Ολυμπιακός: Στην OPAP Arena που το μάτι των παικτών πρέπει να... γυαλίζει και η «συνταγή» με Μακάμπι

Ολυμπιακός: Στην OPAP Arena που το μάτι των παικτών πρέπει να... γυαλίζει και η «συνταγή» με Μακάμπι

bet365

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του έναν... τελικό ή ένα ματς do or die όπου καλείται να είναι απόλυτα... μάχιμος και έτοιμος όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και πνευματικά. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ώρα ντέρμπι για τον Ολυμπιακό και ένα παιχνίδι ουσιαστικά χωρίς... επιστροφή από βαθμολογικής άποψης για το Πρωτάθλημα της Stoiximan Super League 1. Προφανώς και το ιδανικό θα ήταν να έφευγε με ένα διπλό από την έδρα της ΑΕΚ (από την Opap Arena) ωστόσο χρειάζεται στη χειρότερη των περιπτώσεων να μην χάσει. Τουλάχιστον δηλαδή μία ισοπαλία, που βέβαια ακόμα και αυτή δεν θα είναι ένα σούπερ αποτέλεσμα.

Βλέποντας κανείς τις δηλώσεις του κόουτς Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αντιλαμβάνεται την προετοιμασία που έχει προηγηθεί σε όλα τα επίπεδα. Την προετοιμασία πριν από τον αγώνα με την ΑΕΚ και τη δουλειά που έχει γίνει στον Ρέντη με τους παίκτες και το τεχνικό staff σε αυτό το διάστημα της διακοπής λόγω των αγώνων των Εθνικών ομάδων.

Ο Ολυμπιακός σε αυτό το ντέρμπι καλείται να έχει το απόλυτο προσωπείο του... μαχητή. Να είναι στο 101% από αγωνιστικής, πνευματικής και ψυχολογικής πλευράς. Εάν θέλουμε να κάνουμε και μία... σύνδεση με το παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο 1-6 της Σερβίας το μάτι των παικτών του συλλόγου θα πρέπει να γυαλίζει όπως τότε. Κάλλιστα η αναμέτρηση και η... συνταγή που ακολούθησαν οι παίκτες και ο Μεντιλίμπαρ με τους Ισραηλινούς μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει οδηγό για το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Κάτι... ψάχνει ο Βάσκος ως προς την 11άδα για κάνει την έξτρα διαφορά

Ο Μεντιλίμπαρ διαφαίνεται εδώ και μέρες πώς θα κατεβάσει μία 11άδα που θα είναι πολύ κοντά ή σχεδόν ίδια με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (και τον αγώνα επί σερβικού εδάφους). Βέβαια από αυτό το σχήμα δεν θα έχει διαθέσιμο τον Ορτα. Ωστόσο επειδή είναι ένας προπονητής που αρκετές φορές έχει... εκπλήξεις για το αρχικό σχήμα των Πειραιωτών το έχει... ψάξει και τώρα για αυτό το παιχνίδι.

Η έκπληξη είναι πιθανό να έχει να κάνει με μία εκ των θέσεων στα... φτερά της επίθεσης. Θα είναι ο Ζέλσον Μαρτίνς (που έχει βέβαια να παίξει από τα τέλη Φλεβάρη) πχ ή άλλη... ανατροπή ή θα είναι μία κίνηση με τον Μασούρα βασικό; Μένει να το δούμε.

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει πάντως σε μία δυνατή αγωνιστική... μάχη έχοντας τα προβλήματά του και σε επίπεδο βασικών με ορισμένους βασικούς παίκτες του με ενοχλήσεις (κυρίως ο Ροντινέι και μετά ο Τσικίνιο). Είναι όμως και μία ομάδα που έχει αποδείξει ότι έχει το mentality να πάρει πολύ σημαντικά ματς και να βγάλει όχι απλά ποδοσφαιρικό σφυγμό αλλά δυναμικότατη αντίδραση.

Και επειδή βέβαια έχει προηγηθεί το 1-3 με τον Παναθηναϊκό και υπάρχει μετά το Ολυμπιακός - Άρης άλλα περιθώρια δεν υφίστανται. Εφόσον πάντως ο Ολυμπιακός έχει τα κατάλληλα αγωνιστικά... πατήματά του και με την ΑΕΚ (μετά τον αγώνα με τη Μακάμπι) μπορεί να βρει το κατάλληλο... μπουστάρισμα σε ένα πολύ σημαντικό χρονικό σημείο για τη Stoiximan Super League 1.

Υ.Γ. Οι στατικές φάσεις θα είναι ένα ακόμα σημείο - κλειδί του αγώνα. Και πώς θα διαχειριστεί ο Ολυμπιακός αυτές της ΑΕΚ και πώς θα αξιοποιήσει τις δικές του.

Υ.Γ. 2 Ο Ελ Αραμπί έδωσε ξανά το σωστό στίγμα για ένα ματς μιλώντας για την ΑΕΚ: «Για εμάς είναι ένας 'τελικός' και πρέπει να νικήσουμε», όπως επίσης πώς «αυτή τη στιγμή έχουμε την ευκαιρία να μειώσουμε στους δύο πόντους την απόσταση μας από την ΑΕΚ και αν τα καταφέρουμε τότε τα πράγματα ξαναρχίζουν και για μας και για εκείνους».

Υ.Γ. 3 Ο Ντάνιελ Ποντένσε θα είναι από τους πλέον κομβικούς παίκτες στο ματς. Εξίσου σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι χαφ του Ολυμπιακού.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.