Ζαγοράκης: «Ο ΠΑΟΚ πήρε τον πιο μάγκικο τίτλο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Ζαγοράκης: «Ο ΠΑΟΚ πήρε τον πιο μάγκικο τίτλο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Newsroom
ζαγορ

bet365

Σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη ο εμβληματικός αρχηγός της Πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004, Θοδωρής Ζαγοράκης παρουσίασε το βιβλίο του «Αρχηγός, η δική μου αλήθεια».

Ο εμβληματικός αρχηγός της Πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004, Θοδωρής Ζαγοράκης, με τη βοήθεια του δημοσιογράφου Σταύρου Σουντουλίδη έγραψε το δικό του βιβλίο, τη δική του αλήθεια, με τίτλο «Αρχηγός, η δική μου αλήθεια», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ.

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ευρωβουλευτής, υποψήφιος πλέον με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις επερχόμενες εκλογές παρουσίασε την αυτοβιογραφία του σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο κινηματογράφο «Ολύμπιον» το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαΐου.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών, μεταξύ άλλων ήταν εκεί οι πρωταθλητές Ευρώπης, Γιώργος Γεωργιάδης, Φάνης Κατεργιαννάκης, ο αντιπρόεδρος και CEO της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Χρήστος Καρυπίδης, ο υπεύθυνος των Ακαδημιών του «Δικεφάλου», Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, οι ποδοσφαιριστές Λευτέρης Λύρατζης, Γιάννης Μυστακίδης, Βασίλης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Πόποβιτς, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ηλίας Βιολίδης, το πρώην μέλος του Δ.Σ., Γιώργος Μιχαηλίδης, ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο ιδιοκτήτης του ΑΟ Καβάλας, Γιάννης Διαμαντίδης, αντιπροσωπεία των βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ και του ΑΟ Καβάλας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης κι ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος.

Στο πάνελ της εκδήλωσης ήταν οι Άγγελος Αναστασιάδης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Γιάννης Τοπαλίδης, Παύλος Δερμιτζάκης, Κώστας Βασιλόπουλος, ο συγγραφέας του βιβλίου, Σταύρος Σουντουλίδης, ενώ στην παρουσίαση και τον συντονισμό ήταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Τραπεζανίδης.

ζα

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης μιλώντας για την αυτοβιογραφία του στάθηκε στην ανάγκη του ίδιου να περάσει κάποια μηνύματα προς τα νέα παιδιά.

«Θα ήθελα να ευχηθώ χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη σε όλους, εύχομαι ότι καλύτερο και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στην παρουσίαση του βιβλίου μου, για εμένα είναι ιδιαίτερη τιμή. Με την παρότρυνση συγκεκριμένων ανθρώπων και με την βοήθεια της οικογένειάς μου έγινε πραγματικότητα. Αυτό που θέλω να αναδείξω με αυτό το βιβλίο είναι τα μηνύματα στα νέα παιδιά που χρειάζονται την στήριξή μας και χρειάζονται όπως και εγώ και άλλοι αθλητές, να καταλάβουν ότι τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο», σημείωσε αρχικά ο εμβληματικός αρχηγός στην εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου του, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο πρωτάθλημα Ελλάδας 2024, που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ, χαρακτηρίζοντάς το ως το πιο μάγκικο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για όλους εμάς που αγαπάμε αυτή την ομάδα, να το πω λίγο διαφορετικά, ήταν το πιο μάγκικο πρωτάθλημα στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου», ανέφερε ο Θοδωρής Ζαγοράκης μέσα σε ζεστό χειροκρότημα.

«Δεν θα μπορούσε πραγματικά να υπάρχει πιο ταιριαστός τίτλος από αυτόν. Αρχηγός. Γιατί πραγματικά ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι ακριβώς αυτός. Αρχηγός, ηγέτης, προσωπικότητα. Τον έχω ζήσει από μικρό παιδί, όταν ο πατέρας μου ήταν δικηγόρος στον ΠΑΟΚ, από την πρώτη στιγμή που ήρθε. Σε όλη του την πορεία στον ΠΑΟΚ και στην Εθνική Ελλάδας.

Όσον αφορά την Εθνική, έζησα από κοντά όλη την αγωνία, εκείνη τη διετία, με τα προκριματικά, τις πρώτες δύο ήττες στην αρχή, και πως στη συνέχεια η Εθνική ομάδα με έξι νίκες προκρίθηκε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Πριν τον αγώνα με τη Γαλλία είχα γυρίσει Θεσσαλονίκη και είχα δει ένα όνειρο. Την ντρίμπλα του Ζαγοράκη, την κεφαλιά του Χαριστέα, γκολ 1-0. Το έστειλα στον πατέρα μου το μεσημέρι, ότι θα κερδίσουμε 1-0 με κεφαλιά του Χαριστέα.

Ο “Ζαγόρ” μιλάει από το γήπεδο της Ευρωβουλής κι εύχομαι να συνεχίσει να το κάνει. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι βρίσκεται μέσα στις 100 μεγαλύτερες προσωπικότητες της χώρας. Εγώ προσωπικά του χρωστάω το ξεκίνημα της καριέρας μου στον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο το μακρινό 2008», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, Μάκης Γκαγκάτσης.

ζ

Ο Β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Άγγελος Αναστασιάδης, μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους ορισμένες κοινές ιστορίες που έζησε δίπλα στον άλλοτε εμβληματικό αρχηγού του «Δικεφάλου» και της Εθνικής Ελλάδος.

«Η πρώτη μου θητεία στον ΠΑΟΚ είναι συνδεδεμένη με τον Θόδωρο. Δεν ξεχνάω το τελευταίο του παιχνίδι πριν φύγει για την Αγγλία, ήταν μία αναμέτρηση με αντίπαλο την Ξάνθη. Ήταν αρχηγός μέσα και έξω από τα αποδυτήρια. Το 1997 η ομάδα ήταν σε άσχημη κατάσταση, ωστόσο κάναμε μία φανταστική πορεία με αποκορύφωμα την πρόκριση επί της Άρσεναλ. Ο Θοδωρής έπαιζε σε συγκεκριμένες θέσεις και καταλάβαινε πως επειδή ήταν αρχηγός όλοι ήθελαν να τον αξιοποιήσουν σε πολλές θέσεις. Στο παιχνίδι με την Άρσεναλ μόλις του είπα να παίξει δεξί μπακ, ήθελε να με σκοτώσει…Μετά τον έβαλα στο 6-8-10 και έπαιξε μέχρι και σέντερ φορ. Στο τέλος του αγώνα με αγκάλιασε!

Με την Σπάρτακ Τρνάβα στο 0-3 ήταν ο πρώτος παίκτης που σήκωσε το κεφάλι. Στο δεύτερο ημίχρονο πάλι έφευγε από τη θέση του και μου είπε «κόουτς μπορούμε να πάμε ψηλά». Αυτός πέρασε το νικητή μέσα στα αποδυτήρια. Και φέτος πέρασε ο νικητής στα αποδυτήρια. Στο γήπεδο έγινε μεγάλη προσπάθεια, υπήρχε πίστη, θέλω και μπορώ. Το παλικάρι μας τα είχε όλα αυτά».

Παίρνοντας τον λόγο ο Γιάννης Τοπαλίδης, στενός συνεργάτης του Οτο Ρεχάγκελ, που προλογίζει το βιβλίο, ανέφερε ότι ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη ομάδα την φετινή σεζόν και για αυτόν τον λόγο πήρε δίκαια το πρωτάθλημα. «Δεν το λέω επειδή είναι πολλοί ΠΑΟΚτσήδες εδώ, αλλά ο ΠΑΟΚ έπαιξε την καλύτερη μπάλα και δίκαια πήρε το πρωτάθλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Τοπαλίδης.

ζ

υ

7

υ

τ

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα