Οι «ερυθρόλευκες» ακτίνες του ντέρμπι

Δημήτρης Τομαράς
Οι «ερυθρόλευκες» ακτίνες του ντέρμπι

bet365

Ο Ολυμπιακός ιδίως στο α' μέρος δεν ήταν σε mood ντέρμπι, δεν έβγαλε καλή εικόνα και έχασε στην Λεωφόρο. Το Gazzetta.gr περνάει από... ακτίνες τους παίκτες των Πειραιωτών.
Ο Λεμονής δεν πήρε παρά λίγα πράγματα από τα βαριά του χαρτιά και ο Ολυμπιακός ουσιαστικά αφυπνίστηκε, πίεσε και έβγαλε φάσεις μόνο προς το τέλος. Πιο αναλυτικά τα πεπραγμένα των ερυθρόλευκων:
40. ΣΙΛΒΙΟ ΠΡΟΤΟ: Θετικότατος στο α' μέρος και χωρίς κανένα λάθος. Στο 45+ είχε και μία πολύ καλή επέμβαση σε σουτ του Λουντ. Στο β' μέρος όμως στην φάση του γκολ του Βιγιαφάνιες έχει βασική ευθύνη για τον τρόπο που έβγαλε την μπάλα και πήγε στον Βιγιαφάνιες για να σκοράρει από κοντά. Στο 88' είχε μία επέμβαση σε σουτ του Σιλά.
66. ΠΑΠΕ ΑΜΠΟΥ ΣΙΣΕ: Από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο α' μέρος για τον Ολυμπιακό. Στο 4' ο Σισέ κάλυψε σωστά πάνω στον Χίλιεμαρκ για σουτ. Στο 10' είχε ένα καλό κόψιμο και διώξιμο σε προσπάθεια αντεπίθεσης του Παναθηναϊκού. Στην συνέχεια είχε παρεμβάσεις και κερδισμένες μονομαχίες και σε άλλες περιπτώσεις. Στο 49' είχε ένα ακόμα καίριο κόψιμο σε επικίνδυνη φάση για τον Παναθηναϊκό. Στο 53' είχε ξανά καλή τοποθέτηση και απομάκρυνση σε επίθεση του Παναθηναϊκού από χαμένη μπαλιά του Πάρντο. Ωστόσο στην στιγμή του τέρματος του Βιγιαφάνιες έχει μεγάλη ευθύνη διότι χάνει τον Λουντ που κάνει το γύρισμα προς την εστία του Προτό. Στο 72' είχε μία κεφαλιά προς το τέρμα μετά από φάουλ του Φορτούνη.
40. ΜΠΙΟΡΝ ΕΝΓΚΕΛΣ: Μαζί με τον Σισέ και τον Προτό οι καλύτεροι του α' μέρους από τον Ολυμπιακό. Είχε πρώτο κόψιμο με κεφαλιά στο 1' σε σέντρα προς την εστία. Στο 22' είχε ένω διώξιμο προ του Μολίνς. Στο 26' είχε νέο κόψιμο σε φάση που πήγε να βγάλει ο Παναθηναϊκός. Από τους 4 της άμυνας ήταν ο καλύτερος (σ.σ. μαζί με τον Παπέ Σισέ έως ένα σημείο) αλλά αυτό δεν αρκούσε.
14. ΟΜΑΡ ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Η πλευρά που κάλυπτε είχε ενδεχομένως πιο λίγα προβλήματα από εκείνη του Κούτρη. Και πάλι όμως και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί έχει κάνει αρκετά λάθη και σε τοποθετήσεις και σε μεταβιβάσεις και στο α' και στο β' μέρος. Δεν είναι διόλου θετικό το πρόσημο.
23. ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΚΟΥΤΡΗΣ: Ουκ ολίγα τα αμυντικά προβλήματα από την πλευρά του στο πρώτο ημίχρονο ενώ δεν συνέβαλλε ιδιαίτερα δημιουργικά και επιθετικά. Στην επανάληψη βελτιώθηκε και αμυντικά και δημιουργικά αλλά και πάλι δεν ήταν τόσο καλός.
8. ΟΤΖΙΤΖΑ ΟΦΟΕ: Ίσως και να έχει να κάνει με το γεγονός ότι παίζει συνέχεια, ωστόσο ο Οτζίτζα Οφόε του α' μέρους στην Λεωφόρου δεν είχε φρεσκάδα και ουσία αλλά και καθαρό μυαλό και έκανε αρκετά λάθη. Στο β' μέρος στο 51' έβγαλε εξαιρετικά στον Πάρντο για σουτ. Έγινε αλλαγή στο 77' για να πάρει την θέση του ο Ζιλέ. Ιδιαίτερα κακό ματς από τον Βέλγο άσο σε ένα ντέρμπι που περίμενε πολλά από εκείνον ο Ολυμπιακός. Μαζί με τον Πάρντο έχουν κάνει ίσως το πιο κακό ματς από μεριάς Ολυμπιακού.
4. ΑΛΕΞΙΣ ΡΟΜΑΟ (ΑΡΧΗΓΟΣ): Αμυντικά βοήθησε στο α' μέρος σαφώς περισσότερο απ' ότι στις μεταβιβάσεις και στην δημιουργία. Στο 33' ο Ρομαό είχε μία κεφαλιά προς την εστία μετά από φάουλ του Φορτούνη. Στο 2ο μέρος πάλεψε αλλά βάση των δυνατοτήτων του θα μπορούσε να είχε συνεισφέρει περισσότερα.
7. ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Στο 10' είχε μία ωραία κίνηση και ντρίμπλα αλλά η μπαλιά του προς τον Ανδρούτσο ήταν πολύ δυνατή. Από την αρχή έδειξε θετική δημιουργική και επιθετική διάθεση, όμως στο α' μέρος όμως δεν ήταν ο Φορτούνης που θα ήθελε ο Ολυμπιακός ενώ προς το τέλος του χτύπησε κιόλας. Δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει και να κάνει την διαφορά, παρότι προσπάθησε αρκετά. Ως προς το 2ο μέρος στο 59' ο Φορτούνης προσπάθησε να γεμίσει την περιοχή με φάουλ αλλά δεν βρέθηκε κανείς στην πορεία της μπάλας για να πάρει κεφαλιά ή σουτ για να σκοράρει. Στο 64' είχε ένα κερδισμένο φάουλ και στην συνέχεια 'έφθειρε' και με άλλα φάουλ τον αντίπαλο αλλά μέχρι εκεί. Συνολικά δεν είχε το αγωνιστικό πρόσωπο που θα έπρεπε σε τέτοιο ματς. Δεν ήταν τόσο θετικός ούτε στο πρώτο αλλά ούτε και στο δεύτερο ημίχρονο. Σαφώς και ο Κώστας Φορτούνης μπορεί πολύ καλύτερα.
32. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ: Η πλευρά του μαζί με τον Κούτρη είχε πολλά αμυντικά θέματα στο α' μέρος. Στο 20' βγήκε σε καλή θέση αλλά η μπαλιά ήταν δυνατή και δεν μπόρεσε να σουτάρει καλά για να σκοράρει. Δεν είχε καλό πρώτο μέρος. Στην συνέχεια η απόδοσή του δεν κυμάνθηκε ξανά σε καλά επίπεδα και βγήκε στο 65' για να μπει ο Καρσελά.
90. ΦΕΛΙΠΕ ΠΑΡΝΤΟ: Αρχικά στο ματς είχε ένα αρκετά καλό γύρισμα για να απειλήσει στο 6'. Κατά τα άλλα στο α' μέρος ήταν ίσως ο πιο κακός παίκτης του Ολυμπιακού με αμυντικά, δημιουργικά και επιθετικά... θέματα. Στο 51' είχε την πρώτη τελική του Ολυμπιακού όπου από θέση βολής γλίστρησε και δεν έκανε καλό σουτ. Στο 70' είχε ένα σουτ που βρήκε κόντρα σε αντίπαλο από φάση που άρχισε ο Οτζίτζα Οφόε. Στο 74' έγινε αλλαγή από τον Ανσαριφάρντ. Δεν στάθηκε στο ύψος του στο ματς αυτό.
29. ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΕΜΕΝΙΚΕ: Δεν τροφοδοτήθηκε παρά ελάχιστα στο α' μέρος. Είχε μαχητικό πνεύμα και διάθεση αλλά δεν πήρε μπάλες και δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός. Στο 89' έχασε μεγάλη φάση από γύρισμα του Εμενίκε από κοντά μετά από μπαλιά του Κούτρη. Είχε πολύ κακό τελείωμα εκεί. Δεν ήταν καλός στο παιχνίδι.
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ
33. ΜΕΧΝΤΙ ΚΑΡΣΕΛΑ: Μπήκε ως αλλαγή στο 65' αντί του Ανδρούτσου. Στο 81' ο Καρσελά είχε ένα επικίνδυνο γύρισμα που μπλόκαρε ο Βλαχοδήμος. Λίγο πριν είχε μία φάση με σπρώξιμο του Χουλτ στην περιοχή όπου θα μπορούσε να είχε πάρει πέναλτι. Κατά τα άλλα δεν είχε όμως κάτι άλλο αξιοσημείωτο.
17. ΚΑΡΙΜ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ: Στο 74' μπήκε στην θέση του Πάρντο στον αγώνα. Στο 78' είχε μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τετ α τετ από φάση που βγήκε από τον Φορτούνη. Στο 79' ο Ιρανός χάνει δεύτερη μεγάλη ευκαιρία από κοντά με την μπάλα από την απόκρουση του Βλαχοδήμου να έχει βρει και στο δοκάρι (σ.σ. από κεφαλιά). Ο μόνος παίκτης που ένιωσε η άμυνα του Παναθηναϊκού και με πολύ καλές φάσεις. Πιθανώς ο κορυφαίος της ομάδας του ειδικά προς το τέλος.
13. ΓΚΙΓΙΟΜ ΖΙΛΕ: Μπήκε στο 77' στην θέση του Οτζίτζα Οφόε. Δεν είχε ιδιαίτερα αμυντικά ζητήμα ενώ επιχείρησε να... γεμίσει την μπάλα προς την αντίπαλη περιοχή για φάσεις σε 2 με 3 περιπτώσεις.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα