Stoiximan Superleague: Τα δέκα πρόσωπα που «σημάδεψαν» τη regular season

Stoiximan Superleague: Τα δέκα πρόσωπα που «σημάδεψαν» τη regular season

bet365

Το Gazzetta ξεχωρίζει τα δέκα πρόσωπα που ξεχώρισαν στην κανονική διάρκεια της Stoiximan Superleague 1, το καθένα για τον δικό του λόγο και τα χαρακτηριστικά του.

Μετά από 26 αγωνιστικές, η Stoiximan Superleague προετοιμάζεται πλέον για τις μάχες των Play Off και των Play out, όπου θα αναδειχθεί ο μεγάλος πρωταθλητής, οι ομάδες που θα συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του χρόνου αλλά και αυτές που θα υποβιβαστούν.

Ντέρμπι, εντάσεις, γκολ, θέαμα και στην τελική ευθεία, ένας χαμός στην «ουρά» και σε απόσταση αναπνοής η πρώτη τετράδα. Όλα αυτά έγιναν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος για τη φετινή σεζόν και το Gazzetta ξεχωρίζει δέκα πρόσωπα που «σημάδεψαν» όλη αυτή την πορεία.

Από την έκπληξη της Λαμίας με Καρλίτος και Βόκολο, μέχρι τις αλλαγές που έφερε ο Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό και από εκεί, στους φορ που έχουν φτάσει ήδη σε διψήφιο αριθμό τερμάτων.

Γράφουν οι Δημήτρης Τομαράς και Νότης Χάλαρης

Κίριλ Ντεσπόντοφ: Το επιθετικό... υπερόπλο του ΠΑΟΚ

Κίριλ Ντεσπόντοφ: Το επιθετικό... υπερόπλο του ΠΑΟΚ

Καρλίτος: Η κορυφαία μεταγραφή της Λαμίας και με τη... βούλα

Καρλίτος: Η κορυφαία μεταγραφή της Λαμίας και με τη... βούλα

Λορέν Μορόν: Ο Αρης βρήκε στο πρόσωπό του τον ιδανικό φορ

Λορέν Μορόν: Ο Αρης βρήκε στο πρόσωπό του τον ιδανικό φορ

Λεωνίδας Βόκολος: Ο αναμορφωτής της Λαμίας που την έβαλε στα Play Off

Λεωνίδας Βόκολος: Ο αναμορφωτής της Λαμίας που την έβαλε στα Play Off

Φώτης Ιωαννίδης: Ο ποιοτικότερος φορ του Παναθηναϊκού

Φώτης Ιωαννίδης: Ο ποιοτικότερος φορ του Παναθηναϊκού

Αγιούμπ Ελ Καμπί: Ο killer του Ολυμπιακού που σπάει όλα τα κοντέρ

Αγιούμπ Ελ Καμπί: Ο killer του Ολυμπιακού που σπάει όλα τα κοντέρ

Λιβάι Γκαρσία: Με 11 γκολ σε 12 συμμετοχές στη Stoiximan Super League 1

Λιβάι Γκαρσία: Με 11 γκολ σε 12 συμμετοχές στη Stoiximan Super League 1

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: Ήρθε στον Ολυμπιακό και έγινε ο απόλυτος... Στρατηγός του με 6/6!

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: Ήρθε στον Ολυμπιακό και έγινε ο απόλυτος... Στρατηγός του με 6/6!

Ραζβάν Λουτσέσκου: Η δύναμη του ΠΑΟΚ στον πάγκο που τον έβγαλε πρώτο στην κανονική διάρκεια

Ραζβάν Λουτσέσκου: Η δύναμη του ΠΑΟΚ στον πάγκο που τον έβγαλε πρώτο στην κανονική διάρκεια

Χουάν Μιριτέλο: Με 12 γκολ σε ρυθμούς αργεντίνικου... τανγκό

Χουάν Μιριτέλο: Με 12 γκολ σε ρυθμούς αργεντίνικου... τανγκό

Ήταν μία από τις μεταγραφές που συζητήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι καθώς τη μία ήταν κοντά στον Ολυμπιακό και την άλλη τα βρήκε σε όλα με τον ΠΑΟΚ για να συνεχίσει την καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Κίριλ Ντεσπότοφ.

Ο 27χρονος εξτρέμ εξελίχθηκε γρήγορα σε ένα μεγάλο όπλο στα χέρια του Ραζβάν Λουτσέσκου και πήρε πάνω την επιθετική λειτουργία του Δικέφαλου κάτι που φαίνεται και μέσα από τους αριθμούς του μέχρι στιγμής σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στο Πρωτάθλημα σε 23 παιχνίδια έχει 10 γκολ και 7 ασίστ.

Τα 3,5 εκατ. ευρώ που έδωσε ο ΠΑΟΚ για να τον αποκτήσει, μεταφράστηκαν γρήγορα σε 12 γκολ και 11 ασίστ σε 32 παιχνίδια μέχρι στιγμής με αποκορύφωμα τα δύο γκολ της νίκης κόντρα στον Παναθηναϊκό (2-1).

Η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της Λαμίας ακούει στο όνομα του Καρλίτος. Μετά από το πέρασμά του στον Παναθηναϊκό και την επιστροφή στη Λέγκια Βαρσοβίας, η ομάδα της Φθιώτιδας έκανε το περασμένο καλοκαίρι την οικονομική υπέρβαση και έκανε δικό της τον 33χρονο φορ.

Εκείνος όχι απλώς καθιερώθηκε αλλά βοήθησε στα μέγιστα για να οδηγήσει τη Λαμία για πρώτη φορά στην ιστορία της στα Play Off του πρωταθλήματος, την ίδια στιγμή που έγινε και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια.

Μετά από 10 γκολ και 5 ασίστ, ο Ισπανός επιθετικός έφερε και λεφτά στα ταμεία, καθώς κόστισε 300 χιλιάδες ευρώ στην Αστάνα προκειμένου να αφήσει την Ελλάδα και να μετακομίσει στο Καζακστάν, αποτελώντας τη μεγαλύτερη πώληση στα χρονιά του κλαμπ.

Αν ο Ελ Καμπί δεν είχε σκοράρει δύο φορές κόντρα στον Βόλο, τότε ο Άρης θα έμπαινε στα Play Off έχοντας βασικό φορ, τον πρώτο σκόρερ της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ο Λορέν Μορόν ήρθε ως ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι από την Μπέτις και σχεδόν... αθόρυβα έσπασε τα κοντέρ.

Ο 30χρονος φορ προσαρμόστηκε γρήγορα στα νέα δεδομένα και από την αρχή άρχισε να ματώνει τα... δίχτυα. Με το τέρμα που πέτυχε κόντρα στην ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική θα μπορούσα να τερματίσει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ αλλά ο Ελ Καμπί τον προσπέρασε την ύστατη στιγμή καθώς πέτυχε δύο.

Και πάλι όμως, ο απολογισμός των 14 τερμάτων στο πρωτάθλημα (15 σε όλες τις διοργανώσεις) και οι 3 ασίστ σε 25 παιχνίδια, δείχνουν πως οι «Κίτρινοι» βρήκαν τον φορ που έψαχναν και ο ίδιος έχει βρει ξανά τον εαυτό του στην Ελλάδα και ήδη έχει ξεπεράσει το προσωπικό του ρεκόρ σε επίπεδο πρωταθλήματος στην καριέρα του.

Ο αναμορφωτής της Λαμίας. Την πήρε από την τελευταία θέση την περσινή σεζόν, άκουγε για... θαύματα στο κομμάτι της παραμονής και ο Λεωνίδας Βόκολος όχι μόνο την κράτησε στα μεγάλα σαλόνια αλλά φέτος την μετέτρεψε στη μεγαλύτερη έκπληξη του πρωταθλήματος.

Η Λαμία άρχισε τη χρονιά με μοναδικό στόχο να κερδίσει την παραμονή της με ευκολία και όχι στο «παρα πέντε» όμως η ομάδα της Φθιώτιδας έγραψε ιστορία καθώς για πρώτη φορά βρίσκεται στα Play Off της Stoiximan Superleague.

Αυτή η επιτυχία φέρει την υπογραφή του 53χρόνου προπονητή, ο οποίος έχοντας τον βασικό κορμό από την περσινή σεζόν και φέτος κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στην πρώτη εξάδα με απολογισμό εννιά νίκες, επτά ισοπαλίες και δέκα ήττες.

Από τα hot ονόματα της φετινής σεζόν είναι ο Φώτης Ιωαννίδης, ο οποίος εκτός από το βασικό φορ του Παναθηναϊκού, έχει καταφέρει να γραφτεί και στα μπλοκάκια των σκάουτ που έρχονται στην Ελλάδα και τον παρακολουθούν.

Ο 24χρονος φορ ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με 10 γκολ και 5 ασίστ σε μόλις 20 ματς ενώ συνολικά έχει βρει 18 φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στη Γερμανία μάλιστα, το όνομά του ακούστηκε ουκ ολίγες φορές.

Συγκεκριμένα η Άιντραχτ Φρανκφούρτης είναι αυτή που δείχνει να ακολουθεί τα βήματα του και όχι άδικα, καθώς με τα γκολ του έχει προσφέρει στο «τριφύλλι» ενώ είναι και φορ που θα μοιράσει και τέρματα στους συμπαίκτες του και που θα δώσει σκληρές... μάχες.

Ο 30χρονος διεθνής Αγιούμπ Ελ Καμπί με τα 2 του γκολ με τον Βόλο έφτασε τα 15 σε 21 αγώνες στη Stoiximan Super League 1 και τα 22 γκολ σε 33 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Ξεκινώντας από τον αγώνα με τον ΟΦΗ ο διεθνής Μαροκινός killer έχει βάλει 10 γκολ σε 5 συνεχόμενους αγώνες Πρωταθλήματος, τους 5 τελευταίους χρονικά!

Ο συμπατριώτης του Ελ Αραμπί σκοράρει και στην Ευρώπη το τελευταίο διάστημα και στην Ελλάδα. Στον Ολυμπιακό εκτός των άλλων επιλέγεται ως Νο1 εκτελεστής των πέναλτι διότι έχει πολύ καλά χτυπήματα.

Ο Ελ Καμπί που αποκτήθηκε κατόπιν scouting report από τον Ολυμπιακό και με τις... συστάσεις των Ελ Αραμπί και Γκιγιέρμε αποδεικνύεται λίρα εκατό στο σκοράρισμα για τον Ολυμπιακό. Ο Μεντιλίμπαρ μάλιστα αρκετές φορές φτιάχνει το πλάνο του έτσι ώστε να τον βοηθάει στο να απελευθερώνεται περισσότερο στο παιχνίδι του. Για να μην ξεχνιόμαστε: τελείωσε την κανονική περίοδο ως πρώτος σκόρερ της Stoiximan Super League 1.

Η ΑΕΚ έχει και άλλους επιθετικογενείς παίκτες της που κάνουν ένα καλό Πρωτάθλημα ή που έκαναν εάν θέλουμε να το θέσουμε πιο σωστά χρονικά. Όμως ο Λιβάι Γκαρσία μπορούμε να υπογραμμίσουμε ότι αφήνει πίσω του, τους Ελίασον και Πόνσε.

Μπορεί να μην έχει καταφέρει να παίξει τα ματς που θα ήθελε και ο ίδιος, όμως έχοντας σκοράρει 11 φορές σε μόλις 12 παρουσίες με τη φανέλα της ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα δείχνει αυτομάτως τη δυναμική του. Ο Λιβάι είναι πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα (μαζί με τον Πόνσε) έχοντας τον μικρότερο χρόνο από κάθε άλλο φορ. Τα τελευταία του χρονικά τέρματα ήταν στον νικηφόρο αγώνα με την Κηφισιά στην OPAP Arena.

Ο Βάσκος τεχνικός στα 62 του όταν πρωτοέκλεισε στον Ολυμπιακό ήξερε πώς η αποστολή του θα ήταν φοβερά δύσκολη. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήρθε για τα καλά διαβασμένος και αυτό αποδείχθηκε. Ξαναέβαλε τον Ολυμπιακό σε σωστή τροχιά. Σε τροχιά κατάκτησης των στόχων του και έκανε το απόλυτο επί των ημερών του (έως τώρα προφανώς).

Πέτυχε το 6 στα 6 το οποίο απέφερε μία πρόκριση, την πρώτη στην ιστορία του συλλόγου στη διοργάνωση του Conference League επί της Φερεντσβάρος, και έφερε τον Ολυμπιακό στην 3η θέση μετά την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League 1.

Στο Πρωτάθλημα ο... Στρατηγός του πάγκο του Ολυμπιακού, ο Μεντιλίμπαρ, ξεκίνησε με το εμφατικό 1-4 με τον ΠΑΟΚ (στην Τούμπα) και έπειτα είχε τις νίκες με Αστέρα Τρίπολης (με ανατροπή με 2-1) και Παναιτωλικό (πάλι με ανατροπή με 2-1) αλλά και το 3-0 με αντίπαλο τον Βόλο. Άρα 4 στα 4 στο Πρωτάθλημα και 2 στα 2 στην Ευρώπη.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου φέτος η αλήθεια είναι ως πρόσωπο είχε και τα πάνω του και τα κάτω του. Είχε και τις περιόδους που αμφισβητήθηκε ενδεχομένως και έντονα αλλά και διαστήματα που αποθεώθηκε.

Είναι γεγονός πώς η βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό στο Πρωτάθλημα και ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό δεν ήταν στα υπέρ του το τελευταίο διάστημα. Πλην όμως ο Λουτσέσκου βρήκε και πάλι την κατάλληλη φόρμουλα και έχοντας συνεχόμενες νίκες στη Stoiximan Super League 1 έκλεισε με τον ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια ως πρώτος, αφήνοντας στο τέλος την ΑΕΚ στη 2η θέση έπειτα από την ισοπαλία της με τον Αρη και ενώ βέβαια ο ΠΑΟΚ συνεχίζει και στην Ευρώπη ως γνωστόν, έχοντας μπροστά του τα παιχνίδια με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Με τα συν του και τα πλην του ο Ρουμάνος παραμένει η δύναμη του πάγκου του ΠΑΟΚ και μία σημαντική του σταθερά γενικότερα.

Ο 25χρονος Αργεντίνος σέντερ φορ έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για τα καλά σε επίπεδο Πρωταθλήματος. Αγωνιζόμενος στον Αστέρα Τρίπολης ο Χουάν Μιριτέλο με 12 γκολ σε 24 αναμετρήσεις δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητος.

Πόσο δε μάλλον όταν έδωσε δυναμικό αγωνιστικό παρών και σε σπουδαίες φετινές επικρατήσεις όπως το 3-2 με τον Άρη, που οι Αρκάδες έχαναν με 0-2 όμως χάρις σε 2 τέρματα του Μιριτέλο και 1 του Μουνάφο το γύρισαν το ματς σε 3-2. Βρίσκεται και στην τρίτη θέση των σκόρερ της Λίγκας, έχοντας τα 12 τέρματά του, όσα και ο Οζέγκοβιτς της Κηφισιάς. Γκολ δεν έχει μόνο στο Πρωτάθλημα. Έχει σκοράρει και στον θεσμό του Κυπέλλου φέτος με τη φανέλα των Αρκάδων.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi, Η βασική φωτογραφία είναι του Χρήστου Ζωϊδη