώρηση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, προκάλεσαν τριγμούς στο εσωτερικό της ομάδας. Όμως, την κατάλληλη ώρα η ομάδα έβγαλε αντίδραση και έδειξε χαρακτήρα. Την πιο δύσκολη ώρα ο αρχηγός της, Αντρέ Βιεϊρίνια, βγήκε μπροστά, πήρε την ομάδα από το χέρι και την οδήγησε στο θρίαμβο με 3-0. Προτού στήσει την μπάλα και εκτελέσει τον Παπαδόπουλο, ο Πασχαλάκης είχε κρατήσει όρθιους τους «ασπρόμαυρους», που είδαν σ’ ένα ακόμη ματς να τους ακυρώνεται (Μπίσεσβαρ) ένα πεντακάθαρο γκολ ως οφσάιντ. Το τελευταίο ελάχιστοι θα το θυμούνται πια, αλλά ήταν κι αυτό μια στιγμή,…

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

4. Ένα αυτογκόλ που δε θα το ξεχάσουν…

Ο Γιάγκος Βούκοβιτς προτού αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό μετρούσε σε 250 ματς καριέρας μόλις ένα αυτογκόλ, όμως με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων» έφτασε τα τρία μέσα σε μια σεζόν! Στο 1-1 με την Ξάνθη φρόντισε να απαντήσει σκοράροντας και στην… κανονική εστία, με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα το αυτογκόλ δεν οδήγησε σε άλλες βαθμολογικές απώλειες, ωστόσο αυτό που αποδείχθηκε πιο καθοριστικό ήταν στο ντέρμπι του Φαλήρου κόντρα στον ΠΑΟΚ, καθώς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (0-1) και φεύγοντας από τον Πειραιά με τους τρεις βαθμούς οι «ασπρόμαυροι» απέκτησαν νωρίς νωρίς ένα προβάδισμα απέναντι στους «ερυθρόλευκους». Μπίσεσβαρ και Βιεϊρίνια «έκρυψαν την μπάλα», ο αρχηγός του «Δικεφάλου» έκανε την σέντρα και από την ασυνεννοησία Βούκοβιτς – Γιαννιώτη αυτή αναπαύτηκε στα «ερυθρόλευκα» δίχτυα.

5. Εβγαλε… τζόκερ και λυτρώθηκε

Συνήθως τα ματς που λήγουν με ένα γκολ διαφορά έχουν σασπένς και αγωνία ως το τέλος του. Ο ΠΑΟΚ είχε πολλά τέτοια παιχνίδια μέσα στη σεζόν (Αστέρας 1-0, Πανιώνιος 0-1, Άρης 1-2, Παναιτωλικός 2-1, Λαμία 0-1, ΑΕΛ 2-1, Λεβαδειακός 1-2, Παναιτωλικός 1-2), ωστόσο αυτό που ξεχωρίζει είναι το παιχνίδι με τον ΠΑΣ (2-1) στις 30 Ιανουαρίου στην Τούμπα. Ο «Δικέφαλος» υποδέχθηκε τους Γιαννιώτες με τη βαθμολογική διαφορά ανάμεσα τους να είναι τεράστια, ωστόσο οι βαθμοί δεν παίζουν μπάλα, ούτε ασφαλώς υπάρχουν εύκολα παιχνίδια ή «φιλικά», όπως υποστηρίζουν διάφοροι ειδήμονες κάθε είδους «καφενείου». Εκείνο το βράδυ ο ΠΑΟΚ είδε το… χάρο με τα μάτια του και κατάλαβε πως στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Στη μοναδική επίθεση ο ΠΑΣ ισοφάρισε με τον Μάνο και από το 52ο λεπτό οι «ασπρόμαυροι» έψαχναν το γκολ της λύτρωσης. Το βρήκαν τρία λεπτά πριν από το φινάλε, αφού έβγαλαν «5+1» στο… τζόκερ, με τον άρτι αφιχθέντα στην Τούμπα, Κάρολ Σφιντέρσκι να μπαίνει ως αλλαγή και να είναι εκεί που έπρεπε για να βάλει το γκολ και…τις καρδιές των ΠΑΟΚτσήδων στη θέση τους.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα