Μόνο… Άρης!

Μόνο… Άρης!

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Μόνο… Άρης!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για το Σαββατοκύριακο γεμάτο Άρη, που προηγείται από δύο παιχνίδια κυπέλλου μέσα στην εβδομάδα που κρίνουν πολλά!

Μπορεί ένα παιχνίδι κυπέλλου να είναι σημαντικότερο από ένα παιχνίδι πρωταθλήματος και στην ίδια εβδομάδα σε ένα άλλο άθλημα ένα παιχνίδι πρωταθλήματος να είναι σημαντικότερο από ένα παιχνίδι κυπέλλου;

Προφανώς και ναι, αν αξιολογήσει κάποιος το παιχνίδι στα Γιάννενα και τον ημιτελικό κυπέλλου στο Αγρίνιο και την ίδια στιγμή το παιχνίδι πρωταθλήματος για τον Άρη κόντρα στον ΠΑΟΚ και την μάχη των δύο για το κύπελλο 4 μέρες αργότερα στο Ηράκλειο.

Ξεκινώντας από το μπάσκετ ο Άρης την Κυριακή με νίκη κλειδώνει την 5η θέση στην Α1 και διεκδικεί με αξιώσεις μέχρι και την 3η υπό προυποθέσεις και εφόσον βέβαια καταφέρει να πάρει νίκες και με Προμηθέα και με Περιστέρι. Από την άλλη προφανώς και θέλει να περάσει στο κύπελλο τον ΠΑΟΚ, αλλά στην συνέχεια περιμένουν Παναθηναικός και Ολυμπιακός με ότι αυτό συνεπάγεται. Ποτέ μην λες ποτέ φυσικά με αυτή την ομάδα του Καστρίτη, αλλά σε εκείνα τα ματς που θα κρίνεται τίτλος κανείς στο τέλος δεν θα ζητήσει επανάληψη του αγώνα.

Με νίκη ΠΑΣ…με καλή ψυχολογία Αγρίνιο

Στο ποδόσφαιρο προφανώς και τα δύο παιχνίδια με τον Παναιτωλικό είναι τα κρισιμότερα της χρονιάς, ώστε να οδηγήσουν στην συνέχεια στον τελικό. Αυτό προφανώς μπορεί να δώσει στον Άρη όσα φαίνονται πολύ δύσκολα να επιτευχθούν μέσω του πρωταθλήματος. Η έξοδος στην Ευρώπη είναι πάντα στόχος, αλλά ένας τίτλος είναι το σημαντικότερο. Αυτό φυσικά το γεγονός ότι πχ ο Ολυμπιακός ή τελοσπάντων ο τέταρτος κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης σε περίπτωση που ο Άρης πάρει το κύπελλο είναι ένα θέμα…επικοινωνίας ή για να είμαι πιο ακριβής ένα θέμα που προκαλεί διάφορες επικοινωνιακές…εφευρέσεις.

Μέρες που είναι φυσικά αυτές προκύπτουν κυρίως από όσους στην Θεσσαλονίκη βλέπουν τον Άρη ως ένα διαχρονικό και τεράστιο εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων τους. Είτε στην μάχη της επικράτησης, είτε στον βωμό της εκδικητικότητας γιατί δεν σκύβει το κεφάλι, η φθορά του με επαναλαμβανόμενα ψεύτικα επικοινωνιακά τεχνάσματα ή η παρουσίαση ενός προβλήματος με πολλαπλάσια δόση καταστροφολογίας έχει γίνει…συνήθεια. Μόνο τα τελευταία 2-3 χρόνια διαβάσαμε για το ένταλμα σύλληψης του Καρυπίδη που…κρύβεται, αλλά τελικά ήταν στο ματς του Άρη στο Καραισκάκης, την…αποκάλυψη ότι ο Άρης έχει χάσει την υπόθεση Ντουρμισάι για την οποία τελικά δικαιώθηκε, όπως επίσης και το ότι πιάστηκε με την…γίδα στην πλάτη για την «πλαστογραφία» με τον Λάτσκοφ, αλλά τελικά αθωώθηκε. Ενημερωθήκαμε ότι δεν θα πάρει αδειοδότηση για την Ευρώπη, αλλά τελικά πήρε, μάθαμε ότι η ΦΙΦΑ δεν του επιτρέπει να κάνει μεταγραφές, αλλά τελικά έκανε. Ο Μαντσίνι ήταν «κλεισμένος» στον Ολυμπιακό, αλλά τελικά πήγε στον Παναθηναϊκό, όπως επίσης ο Πάλμα είχε δοθεί στην ΑΕΚ και έμενε για τα ευρωπαικά παιχνίδια στον Άρη, αλλά τελικά πήγε στην Σέλτικ. Βέβαια είχε δοθεί και ο Χρυσόπουλος για να πάρει ο Άρης ζεστό χρήμα ως προκαταβολή για τον Πάλμα.

Μάλλον τριγωνική σχέση με…Σέλτικ έπαιξε τελικά. Ακόμα και την προηγούμενη εβδομάδα ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ απέναντι σε πρώην παίκτες παρουσιάζονταν ως χρέη της ΠΑΕ Άρης, όπως φυσικά συνεχώς παρουσιάζονται παίκτες στους οποίους κατά τα λεγόμενά τους τους χρωστάει ο Άρης, αλλά σύμφωνα με όλες τις τελικές αποφάσεις των δικαστηρίων κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μόλις προχθές εκδόθηκε μία ακόμα από το διαιτητικό της ΕΠΟ, αλλά επειδή δικαιώθηκε ο Άρης στην υπόθεση Ψυχογιού- η απόφαση αναρτήθηκε την Τρίτη στο site της ΕΠΟ-θα ψάξετε πολύ για να την βρείτε.

Τα ίδια κέντρα επικοινωνίας, οι ίδιοι άνθρωποι που συνεχώς εκτίθενται, αλλά συνεχίζουν να κάνουν την δουλειά για την οποία τους έχουν επιλέξει. Και μέσα στο όλο…κόνσεπτ κάθε φορά είναι να απαξιώνουν και όσους μεταφέρουν την αλήθεια και τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση, να στοχοποιούν όποιον έχει αρνηθεί να υπηρετήσει ως payrollίστας και να προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο του Άρη ότι ο δρόμος της εσωστρέφειας πρέπει να ακολουθηθεί χωρίς να υπάρχουν φωνές που θα βάζουν στοπ στα όνειρα, για μία ομάδα στην πόλη.

Δυστυχώς στην εποχή μας το copy paste και η αρνητική «είδηση» που πουλάει αναπαράγεται χωρίς κανένα απολύτως ήθος και ενδοιασμό. Χαίρομαι που και αυτή την φορά το gazzetta δεν ακολούθησε αυτόν τον δρόμο και παρουσίασε το θέμα στην πραγματική του διάσταση για να μην νιώθω…μοναξιά στο Allaboutaris.

To θέμα είναι φυσικά να αντιληφθεί η ΠΑΕ Άρης και ο Θόδωρος Καρυπίδης το τι ΑΚΡΙΒΩΣ συμβαίνει στον μαγικό χώρο των μίντια και της επικοινωνίας και να λειτουργεί ο ίδιος ως ασπίδα στα δικά του συμφέροντα και της ΠΑΕ. Κανείς δεν θα τον κατηγορούσε αν υπήρχε μία διαρροή για την κουβέντα που έκανε με τους αρχηγούς της ομάδας την Πέμπτη και το ότι ζήτησε 4-5 μέρες για να υπάρξει η αποπληρωμή των οφειλών. Ο Άρης έχει πληγεί από το κλείσιμο των γηπέδων χάνοντας πάνω από 1.5 εκ ευρώ και είναι η μόνη ομάδα από τις 5 μεγάλες που δεν είχε έσοδα ευρωπαικών ομίλων για να υπάρχει και η αντίστοιχη ρευστότητα. Προφανώς και ο ιδιοκτήτης κάθε ομάδας έχει την ευθύνη να είναι απόλυτα συνεπής, αλλά όταν υπάρχει ένα πρόβλημα η αλήθεια μπορεί να σε σώσει από τα ψέματα που θα ακολουθήσουν με στόχο να σε πλήξουν.

Σε κάθε περίπτωση όλη αυτή η αναστάτωση ας αποτελέσει οδηγό για το μέλλον και για να μην παρεξηγηθώ η διοίκηση οφείλει να διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της ομάδας σε όλα τα επίπεδα, αλλά εντός των τειχών καλό θα ήταν αυτές οι κουβέντες να γίνονται σε άλλο χρονικό σημείο από τις παραμονές των ημιτελικών. Το καλύτερο βέβαια είναι να πληρώνονται άπαντες on time και να μην γίνονται καθόλου τέτοιες κουβέντες. Το ότι γίνονται σε πολλές ομάδες και μόνο στον Άρη βγαίνει προς τα έξω και μάλιστα με τρόπο που η τρίχα έγινε…τριχιά, επιβεβαιώνει όσα έγραψα παραπάνω. Ο φίλαθλος του Άρη θέλει ειλικρίνεια και πράξεις.
Και αφού έκανα λόγοι για πράξεις, υπάρχει ματς σήμερα και ο Άρης πρέπει να το κερδίσει για να διατηρήσει την επαφή των 7 βαθμών με τον ΟΣΦΠ, αλλά και να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο Αγρίνιο. Ο ΠΑΣ θα παίξει για την ζωή του καθώς πληρώνει την…νωθρότητά του σε άλλα παιχνίδια που νόμιζες ότι είναι φιλικά και όχι παιχνίδια επιβίωσης. Ο Μάντζιος έχει να διαχειριστεί το σημερινό παιχνίδι και την ίδια στιγμή ότι όλοι στην ομάδα ζουν και αναπνέουν για το κύπελλο. Με τον ΠΑΟΚ και στο Αγρίνιο πριν την ΑΕΚ το πέτυχε, με την Κηφισιά επίσης, στις Σέρρες το…πλήρωσε στις καθυστερήσεις. Στα Γιάννενα όμως πρέπει να πάρει ένα αποτέλεσμα…ψυχολογίας ώστε την Τρίτη να κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα πρόκρισης κόντρα στον Παναιτωλικό.

Είναι απίστευτο ότι ζούμε στο Παλέ

Από κει και πέρα πραγματικά είναι απίστευτο αυτό που ζούμε φέτος στο Παλέ. Αύριο θα…βουλιάξει για μια ακόμα φορά σε ένα ματς που όμως χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Ο Άρης είναι καλύτερη ομάδα, ο ΠΑΟΚ έχει κάνει πολλές αλλαγές και ζει ΜΟΝΟ για αυτά τα παιχνίδια κάθε χρόνο. Είναι τα μόνα στα οποία γεμίζουν το γήπεδό τους και για το αυριανό προετοιμάζονται εδώ και…ένα μήνα. Μια που έχουμε αναφερθεί στην…επικοινωνία δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε διαβάσει πόσοι παίκτες έχουν αποχωρήσει από τον συμπολίτη τον τελευταίο μήνα και για ποιον λόγο. Προφανώς για τον Σμιθ έφταιγε ο…κακός του χαρακτήρας, αλλά μάλλον δεν θα ήταν πιασάρικο θέμα ότι παραμονές του κρίσιμου ευρωπαϊκού αγώνα το παιδί διασκέδαζε, έπεσε και λίγο ξύλο, έκανε και επέμβαση στο μάτι του και τελικά τον…έφυγαν. Ούτε οι άλλες αποδεσμεύσεις σήκωσαν σκόνη και ας ακούγαμε για τον φοβερό και τρομερό Λιθουανό σουτέρ ή τον…παικταρά Χάρισον. Μέχρι που έφυγαν! Πάντα όμως πρώτα διαβάζαμε ποιος έρχεται πρώτα...

Κερδίστε τους, λοιπόν, την Κυριακή (αρχικά) και την Πέμπτη για να γίνουν μαζικές οι αποχωρήσεις και να μην μπορεί η…επικοινωνία να καλύψει τα κενά.
Διπλό στα Γιάννενα, ραντεβού στο Παλέ… Μόνο…Άρης κόντρα σε όλους και όλα!

ΥΓ1 Στις 4:30 Άρης-ΠΑΟΚ στο Παλέ. Στις 17:15 άδεια για μηχανοκίνητη πορεία προς την Τούμπα. Ωραία τα μέτρα για τα γήπεδα, ας ελπίσουμε όμως η Αστυνομία να μην πετάει…αετό την Κυριακή και μετά να τρέχει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

ΥΓ2 Βλέπω τον διαιτητή στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και περιμένω να δω για το πέναλτι και αποβολή στον Κουλιεράκη που τραβάει ξεκάθαρα την φανέλα του Ματέο στο περσινό 3-2. Σκέφτεστε η ίδια φάση να είχε γίνει υπέρ του Άρη και όχι υπέρ του ΠΑΟΚ; Ξέρω, ξέρω…επικοινωνία! Προσωπικά τον έχω μνημονεύσει πολλές φορές τον Αγκάγιεφ, αλλά μάλλον στην ΑΕΚ θεωρούν ότι δεν μπορεί να κάνει ότι έκανε στον Άρη πέρσι. Ή ξέχασαν τον Κουλμπάκοφ ή κάτι ξέρουν παραπάνω. Ίδωμεν…

ΥΓ3 Πολύ σημαντική η προσθήκη του Ανσαριφάρντ που έρχεται σήμερα Θεσσαλονίκη και θα μεταβεί στα Γιάννενα για να ενσωματωθεί με την αποστολή και να τεθεί στην διάθεση του Μάντζιου. Δεν ξέρω αν θα παίξει την Τρίτη, αλλά σίγουρα πλέον ο Άρης θα έχει δυο κανονικά και αξιόλογα φορ.

ΥΓ4 Περιμένω να δω Μπένετ σήμερα. Και όταν λέω περιμένω, εννοώ ότι περιμένω να τον δω να κερδίζει τις εντυπώσεις. Δεν τον έχω δει ούτε σε προπόνηση, αλλά τα στοιχεία του ως τώρα και οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ταιριάζει απόλυτα στην…άλλη πλευρά από τον Σουλειμάνοφ. Για να δούμε…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!