Παναιτωλικός: Ο Χουάνπι του τελευταίου διμήνου δείχνει τον δρόμο (vids)

Γιώργος Ντυμένος
juanpi_eurokinisi

bet365

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε με νίκη τα Play Out, σε ένα ματς όπου ο Χουάνπι πιστοποίησε την πολύ καλή κατάσταση που βρίσκεται εσχάτως.

Με το δεξί ξεκίνησε ο Παναιτωλικός τα Play Out και το 3-0 της πρεμιέρας επί του Πανσερραϊκού τον διατήρησε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Εκ των πρωταγωνιστών και σκόρερ του ήταν ο Χουάνπι, καθώς ο 30χρονος μεσοεπιθετικός ήταν εκείνος που βρήκε δίχτυα στο 26', έκανε το 1-0 και έβαλε τις βάσεις για την μετέπειτα «κυανοκίτρινη» επικράτηση.

Ετσι πιστοποίησε την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται εσχάτως, καθώς από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά... πάτησε γκάζι και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στα περισσότερα από τα 11 ματς που έδωσε το club το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα

Ο απολογισμός του λοιπόν το τελευταίο δίμηνο είναι δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ, ενώ στις (πολύ) λεπτομέρειες η άνωθεν του συγκομιδή δεν είναι κατά πολύ μεγαλύτερη. Ξέχωρα από το περασμένο Σάββατο (16/3) βρήκε δίχτυα και στο 2-2 του «Ελ Πάσο» με την Athens Kallithea για το Κύπελλο χάρις μάλιστα σε μία εξαιρετική του εκτέλεση φάουλ, ενώ έδωσε την τελική πάσα για τα τέρματα των Οικονόμου και Χατζηθεδωρίδη κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης (2-2) και ΠΑΟΚ (1-3) στην Stoiximan Super League.

Την ίδια στιγμή στο προσωπικό του ... παλμαρέ υπάρχει ένα δοκάρι στο 1-2 με τη Λαμία σε μία απίθανη φάση όπου ο Καρέλης πήρε το «ριμπάουντ» και είδε την προσπάθεια του να έχει την ίδια κατάληξη (!) και από ένα πολύ καλό/επικίνδυνο σουτ κόντρα σε ΟΦΗ, Ατρόμητο για το πρωτάθλημα.

Επιπροσθέτως από δική του τελική που απέκρουσε ο γκολκίπερ Γραμματικάκης προήλθε το ακυρωθέν γκολ του Τορεχόν για οφ οσάιντ του Πέδρο στην αναμέτρηση του «Θ. Κολοκοτρώνης» με τους Αρκάδες και όλη αυτή η προς το πολύ καλύτερο αγωνιστική του μεταμόρφωση ίσως και να «εξηγείται» επειδή πλέον παίζει περισσότερο αριστερά.

Το νέο έτος εκεί τον βλέπουμε πιο πολύ, ως εσωτερικό χαφ στο «κυανοκίτρινο» 3-5-2, αντί για δεξιά που ήταν ως επί το πλείστων παλαιότερα, κάτι που όπως φαίνεται του «έλυσε τα πόδια».

Αλλωστε ξέρει αρκετή μπάλα και κάθε επαφή του δύναται να προκαλέσει τεράστιο «πονοκέφαλο» στην οποιαδήποτε αντίπαλη άμυνα. Πλέον «οργανώνει» από πίσω αλλά και ενεργεί ως φορ, αν και ως μεγάλο του προσόν προβάλουν τα στατικά.

Αναλαμβάνει τις περισσότερες εκτελέσεις και από δύο δικές του ο Παναιτωλικός βρέθηκε πολύ κοντά ώστε να αλλάξει την ροή της ιστορίας του ζευγαριού του με τον Αρη και γιατί όχι, να έπαιρνε τελικά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Στον πρώτο ημιτελικό της σειράς όπου τα «καναρίνια» έχασαν 1-0 ήταν αυτός που δημιούργησε τη μεγάλη διπλή χαμένη ευκαιρία του 14' όπου ο Κουέστα είπε σε ισάριθμες περιπτώσεις «όχι» στον Τορεχόν, ενώ στη ρεβάνς «πρωταγωνίστησε» σε ένα «what if» που θα πλανάται για πάντα πάνω από το Αγρίνιο.

Με τον δεύτερο ημιτελικό να κυλά χωρίς σκορ έστειλε στο 86' με κόρνερ την μπάλα συστημένη στον Μπ. Ντουάρτε που πήρε την κεφαλιά, αλλά για εκατοστά δεν βρήκε δίχτυα. Στην περίπτωση που γίνονταν τότε το 0-1, ίσως να πηγαίναμε στην παράταση και ο Παναιτωλικός θα διατηρούσε δικαίωμα στο όνειρο.

Η ουσία πάντως είναι πως ο Χουάνπι έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του, ξεδιπλώνει τα ταλέντο και αυτό μόνο plus προσφέρει στην ομάδα του, ενόψει των έξι «τελικών» που απομένουν μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Ο Χουάνπι από τις 17/01 και μετά

Αγώνες: 11
Γκολ: 2
Ασίστ: 2

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα