Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2: Την έριξε νοκ άουτ με Τάισον!

bet365

Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Λαμία, αλλά χάρη σε υπέροχο σουτ του Τάισον στο 71' βρήκε το γκολ που χρειαζόταν και πήρε πολύτιμο τρίποντο στη Φθιώτιδα - Στο 92' το δεύτερο γκολ ο Μπάμπα. Στην πρώτη θέση ο Δικέφαλος του Βορρά!

Πριν από την σέντρα του αποψινού ματς ο ΠΑΟΚ μετρούσε «6 στα 6» στο «Αθανάσιος Διάκος» και 0-11 γκολ απέναντι στη Λαμία για το πρωτάθλημα της Stoiximan Super League. Μετά το τέλος της αναμέτρησης για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου δεν άλλαξε κάτι πέραν των αριθμών, με τον «Δικέφαλο» να διευρύνει την τρομερή παράδοση του στο «7 στα 7» και στο 0-13 τον απολογισμό των γκολ!

Ο ΠΑΟΚ απέναντι στο… τείχος της Λαμίας κατάφερε να πάρει τη νίκη, αλλά αντιλήφθηκε ενόψει play-offs το πόσο δύσκολα μπορεί να του βάλει η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου.

Εκεί όπου ο «Δικέφαλος» θα μπει πρώτος ξεπερνώντας την ΑΕΚ στην πρώτη θέση μετά την ισοπαλία στο «Κλ. Βικελίδης».

Με όλα τα «βαριά» χαρτιά ο ΠΑΟΚ

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ πριν από την σέντρα έμοιαζε με… σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Πολλά τα ερωτηματικά και πολλά τα διαθέσιμα πρόσωπα για το αρχικό σχήμα του «Δικεφάλου» στην αναμέτρηση για τελευταία αγωνιστική (26η) της κανονικής περιόδου.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, αν και ακολουθεί η πρώτη παρτίδα με την Ντινάμο στο Ζάγκρεμπ την ερχόμενη Πέμπτη (7/3) για τους «16» του Europa Conference League, έριξε στο χορτάρι του «Αθανάσιος Διάκος» όλα τα «βαριά» χαρτιά του.

Οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν με τον Κοτάρσκι ξανά κάτω από τα δοκάρια και τους Γιόνι (δεξιά), Κεντζιόρα, Κουλιεράκη (στόπερ) και Μπάμπα (αριστερά) να αποτελούν την τετράδα της άμυνας.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι επιλογές ήταν οι Μεϊτε με τον Οζντόεφ και στη μεσοεπιθετική γραμμή, αυτή τη φορά, ξεκίνησαν οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς (δεξιά), Κωνσταντέλιας (στην κανονική θέση του αυτή του επιτελικού) και Τάισον (αριστερά) με τον Σαμάτα στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Λεωνίδας Βόκολος παράταξε με «3-5-2» τη Λαμία στο πρώτο παιχνίδι, μετά την εξασφάλιση του έκτου εισιτηρίου για τα play-offs του πρωταθλήματος και στο πρώτο χωρίς τον Καρλίτος, με τον Ισπανό επιθετικό να συνεχίζει την καριέρα του στο Καζακστάν και την Αστάνα. Οι τρεις στόπερ (Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Παπαδόπουλος), με πεντάδα τους Αμαράλ, Νούνιες, Στάνκο, Μαρτίνες, Σλίβκα και προωθημένους τους Τσιλούλη, Μάλτσι.

Κυριαρχία ΠΑΟΚ απέναντι στο… τείχος της Λαμίας

Απέναντι στο… τείχος που έστησε ο Βόκολος, με πέντε ουσιαστικά παίκτες στην άμυνα και τέσσερις χαφ μπροστά τους, ο ΠΑΟΚ έψαξε τρόπους να το… ρίξει, αλλά δεν τα κατάφερε στα πρώτα 45 λεπτά. Και πως να τα καταφέρει όταν ο Άλι Σαμάτα χάνει το… άχαστο;

Αρχικά, ο Μεϊτέ άγγιξε στο 12ο λεπτό το γκολ, με το σουτ του Γάλλου από το ύψος του πέναλτι να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ, η Λαμία απάντησε με το σουτ του Νούνιες (17’) που έβγαλε ο Κοτάρσκι με ωραία επέμβαση στη γωνία του, για να φτάσουμε στη χαμένη ευκαιρία του αγώνα.

Ο Σαμάτα έχασε αυτό που δεν χάνεται…

Ο Μπάμπα έκανε την σέντρα και ο Σαμάτα μόνος του, ανενόχλητος και προ κενής εστίας δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς τα δίχτυα! Όχι μόνο δεν σκόραρε το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του, αλλά δεν βρήκε καν εστία ο Τανζανός επιθετικός. Είναι ξεκάθαρο το ψυχολογικό θέμα που αντιμετωπίζει, όχι μόνο μετά το χαμένο πέναλτι στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, γενικώς και αδιακρίτως, έχει σοβαρό πρόβλημα. Σαν να τρομάζει και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να σκοράρει…

Λίγο αργότερα πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια με πρόβλημα στη μέση και η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε για ακόμα μια φορά τελείως άδοξα για εκείνον.

Ο Οζντόεφ είδε τους τρεις στόπερ της Λαμίας να βουτάνε στην πορεία της μπάλας και να του «κλέβουν την μπουκιά μέσα απ’ το στόμα», ο Τσιλούλης καθυστέρησε σε μια στιγμή που βρέθηκε μόνος απέναντι στους αμυντικούς του ΠΑΟΚ και το πρώτο ημίχρονο έληξε με ηγεμονικά ποσοστά κατοχής της μπάλας για τους φιλοξενούμενους, αλλά στο 0-0.

Ο Τάισον… έριξε το τείχος της Λαμίας

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο δεύτερο μέρος με προφανή στόχο να βρει γρήγορα το γκολ. Έκλεισε τη Λαμία στα καρέ της και έχασε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, μέχρι να έρθει το γκολ από τον Τάισον.

Από το διάστημα 50’-65’ ο «Δικέφαλος» έχασε μια ευκαιρία με τον Τόμας, μια ακόμα με τον Κωνσταντέλια, απείλησε ξανά με τον Ισπανό φορ και έχασε μια τεράστια ευκαιρία με τον Μεϊτέ όταν η κεφαλιά του Γάλλου από το ύψος της μικρής περιοχής έδιωξε ενστικτωδώς ο Κοσέλεφ.

Τελικά τη λύση για τον ΠΑΟΚ την έδωσε το μακρινό σουτ του Τάισον στο 71ο λεπτό. Ο Βραζιλιάνος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και με τη δεύτερη προσπάθεια του κατάφερε να νικήσει τον εξαιρετικό Κοσέλεφ κάνοντας το 0-1.

Οι δύο προπονητές πήγαν στη λογική των πολλών αλλαγών (οι φίλοι της Λαμίας χειροκρότησαν τον Κωνσταντέλια την στιγμή που βγήκε από το ματς) και ο «Δικέφαλος» στη διαχείριση του υπέρ του σκορ. Το μόνο που άλλαξε ήταν το τελικό σκορ.

Στις καθυστερήσεις ο Μπάμπα Ράχμαν (ο Γκανέζος είχε πετύχει σ’ ένα ΠΑΟΚ-Λαμία το πρώτο του ever γκολ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα) σφράγισε τη νίκη της ομάδας του Λουτσέσκου γράφοντας το 0-2.

MVP: Τι παιχνιδάρα έκανε και απόψε ο Σουαλιό Μεϊτέ. Ο Γάλλος άξιζε ένα γκολ, το έψαξε και το άγγιξε σε δύο πολύ μεγάλες χαμένες ευκαιρίες για μερικά εκατοστά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Μεγάλο παιχνίδι από Κυριάκο Παπαδόπουλο, Κοσέλεφ και Νούνιες από τη μία πλευρά, ο Τάισον ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά για τον ΠΑΟΚ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Πολύ μέτριο παιχνίδι με πολλά λάθη από τον Γιόνι Ότο.

Η ΓΚΑΦΑ: Οποιοσδήποτε άλλος ποδοσφαιριστής θα είχε… σχίσει τα δίχτυα! Κι όμως, ο Σαμάτα δεν βρήκε καν δίχτυα στην ευκαιρία του αγώνα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Οι παίκτες του ΠΑΟΚ ζήτησαν πέναλτι σε μονομαχία του Μεϊτέ με τον Παπαδόπουλο με τον Κωνσταντίνο Πουλικίδη (Δράμας) και τον Στέφανο Κουμπαράκη (Κυκλάδων) στο VAR να μην βλέπουν την παράβαση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ποδοσφαιρική δικαιοσύνη αποδόθηκε στο χορτάρι του «Αθανάσιος Διάκος» με μια ομάδα να κατεβαίνει με όλα τα όπλα της για να παίξει και να πάρει τη νίκη, αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ, και μια άλλη που δεν κατέβηκε με τέτοιο στόχο, μένοντας διαρκώς πίσω από την μπάλα που στο δεύτερο μέρος δικαίωσε τους «ασπρόμαυρους».

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Koσέλεφ, Αμαράλ (81’ Κοντονίκος), Τζανετόπουλος (81’ Βασιλαντωνόπουλος), Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Νούνιες, Στάνκο, Μαρτίνες (29’ Τζανδάρης), Τσιλούλης, Μάλτσι (60’ Τσούκαλος), Σλίβκα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Koτάρσκι, Γιόνι (75’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (85’ Τσιγγάρας), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (74’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Κωνσταντέλιας (84’ Μουργκ), Σαμάτα (36’ Τόμας).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα