ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 0-1: Εκανε σεφτέ και τον... έριξε!

bet365

Ο Ατιένθα σκόραρε στο 93', ο Αστέρας Τρίπολης πήρε την πρώτη του νίκη στα play out και αυτό το 0-1 στους Ζωσιμάδες είναι εντελώς καταδικαστικό για τον ΠΑΣ Γιάννινα που πλέον δεν ψάχνει... ούτε θαύμα!

Κατώτερος των περιστάσεων στον «τελικό» ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες θέλοντας μόνο τη νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, αλλά ηττήθηκαν και με 1-0 και πλέον θέλουν κάτι παραπάνω από θαύμα για να παραμείνουν, καθώς έχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες για να τα καταφέρουν. Οι Αρκάδες από την πλευρά τους με το τρίποντο αυτό έφτασαν τους 34 βαθμούς και παλεύουν για την πρωτιά των play out.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

O Μιχάλης Γρηγορίου κατέβασε τον γηπεδούχο ΠΑΣ Γιάννινα σε σχηματισμό 4-4-2. Ο Νάγκι ήταν στην εστία, με τους Σόρια, Σομποτσίνσκι, Παντελάκη, Κιάκο στην άμυνα. Καραχάλιος και Τζίνο δίδυμο στα χαφ. Ροζάλες και Ροσέρο ήταν οι εξτρέμ, ενώ ο Παμλίδης ήταν παρτενέρ του Κόντε στη γραμμή κρούσης.

Από την πλευρά του ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τον φιλοξενούμενο Αστέρα Τρίπολης με 4-2-3-1. Ο Τσιφτσής ήταν στα δοκάρια, με τους Λύρατζη, Ατιένθα, Καστάνιο και Χουχούμη μπροστά του. Γιαμπλόνσκι - Αλάγκμπε ήταν το δίδυμο στα χαφ. Καλτσάς, Παλάσιος και Ρεγκίς ήταν η τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μιριτέλο.

Ανούσια κυριαρχία του ΠΑΣ Γιάννινα και 0-0 στο ημίχρονο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο στο οποίο κυριάρχησε ο ΠΑΣ Γιάννινα χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει. Οι γηπεδούχοι παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο, καθώς αν δεν κέρδιζαν ουσιαστικά θα ήταν μια ανάσα από τον υποβιβαστούν, μπήκαν δυνατά και προσπάθησαν να πιέσουν για να σκοράρουν, κάτι που όμως δεν κατάφεραν.

Και δεν τα κατάφεραν γιατί η νευρικότητα υπήρχε και φαινόταν με το παραμικρό, όπως και στην φάση του 23' όταν οι Κόντε και Τζίνο «τράκαραν» μεταξύ τους με τον Ισπανό να μην κάνει το σουτ όπως θα ήθελε. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν και στο 40' έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους με τον Τσιφτσή να διώχνει εξαιρετικά την προβολή του Ροζάλες. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να μην κάνουν τίποτα σε όλο το πρώτο μέρος.

Κακός στο δεύτερο με τον Ατιένθα να τον τιμωρεί

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμα πιο αργό από το πρώτο, χωρίς φάσεις. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε μια ανούσια κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε όχι να κάνει φάσεις, αλλά ούτε να κάνει την τελική πάσα για να βρεθεί κοντά σε κάποιο γκολ. Ο Αστέρας από την πλευρά του όσο περνούσαν τα λεπτά και έβλεπε πως δεν κινδύνευε προσπαθούσε να βγει μπροστά και να απειλήσει και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων το κατάφερε. Ο Μπαρτόλο εκτέλεσε το φάουλ ο Ατιένθα με κεφαλιά ανάγκασε τον Νάγκι να διώξει ωραία την μπάλα, όμως ο ίδιος παίκτης με σουτ αυτή την φορά την έστειλε στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 0-1.

MVP: Ο Ατιένθα. Ο αγώνας τελείωσε με 0-1 και το γκολ μπήκε στο 90+3'. Ε δεν γινόταν ο Ατιένθα να μην αναδειχθεί πολυτιμότερος του παιχνιδιού.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Θα βάλουμε τον Ζουγλή, καθώς μόλις ο νεαρός μπήκε ως αλλαγή, όλος ο Αστέρας ανέβηκε και προσπάθησε να απειλήσει. Ήταν και ο παίκτης που κέρδισε και το φάουλ από το οποίο ήρθε το γκολ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλος ο ΠΑΣ Γιάννινα. Σε έναν τελικό χωρίς εισαγωγικά, οι Ηπειρώτες ήταν ξεκάθαρα κατώτεροι των περιστάσεων και με την ήττα που γνώρισαν θέλουν μόνο ένα θαύμα και αν αυτό φτάνει.

Η ΓΚΑΦΑ: Η μεγάλη γκάφα δεν έγινε, αλλά όλο αυτό είναι μια γκάφα για τους γηπεδούχους που δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη που θα τους έδινε ελπίδες παραμονής.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κανένα πρόβλημα για τον Γκάμαρη σε ένα σβηστό γι' αυτόν παιχνίδι που δεν χρειάστηκε να πάρει κάποια σημαντική απόφαση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το ταμείο είναι μείον για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες αν σκεφτούμε την σοβαρότητα του αγώνα ήταν σαν να μην κατέβηκαν στο γήπεδο. Είχαν μια ανούσια κατοχή της μπάλας και στο τέλος δεν πρόσεξαν και δέχθηκαν και το γκολ που τους καταδικάζει.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Νάγκι, Σόρια, Κιάκος, Σομποτσίνσκι, Παντελάκης, Τζίνο (60' Λεό), Καραχάλιος, Ροσάλες (65' Ριένστρα), Παμλίδης (65' Τζήμας), Ροσέρο (60' Ντεμίρ), Κόντε

ΑΣΤΕΡΑΣ: Τσιφτσής, Κάστανο, Ατιένζα, Χουχούμης, Λύρατζης, Γιαμπλόνσκι (90' Βαλιέντε), Αλάγκμπε (63' Γκος), Παλάσιος (46' Μπαρτόλο), Κρέσπι, Καλτσάς (71' Ζουγλής), Μιριτέλο (89' Μιριτέλο)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα