Play Off 1-4: Τι θα συμβεί αν η ιστορία επαναληφθεί
- Ολυμπιακός vs άλλους τρεις
- ΑΕΚ vs άλλους τρεις
- Παναθηναϊκός vs άλλους τρεις
- ΠΑΟΚ vs άλλους τρεις
- Η κατάταξη αν η… ιστορία επαναληφθεί
Ολοκληρώθηκε σήμερα (9/3) η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και πλέον Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα κληθούν να λύσουν τις… διαφορές τους στα Play Off 1-4.
Εκεί θα δώσουν από έξι ντέρμπι και όποια ομάδα παραμείνει στην κορυφή θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, ενώ την ίδια στιγμή θα «κατανεμηθούν» και τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» τουλάχιστον σε πρώτη φάση, αφού το τοπίο θα αποκρυσταλλωθεί ύστερα από τον τελικό του Κυπέλλου (σ.σ. βλέπε εδώ το format και τι ισχύει αναλυτικά με τις θέσεις που οδηγούν στις εκτός των συνόρων διοργανώσεις).
Σίγουρα τα παιχνίδια που έπονται θα διεξαχθούν υπό τελείως διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με τα αντίστοιχα της regular season, όμως τα τελευταία αποτελούν τρόπο τινά έναν «μπούσουλα». Ετσι τοποθετήσαμε στον… εξομοιωτή ότι έγινε σε αυτή με γνώμονα να καταλήξουμε στο συμπέρασμα τι θα συμβεί εφόσον η ιστορία επαναληφθεί.
Αρχικά ας θυμηθούμε τα αποτελέσματα των clubs απέναντι στους άλλους τρεις του τουρνουά (σ.σ. πρώτα αναγράφονται εκείνα που είναι γηπεδούχοι).
Ολυμπιακός vs άλλους τρεις
ΑΕΚ: 4-1, 1-0
Παναθηναϊκός: 1-1, 0-0
ΠΑΟΚ: 2-1, 3-2
Ο Ολυμπιακός έμεινε αήττητος στην κανονική διάρκεια κόντρα στους άλλους τρεις των Play Off 1-4, όπου και «έτρεξε» ρεκόρ 4-2-0. Μάλιστα κόντρα στους Δικεφάλους έκανε το απόλυτο (4χ4), ενώ οι δύο ισοπαλίες του ήταν στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
ΑΕΚ vs άλλους τρεις
Ολυμπιακός: 0-1, 1-4
Παναθηναϊκός: 2-0, 0-1
ΠΑΟΚ: 1-1, 2-1
Ρεκόρ 2-1-3 κατέγραψε η ΑΕΚ στα ντέρμπι της κανονικής διάρκειας κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ. Οπου οι δύο από τις τρεις ήττες της ήταν από τους «ερυθρόλευκους».
Παναθηναϊκός vs άλλους τρεις
ΑΕΚ: 1-0, 0-2
Ολυμπιακός: 0-0, 1-1
ΠΑΟΚ: 2-1, 0-0
Στη Νέα Φιλαδέλφεια από την ΑΕΚ γνώρισε ο Παναθηναϊκός τη μόνη του ήττα, στα έξι ντέρμπι της κανονικής διάρκειας με τους άλλους τρεις συμμετέχοντες των Play Off 1-4. Οπου το αθροιστικό του ρεκόρ ήταν 2-3-1.
ΠΑΟΚ vs άλλους τρεις
ΑΕΚ: 1-2, 1-1
Ολυμπιακό: 2-3, 1-2
Παναθηναϊκός: 0-0, 1-2
Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια χωρίς νίκη σε ντέρμπι και το ρεκόρ του απέναντι στις άλλες ομάδες των Play Off ήταν 0-2-4. Μάλιστα τόσο στην Τούμπα όσο και σαν φιλοξενούμενος η επίδοσή του ήταν 0-1-2.
Υπό αυτές τις συνθήκες ο Ολυμπιακός συγκέντρωσε στη regular season 14 πόντους κόντρα σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, η Ενωση πήρε 7, το «τριφύλλι» 9 και οι Θεσσαλονικείς 2.
Ετσι αν η ιστορία επαναληφθεί οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο θα παραμείνουν στην κορυφή αλλά και θα διευρύνουν την απόστασή τους από τους διώκτες τους, ενώ ευρύτερα δεν θα αλλάξει η σειρά κατάταξης, αφού οι «κιτρινόμαυροι» θα διατηρήσουν, έστω και οριακά, τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, οι «πράσινοι» θα μείνουν 3οι και οι «μαυρόασπροι» 4οι.
Η κατάταξη αν η… ιστορία επαναληφθεί
1. Ολυμπιακός 74 (60+14)
2. ΑΕΚ 60 (53+7)
3. Παναθηναϊκός 59 (50+9)
4. ΠΑΟΚ 48 (46+2)
*Σε παρένθεση είναι αρχικά οι βαθμοί που οι ομάδες συγκέντρωσαν στην κανονική διάρκεια και ύστερα εκείνοι που πήραν κόντρα στους άλλους τρεις των Play Off 1-4.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
