Πανηγύρισαν αυτοί που είχαν ισχυρότερη πίστη!

Πανηγύρισαν αυτοί που είχαν ισχυρότερη πίστη!

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τις δυο συγκλονιστικές αναμετρήσεις σε «Κλ. Βικελίδης» και OPAP Arena, υπογραμμίζοντας τη «σκληράδα», την αυτοπεποίθηση και την πίστη για το θετικό αποτέλεσμα που επέδειξαν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.

Δεν ήταν από τα παιχνίδια που βάσει απόδοσης άξιζε να πάρει ο Παναθηναϊκός. Το είπε και ο Τερίμ που θα... αποθεωθεί μετά το «διπλό» επί του Αρη: «Μπορεί να μην παίξαμε αρκετά καλά αλλά δώσαμε μία καλή μάχη. Καμία φορά τις κρίσιμες στιγμές πρέπει να πάρεις το αποτέλεσμα». Και την αλήθεια λέγει! Οπως αληθής είναι και μια δεύτερη ατάκα του: Είναι δικό μας λάθος που είμαστε τρίτοι στη βαθμολογία γιατί χάσαμε πόντους παίζοντας καλά. Είχαμε αγώνα που κάναμε 50 σέντρες και 20 σουτ και πάντα έλεγα ότι δεν τα καταφέραμε εμείς».


Ο Παναθηναϊκός δεν επικράτησε επί του Αρη επειδή ήταν ανώτερος. Το δικαιότερο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Στο πρώτο ημίχρονο καταγράφηκαν μόνο δυο αξιόλογες στιγμές (σουτ Ιωαννίδη και Παλάσιος), στο β΄ μέρος εκτός από τις δυο φάσεις των γκολ, δεν έχει άλλη ευκαιρία. Νίκησε επειδή είχε τον Ντραγκόφσκι σε εκπληκτική βραδιά. Επειδή ο Μπερνάρ κάνει τη σωστή πάσα στη γκάφα του Μπράμπετς και ο Σπόραρ πλασάρει α λα Τιερί Ανρί. Νίκησε επειδή ο Γεντβάι αποκρούει επί της γραμμής την κεφαλιά του Καρίμ στο 89' (και ο Ντραγκόφσκι έχει την οξύνοια να «μαζέψει» το χέρι του γιατί έχει ήδη δει τον Κροάτη!) και στην αμέσως επόμενη φάση η τύχη του χαμογελά με το αυτογκόλ του Μπράμπετς, ο οποίος δεν ευθυνόταν όπως στη φάση του 0-1. Περισσότερο απ' όλα; Νίκησε γιατί είχε ισχυρότερη πίστη!

Νίκησε διότι μετά το «κατεστραμμένο» πρώτο ημίχρονο, στο οποίο μετά το 20' ασχολούνταν περισσότερο με τον απίστευτο διαιτητή Αλεξάνταρ Στάβρεφ που έπαιζε 90% - 10% υπέρ του Αρη σε όλα τα σφυρίγματα, καθάρισε το μυαλό του και έπαιξε με αυτοπεποίθηση. Οχι, δεν τον βοήθησε τόσο πολύ το 3-5-2 του Τερίμ από το 46', παρότι φαινόταν καλή ιδέα. Δεν τον βοήθησε παρότι έβαλε την υπέροχη γκολάρα ο Σπόραρ. Δεν τον βοήθησε διότι ο Τσέριν δεν μπορεί να ανταποκριθεί ως «εξάρι» σύμφωνα με τις απαιτήσεις και διότι μετά το 65΄ οι εξαντλημένοι Μπακασέτας – Μπερνάρ (βασικοί και στα τρία ματς των τελευταίων οκτώ ημερών) δεν μπορούσαν να βοηθήσουν. Παρ' όλα αυτά, ο Τερίμ άφησε τον Ρουμπέν Πέρεθ στον πάγκο μέχρι και τη λήξη του ματς (!), έβαλε τον Τζούρισιτς στο 77' και άφησε τον «Μπάκα» μέχρι το 88' (!), ενώ ο Αρης είχε την κατοχή της μπάλας και πίεζε ανούσια, την ίδια ώρα που οι Πράσινοι αδυνατούσαν να ξεδιπλώσουν μια κόντρα επίθεση της προκοπής.

Η πίστη και η συσπείρωση των παικτών ήταν ο Νο 1 παράγοντας για την επικράτηση του Παναθηναϊκού, ο οποίος πήρε... «παραγγελιά» την ισοπαλία στην OPAP Arena κι αν είναι προσεκτικοί στα δυο προσεχή ματς με τη Λαμία θα πάνε να παίξουν δυο «τελικούς» στη Νέα Φιλαδέλφεια και στην Τούμπα, Ως γνωστόν, οι Πράσινοι (και επί Γιοβάνοβιτς και επί Τερίμ) είναι εφέτος πολύ πιο αποτελεσματικοί εκτός έδρας...

Η πίστη ήταν αυτή που «χάρισε» στον ΠΑΟΚ και την ισοπαλία στην OPAP Arena. Η πίστη για να μειώσει, η πίστη και για να ισοφαρίσει, βλέποντας μια ΑΕΚ φοβική να κάνει καθυστερήσεις και να παίζει με το... ρολόι από το 75'. Η ΑΕΚ έχει ήδη δέκα ματς πρωταθλήματος στα οποία έχει χάσει 21 βαθμούς με ανατροπή από υπέρ της σκορ, όμως αυτό που της συνέβη εναντίον του Παναθηναϊκού και πολύ περισσότερο απόψε, δεν έχει καμία σχέση με τις ισοπαλίες εναντίον του Πανσερραϊκού, του Παναιτωλικού, της Κηφισιάς. Σαν να μην μπορεί να κουβαλήσει τον τίτλο του φαβορί και το «πρέπει» για τον τίτλο που φορτώθηκε μετά τον αποκλεισμό της από την Ευρώπη, την ίδια ώρα που ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός προχωρούσαν στο Conference League...

Αυτό το βάρος του φαβορί δεν το είχε για πολλούς λόγους ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Ολυμπιακός. Το είχε εξ' αρχής η Ενωση. Πολλαπλασιάστηκε από τον Ιανουάριο και μετά. Και είναι το πρώτο που καλείται να διαχειριστεί. Τα δυο κολλητά ματς με τον Αρη είναι... λουκούμι για έξι βαθμούς, αλλά ας μην ξεχνάμε τι έχει συμβεί εφέτος δις στο «Κλεάνθης Βικελίδης»! Συνεπώς, η ΑΕΚ καλείται να αξιοποιήσει αυτά τα δυο παιχνίδια για τη μετάβασή της, την ηρεμία της και την κρίσιμη τελική ευθεία. Οσο για τον ΠΑΟΚ;

Δεν θα του κάνει καλό η αναβολή. Αυτή είναι η άποψή μου, ισχύει ασφαλώς και για τον Ολυμπιακό. Είναι ορθότατη, αλλά «μαζεύονται» πολλά ντέρμπι πρωταθλήματος σε μικρό χρονικό διάστημα και η ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό πιθανότατα θα είναι ήδη «από πάνω» με ματς περισσότερο. Είναι σε κάθε περίπτωση πραγματικά αξιοθαύμαστος για όσα έχει πετύχει εφέτος, χωρίς, μάλιστα, ουσιαστική ενίσχυση μεταγραφικά τον Ιανουάριο. Σήμερα τον οδήγησε στην ισοφάριση – παρολίγον και στον θρίαμβο – η πίστη του και η «σκληράδα» του. Εχει σταθεί όρθιος μετά από πολλές «σφαλιάρες», όπως και ο Παναθηναϊκός. Και τελικά, αυτό το πρωτάθλημα – ΑΝ δεν έχουμε διαιτησίες τύπου «Στάβρεφ» προσεχώς... - θα το πάρει ο πιο σκληρός. Οχι ο «καλύτερος». Διότι οι διαφορές μεταξύ των «τεσσάρων» είναι ελάχιστες.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...