Ο Στέφανος Τζίμας γράφει ιστορία με το ποσό-ρεκόρ της μεταγραφής από τον ΠΑΟΚ στην Μπράιτον!

Σταύρος Σουντουλίδης Σταύρος Σουντουλίδης
Ο Στέφανος Τζίμας

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει για το παρασκήνιο του ιστορικού deal για τη μεταγραφή του Στέφανου Τζίμα στην Μπράιτον. Ο 19χρονος επιθετικός του ΠΑΟΚ θα γίνει από το καλοκαίρι κάτοικος Amex με ποσό-ρεκόρ για Έλληνα ποδοσφαιριστή!

Είναι πλέον οριστικό: Ο Στέφανος Τζίμας στα 19 του χρόνια, μετά από μόλις 30 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ (5 γκολ σε 518’) πωλήθηκε αντί 22.000.000 λιρών, δηλαδή πάνω από 26.000.000 ευρώ, όπως αποκάλυψε το Gazzetta, στην Μπράιτον.

Πολλοί ήταν οι «μνηστήρες» που καλοέβλεπαν την απόκτηση του νεαρού επιθετικού, η Γουέστ Χαμ και η Άστον Βίλα από την Αγγλία, αλλά και η Φιορεντίνα από την Ιταλία, έφτασαν πολύ κοντά τις προηγούμενες ημέρες, εισπράττοντας το «όχι» του Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Τα δεδομένα της ιστορικής μεταγραφής για Έλληνα ποδοσφαιριστή άλλαζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας. Κάποια στιγμή η απόφαση που υπήρχε πάνω στο τραπέζι ήταν να παραμείνει στη Νυρεμβέργη μέχρι το τέλος της σεζόν και ακολούθως να αποφάσιζε για το μέλλον του..

Τελικά ο «Στεφ» θα μείνει μέχρι το καλοκαίρι στη Γερμανία, εξάλλου αυτή ήταν η επιθυμία του, ωστόσο νωρίτερα θα έχει βάλει την υπογραφή του στο πενταετές συμβόλαιο των «γλάρων».

 

Η Μπράιτον έφτασε στο «colpo grosso» μέσα από την σωστή προσέγγιση και το πρότζεκτ που παρουσίασαν, με αποτέλεσμα ο νεαρός Έλληνας επιθετικός να πεισθεί και να ταξιδέψει στην Αγγλία ώστε να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, να υπογράψει και από το καλοκαίρι να πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο βήμα της καριέρας του, μετακομίζοντας στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Έλληνας επιθετικός του ΠΑΟΚ, που στα 19 του καταφέρνει να λάμψει και ν' αποτελέσει επένδυση για ένα μεγάλο σύλλογο της Πρέμιερ Λιγκ, χαρακτηρίζεται από τους Άγγλους ως «top signing player», επέλεξε τους «γλάρους» από την στιγμή που συμφώνησαν να τον αφήσουν στη Νυρεμβέργη μέχρι το τέλος του δανεισμού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αγγλικός σύλλογος, πριν λίγες μέρες, έστειλε «απεσταλμένο» του στη Θεσσαλονίκη στοχεύοντας να πείσει την οικογένεια, πρώτα απ’ όλα, να μιλήσει με προπονητές, καθηγητές και ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του νεαρού επιθετικού, δείχνοντας στην πράξη τι σημαίνει πίστη σε ένα ταλέντο, ενώ παρουσίασαν στον ίδιο και την οικογένεια ένα πλάνο εξέλιξης που τους ενθουσίασε.

Το deal αναμένεται να ξεπεράσει τα 22 εκατομμύρια λίρες, ήτοι πάνω από 26 εκατομμύρια ευρώ, μαζί και με τα μπόνους και τα τροφεία, με τον Τζίμα να έχει ήδη περάσει από τα ιατρικά τεστ και να έχει υπογράψει το συμβόλαιό του, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται εντός της ημέρας.

Από αυτά τα λεφτά, τα 18,5 εκατ. ευρώ είναι η οψιόν αγοράς που προβλέπεται στη συμφωνία του ΠΑΟΚ με τη Νυρεμβέργη, ενώ το καλοκαίρι ο «Δικέφαλος» θα βάλει στο ταμείο του και το 15% της μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή, από τη γερμανική ομάδα στην Μπράιτον συν τα τροφεία, ανεβάζοντας το συνολικό κέρδος από την πώληση στα 22,5 εκατ. ευρώ.

Ο Έλληνας επιθετικός θα συνεχίσει από το καλοκαίρι στην Μπράιτον, μια ομάδα που ξέρει να αγοράζει νεαρούς ποδοσφαιριστές. Η αγγλική ομάδα έχει κάνει 13 αγορές με ποσό μεγαλύτερο από αυτό που θα δαπανήσει για τον Τζίμα, με τρεις εξ αυτών να είναι κάτω των 20 ετών.

Στα 19 του ο Τζίμας γράφει ιστορία

Ο Στέφανος Τζίμας

Ο Στέφανος Τζίμας γράφει ιστορία με τα 26.400.000 ευρώ που θα κοστίσει η μεταγραφή του στην Μπράιτον.

Το συγκεκριμένο deal τον κατατάσσει στην κορυφή της λίστας των πωλήσεων για Έλληνα ποδοσφαιριστή από ελληνική ομάδα (στη Νυρεμβέργη αγωνίζεται ως δανεικός) και στο Νο3 συνολικά για παίκτη από τη χώρα μας (στην πρώτη θέση είναι ο Κώστας Μανωλάς με τα 36 εκατ. ευρώ που έδωσε η Νάπολι στη Ρόμα και στη δεύτερη θέση ο Κώστας Μήτρογλου με τα 27,5 εκατ. ευρώ που δαπάνησε η Μαρσέιγ για να τον αποκτήσει από την Μπενφίκα).

Εννοείται πως είναι η ακριβότερη πώληση ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, μετά από μόλις 30 συμμετοχές και 5 γκολ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη και στην τρίτη θέση τον Χρήστο Τζόλη.

Αν ρίξει κάποιος μια πιο προσεκτική ματιά στο top-10 της λίστας με τις ακριβότερες μεταγραφές Ελλήνων παικτών από την Ελλάδα σε ομάδες του εξωτερικού, θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν τέσσερις πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ, με τον τζίρο των πωλήσεων των «ασπρόμαυρων» από το καλοκαίρι του 2021 (Τζόλης, Γιαννούλης) μέχρι και σήμερα να ανέρχεται στα 52.750.000 ευρώ!

Η λίστα με τις 10 ακριβότερες μεταγραφές Ελλήνων παικτών από την Ελλάδα στο εξωτερικό:

  1. Τζίμας (από ΠΑΟΚ σε Μπράιτον): 26.400.000 ευρώ
  2. Ρέτσος (από Ολυμπιακό σε Λεβερκούζεν): 17.500.000 ευρώ
  3. Μήτρογλου (από Ολυμπιακό σε Φούλαμ): 15.200.000 ευρώ
  4. Μανωλάς (από Ολυμπιακό σε Ρόμα): 15.000.000 ευρώ
  5. Τσιμίκας (από Ολυμπιακό σε Λίβερπουλ): 13.860.000 ευρώ
  6. Κουλιεράκης, (από ΠΑΟΚ σε Βόλφσμπουργκ): 11.750.000 ευρώ
  7. Τζόλης (από ΠΑΟΚ σε Νόριτς): 11.000.000 ευρώ
  8. Σάμαρης (από Ολυμπιακό σε Μπενφίκα) 10.000.000 ευρώ
  9. Γιαννούλης (από ΠΑΟΚ σε Νόριτς): 7.500.000 ευρώ
  10. Γεωργάτος (από Ολυμπιακό σε Ίντερ): 7.000.000 ευρώ
@Photo credits: eurokinissi, ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.