Έλντερ Μπαρμπόσα: Ανακοίνωσε την απόσυρση του

Βασίλης Μπαλατσός
Έλντερ Μπαρμπόσα: Ανακοίνωσε την απόσυρση του

bet365

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και του Παναιτωλικού, Έλντερ Μπαρμπόσα, ανακοίνωσε την απόφαση του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στα 36 του χρόνια.

Ο Έλντερ Μπαρμπόσα αποφάσισε να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα στα 36 του χρόνια. Ο Πορτογάλος εξτρέμ με ανάρτηση του στο Instragam ανακοίνωσε πως αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και ανέβασε ένα video με στιγμές τόσο από τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της Πόρτο όσο και από τη μετέπειτα καριέρα του.

Η ΑΕΚ είχε φέρει στην Ελλάδα τον Μπαρμπόσα το 2014 ως ελεύθερο από την Αλμερία. Έμεινε δυο χρόνια στα Σπάτα, βοήθησε τον Δικέφαλο να επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, την επόμενη χρονιά πανηγύρισε το Κύπελλο Ελλάδα και εν συνεχεία πουλήθηκε στην Αλ Ουάσλ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ο Πορτογάλος επέστρεψε στην Ελλάδα τον Γενάρη του 2021 για λογαριασμό του Παναιτωλικού αποχώρησε το καλοκαίρι του 2022.

Με τα κιτρινόμαυρα μέτρησε 15 γκολ και 17 ασίστ σε 70 εμφανίσεις, ενώ με τους Αγρινιώτες σκόραρε δυο φορές και μοίρασε τέσσερις ασίστ στις 36 εμφανίσεις που έκανε μέσα σε 1,5 χρόνο.

«Η ώρα ήρθε να πω αντίο στο μεγαλύτερο μου όνειρο, ώρα να πω αντίο στο ποδόσφαιρο. Πέρασα 31 χρόνια σε αυτό που αγαπώ περισσότερο, 21 από αυτά ως επαγγελματίας. Γύρισα τον κόσμο με μια μπάλα στα πόδια μου, είδα αυτό που περίμενα μόνο στα όνειρα μου να το δω, πέτυχε πολλά, πολλά περισσότερα απ’ ό,τι φανταζόμουν. Είμαι περήφανος για ό,τι πέτυχα αλλά πάνω απ’ όλα για το γεγονός ότι με οδηγούσαν οι αξίες που μου δίδαξαν. Γνωρίζοντας ότι έφτασε εκεί που έπρεπε να φτάσω.

Σήμερα έχω μόνο ευγνωμοσύνης για το ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που βρέθηκαν στον δρόμο μου. Ευχαριστώ Πορτογαλία για το προνόμιο να εκπροσωπήσω τη χώρα μου. Ευχαριστώ όλα τα κλαμπ που εκπροσώπησα, που μου επέτρεψαν να είμαι ένα από αυτούς» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μπαρμπόσα.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα