ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 4-0: Επέστρεψε στα πάρτι!

bet365

O ΠΑΟΚ γύρισε στις εντυπωσιακές νίκες και στα πολλά γκολ, καθώς δεν είχε πρόβλημα να επικρατήσει με 4-0 του ΠΑΣ Γιάννινα. Μπάμπα, Μεϊτέ, Τζίμας και Ριένστρα (αυτογκόλ)... υπέγραψαν τον «περίπατο» του Δικεφάλου του Βορρά.

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε ένα γκολ του Μπάμπα Ράχμαν στο πρώτο μέρος και πέτυχε τρία γκολ με Μεϊτέ, Τζίμα και το αυτογκόλ του Ριένστρα (από την σέντρα-σουτ του Σάστρε, στο πολύ καλό δεύτερο μισό της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο της Τούμπας, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Πολλά τα οφέλη της βραδιάς για τον «Δικέφαλο» που με το γνωστό του στυλ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στον ΠΑΣ και επέστρεψε στα... πάρτι και τις τεσσάρες.

Επιστροφές και Τζίμας στην κορυφή

Μεϊτέ και Τζίμας πανηγυρίζουν στην Τούμπα

Ο Στέφανος Τζίμας πήρε φανέλα βασικού και ξεκίνησε για δεύτερη φορά στη φετινή σεζόν στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ. Η πρώτη «ενδεκαδάτη» συμμετοχή του 18χρονου επιθετικού ήταν τον περασμένο Αύγουστο και το εντός έδρας παιχνίδι με την Κηφισιά, όπου μάλιστα βρήκε δίχτυα γράφοντας το 2-0 για το «Δικέφαλο» στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επανάφερε τους Μπάμπα, Κουλιεράκη, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Μουργκ, Τάισον στο αρχικό σχήμα της ομάδας, διατήρησε τους Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα και Ντεσπόντοφ, ενώ άφησε στον πάγκο τους Κωνσταντέλια και Α. Ζίβκοβιτς.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε τον ΠΑΣ χωρίς τους τιμωρημένους Π. Τζίμα και Τσαούση και μ’ ένα ξεκάθαρο 3-5-2 θέλοντας να θωρακίσει τα μετόπισθεν με τριάδα (Παντελάκης, Εραμούσπε, Μπακαδήμας) στην άμυνα και δύο προωθημένους (Λέο Μπατίστ, Κόντε) να θέλουν να χτυπήσουν στην κόντρα.

Το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ ήταν «κρύο» και τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πολύ πιο δύσκολα από το πρώτο λεπτό αν Λέο Μπατίστ, που με εξαιρετικό σπριντ μπήκε στην περιοχή, επέλεγε να τελειώσει τη φάση αντί να πασάρει προς στον Κόντε που δεν πρόλαβε την μπάλα. Όταν, πάντως, επέλεξε να τελειώσει τη φάση στο τέλος του ημιχρόνου, το αποτέλεσμα ήταν πολύ κακό.

Ο «Δικέφαλος» που είχε υψηλά ποσοστά (83%-17% κάποια στιγμή, 76%-24% στο τέλος του ημιχρόνου) κατοχής της μπάλας απάντησε στις ευκαιρίες με τον Στέφανο Τζίμα να βλέπει τον Κλέιμαν να του παίρνει την μπουκιά μέσα από το στόμα.

Ο… σκόρερ Μπάμπα Ράχμαν

Ο Μπάμπα Ράχμαν σκοράρει

Η λύση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 29ο λεπτό με τον Μπάμπα Ράχμαν να σκοράρει για τρίτο σερί ματς με την «ασπρόμαυρη» φανέλα! Ο Κλέιμαν είπε «όχι» στον Ντεσπόντοφ, αλλά δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό στο πλασέ του Γκανέζου μπακ που από κοντά έγραψε το 1-0.

Τι, σου είναι το ποδόσφαιρο… Ο Μπάμπα Ράχμαν προσφέρει λύσεις στο σκοράρισμα για τον «Δικέφαλο» με τρία γκολ ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος (ΟΦΗ, Άρης, ΠΑΣ), αν και υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε αυτό το διάστημα να βρίσκεται στα γήπεδα της Ακτής Ελεφαντοστού για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Όμως, Μπάμπα Ράχμαν ζήτησε να μην συμπεριληφθεί στην αποστολή της εθνικής Γκάνας και ζει το καλύτερο και πιο παραγωγικό διάστημα της καριέρας του.

Μέχρι φέτος ο 29χρονος Γκανέζος μπακ είχε πετύχει πέντε γκολ σε 209 παιχνίδια καριέρας (σκόραρε με Σάλκε 1 γκολ, με Γκρόιτερ Φιρθ 2 γκολ, Ρεμς 1 γκολ, ΠΑΟΚ 1 γκολ τη σεζόν 2020-21) και στις 23 φετινές συμμετοχές έχει σκοράρει τρία γκολ! Απίστευτο κι όμως αληθινό…

Ασπρόμαυρη «καταιγίδα» μες το κρύο

Ο Στέφανος Τζίμας σκοράρει στην Τούμπα

Ο Σάστρε απείλησε στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου και ο Λέο Μπατίστ είχε ένα απελπιστικά άστοχο τελείωμα στο «τετ α τετ» με τον Κοτάρσκι, για να βρει το τέλος του πρώτου μέρους τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ.

Ο «Δικέφαλος» μπήκε πολύ καλύτερα στο β’ μέρος, με το πόδι πατημένο στο γκάζι, έφτασε στο 2-0 με τον Μεϊτέ, άγγιξε το τρίτο γκολ στις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες του Τζίμα και του Κεντζιόρα και τελικά πέτυχε το 3-0 με τον Τζίμα. Όλα αυτά μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά!

Πως το 1-0 έγινε 3-0 μέσα σε ελάχιστα λεπτά; Αρχικά στο 49’ ο Μουργκ εκτέλεσε το φάουλ, οι αμυντικοί του ΠΑΣ έδιωξαν και ο Μεϊτέ με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα (ο 19ος φετινός σκόρερ του «Δικεφάλου» στη σεζόν) με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Στο 53ο λεπτό ο Γιόαν Σάστρε έκανε ωραία σέντρα από δεξιά με τον Στέφανο Τζίμα να πετάγεται στην πλάτη του Εραμούσπε και με κεφαλιά έγραψε το 3-0. «Σεντρεφορίσιο», όπως λέμε, γκολ από το next big thing του ΠΑΟΚ, τον Στέφανο Τζίμα, που πιστέψτε μας είναι φτιαγμένος και έτοιμος για σπουδαία πράγματα στην καριέρα του!

Ισπανική υπόθεση στο φινάλε

Ο Γιόαν Σάστρε πανηγυρίζει στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ βρήκε και τέταρτο γκολ σε μια ακόμη πολύ γρήγορη μετάβασή του από φάση άμυνας σε φάση επίθεσης. Αυτή τη φορά ήταν ο Γιόαν Σάστρε που ταχύτατα βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ έκανε την σέντρα-σουτ με την μπάλα να κοντράρει στον Ριένστρα και να καταλήγει στα δίχτυα του Κλέιμαν για το 4-0 στο 66ο λεπτό.

Ο Μπράντον Τόμας πέταξε στα σκουπίδια την πάσα «πάρε-βάλε» του Κωνσταντέλια (75’) σε ακόμη μια μαγική ενέργεια του 20χρονου ταλαντούχου μεσοεπιθετικού του «Δικεφάλου», με τον Ισπανό να αστοχεί σε «τετ α τετ» με τον Κλέιμαν και να σημαδεύει το κάθετο δοκάρι της εστίας του ΠΑΣ. Τρεις χαμένες ευκαιρίες μέσα σε δέκα λεπτά.

MVP: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Γιόαν Σάστρε απόψε. Όχι μόνο για την ασίστ στο γκολ του Τζίμα, ούτε για το γκολ που του πιστώθηκε στο 4-0, αλλά για τη συνολική παρουσία του, την ώρα που έχει... ανάψει η συζήτηση στον ΠΑΟΚ για ενίσχυση το δεξιό άκρο της άμυνας του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Στέφανος Τζίμας βρήκε δίχτυα στο δεύτερο ματς που ξεκίνησε βασικός, ο Μπόρις Κλέιμαν παρά τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε ήταν εξαιρετικός κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΣ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: πολύ λίγα πράγματα από Καραχάλιο, Τζίνο και Κόντε για τον ΠΑΣ

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Λέο Μπατίστ θα έχει να το λέει για το χαμένο «τετ α τετ» με τον Κοτάρσκι στο 45ο λεπτό.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής) και ο Κουμπαράκης (VAR) είπαν «παίζεται» στο μαρκάρισμα του Τζίμα από τον Εραμούσπε εντός της μεγάλης περιοχής προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Οι «ασπρόμαυροι» επέστρεψαν στις νίκες στο πρωτάθλημα και τις καλές εμφανίσεις, με το γνωστό στυλ τους. Ο ΠΑΟΚ από την στιγμή που βρήκε το γκολ με τον Μπάμπα Ράχμαν στο πρώτο μέρος ήταν ζήτημα χρόνου να πατήσει γκάζι και να βρει άλλα τρία γκολ και πολλές μεγάλες ευκαιρίες στο ματς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (80’ Λύρατζης), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (73’ Μάρκος Αντόνιο), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (67’ Α. Ζίβκοβτς), Μουργκ (67’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Τζίμας (67’ Τόμας).

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κλέιμαν, Σόρια (88’ Πανάγου), Παντελάκης, Εραμούσπε, Κιάκος, Καραχάλιος (71’ Εφορντ), Τζίνο, Μπακαδήμας (71’ Λιάσος), Ριένστρα, Λεό Μπατίστ (62’ Ροσέρο), Κόντε (62’ Μπάλαν).

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα