Η μεγάλη συνέντευξη Κοβάσεβιτς στο Gazzetta: Τι είχε πει για το τέλος της καριέρας του, τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Η μεγάλη συνέντευξη Κοβάσεβιτς στο Gazzetta: Τι είχε πει για το τέλος της καριέρας του, τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Ντάρκο

bet365

Το Gazzetta αναδημοσιεύει κομμάτια της μεγάλης συνέντευξης του Ντάρκο Κοβάσεβιτς στον Παναγιώτη Δαλαταριώφ. Τι είχε τονίσει για το τέλος της καριέρας του, τον Ολυμπιακό, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και άλλα θέματα.

Ήταν Απρίλιος του 2021 όταν ο Κοβάσεβιτς είχε δώσει μία μεγάλη συνέντευξη στο Gazzetta. Εκεί όπου είχε μιλήσει για πολλά πράγματα για την πορεία του και τη ζωή του. Για τον Ολυμπιακό ο Σέρβος άλλοτε φορ είχε πει πώς «ναι, ήταν μια όμορφη περίοδος στον Ολυμπιακό, ύστερα από την άσχημη χρονιά που ανέφερα με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ο Ολυμπιακός με έκανε να σταθώ ξανά στα πόδια μου και να ανακτήσω την ικανότητά μου στο σκοράρισμα, καθότι την είχα χάσει την προηγούμενη σεζόν. Ήμουν πολύ χαρούμενος και οι συμπαίκτες μου ήταν απίστευτοι. Οι οπαδοί το έκαναν ευκολότερο, δεν πίστευα ότι θα ένιωθα σαν στο σπίτι μου, όπως συνέβη στο Σαν Σεμπαστιάν, αλλά ο Ολυμπιακός κι αυτοί οι καταπληκτικοί φίλαθλοι το κατάφεραν να συμβεί αυτό για δύο χρόνια».

Για τις πρώτες εκτός έδρας νίκες στο Champions League και το εάν υπήρχε προαίσθημα είχε δηλώσει: «Όχι, δεν γνωρίζω ότι υπήρχε προαίσθημα, αλλά φυσικά εγώ πίστευα στη νίκη. Πίστευα στο κάθε παιδί ξεχωριστά. Είχαμε μια σπουδαία παρουσία και αποδείξαμε την αξία μας μέσα στο γήπεδο. Αξίζαμε κάθε νίκη που κάναμε στους ομίλους και πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει περισσότερα στα νοκ άουτ (σ.σ.ο Ολυμπιακός τότε αποκλείστηκε από την Τσέλσι του Γκραντ)».

Για το τέλος της καριέρας του λόγω προβλήματος υγείας είχε πει ότι «ήταν μετά από μια προπόνηση, όταν ο Δρ. Σταματόπουλος ήθελε να μου κάνει κάποιες εξετάσεις. Είχε δει κάτι περίεργο στα μάτια μου, ενώ είχε παρατηρήσει ότι ίδρωνα. Μετά ήρθε και μου είπε ότι η κεντρική αρτηρία της καρδιάς μου είχε μπλοκάρει κατά 98%. Αν δεν ήταν ο Δρ. Σταματόπουλος, ίσως να μην ήμουν εδώ τώρα, θα του είμαι για πάντα ευγνώμον. Ήταν σίγουρα από τις πιο δύσκολες στιγμές στη ζωή μου, δεν το περίμενα. Περίεργα πράγματα έρχονταν στο μυαλό μου, καθώς δεν είχα συνηθίσει σε τέτοιες καταστάσεις. Όμως, δόξα τω Θεώ όλα πήγαν καλά αλλά έπρεπε να σταματήσω».

Η πιο δύσκολη περίοδος στη ζωή του ήταν «όταν έχασα την οικογένειά μου μέσα σε πέντε χρόνια. Πρώτα έφυγε ο μπαμπάς μου, μετά ο αδερφός μου και ακολούθησε η μητέρα μου. Συνέβησαν όλα αυτά ενώ ήμουν ακόμη νέος και σίγουρα ήταν η χειρότερή μου περίοδος. Σκέφτηκα μέχρι και να παρατήσω το ποδόσφαιρο. Αλλά αυτό είχε σχεδιάσει για μένα η ζωή και έπρεπε να συνεχίσω να παλεύω».

Για τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό είχε αναφέρει ότι «τελείωσα την καριέρα μου στον Ολυμπιακό και ενώ ήμουν διακοπές με την οικογένειά μου, ο κύριος Μαρινάκης μού τηλεφώνησε και μου είπε ότι με ήθελε για να βοηθήσω σχετικά με το αθλητικό κομμάτι και τους παίκτες. Επέστρεψα αμέσως από τις διακοπές. Είχαμε μια εύκολη συζήτηση. Είχαμε τους ίδιους στόχους στο μυαλό μας και έτσι ξεκίνησε η συνεργασία μας».

Για τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι είχε επισημάνει πώς «ήταν η πιο δύσκολη χρονιά απ' αυτές που ακολούθησαν, όπως συμβαίνει για κάθε σύλλογο που θέλει να ανανεώσει την ομάδα. Αυτό που συνέβη στο Τελ Αβίβ είναι κάτι που γίνεται όταν αρχίζεις να δημιουργείς μια φιλόδοξη ομάδα. Ο κύριος στόχος του Προέδρου, εμένα αλλά και άλλων στην ομάδα ήταν η επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ήταν ήδη ένας σπουδαίος προπονητής, που είχε απολαύσει την πρώτη του περίοδο στον Ολυμπιακό και έτσι αποφάσισε να επιστρέψει, παρόλο που είχε κάποιες προτάσεις από την Ισπανία. Αργότερα ήρθαν κι άλλοι παίκτες και η ομάδα άρχισε να διαμορφώνεται. Είναι πάντα δύσκολο στην αρχή, αλλά όπως μπορεί να δει ο οποιοδήποτε, από το Τελ Αβίβ μέχρι και σήμερα άξιζε τον κόπο ό,τι έγινε. Η ομάδα έχει θέσει τους στόχους σε υψηλότερο επίπεδο. Όλα αυτά συμβαίνουν λόγω της αγάπης, πάνω απ' όλα του κ. Μαρινάκη για το σύλλογο, της σκληρής δουλειάς από τους ανθρώπους του ιατρικού τιμ έως τους προπονητές και το τεχνικό τιμ. Δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο από τη μία μέρα στην άλλη».

Για το εάν θα γύριζε ποτέ ο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό είπε: «Δεν ξέρω, ίσως... Στη ζωή ποτέ δεν ξέρεις. Εξάλλου, όταν έφυγε το πρώτο καλοκαίρι, δεν ήξερε κανείς ότι θα επέστρεφε και δεύτερη φορά. Αυτή τη στιγμή, όμως, ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται προπονητή γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς κάνεις εξαιρετική δουλειά για την ομάδα».

Όσο για τι άνθρωπος είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης; «Ο κύριος Μαρινάκης δείχνει σεβασμό σε παίκτες που έχουν παίξει στο σύλλογο δίνοντάς τους έναν ρόλο στην ομάδα συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου. Αυτό και μόνο δείχνει τί είδος άτομο είναι. Αγαπάει αυτόν το σύλλογο και αυτός είναι ο λόγος που από τότε που ήρθε, ο Ολυμπιακός κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν κάνεις τα πράγματα με πάθος και αγάπη, τότε είναι πολύ πιο εύκολο να πετύχεις. Έχω να πω, λοιπόν, μόνο καλά λόγια για τον πρόεδρο», απάντησε.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα