Σημαντικές νίκες για Ηλιούπολη και Παναχαϊκή

Newsroom
Ηλιούπολη

bet365

Με δύο αγώνες συνεχίστηκε η 14η αγωνιστική στο Νότιο Όμιλο. Στην Ηλιούπολη η τοπική ομάδα επικράτησε με 1-0 του Τηλυκράτη και μείωσε στους 7 την διαφορά από την Athens Kallithea και στην Πάτρα η Παναχαϊκή πήρε το πρώτο της φετινό τρίποντο επικρατώντας με 3-1 του Γιούχτα.

Δύο παιχνίδια, καθώς το Ιωνικός – Ολυμπιακός Β' θα διεξαχθεί αύριο Δευτέρα, είχε το πρόγραμμα του Νοτίου Ομίλου της Super League 2, με τους γηπεδούχους να παίρνουν σημαντικές νίκες. Στην Ηλιούπολη η τοπική ομάδα επικράτησε με 1-0 του Τηλυκράτη και μείωσε στους 7 την διαφορά της από την κορυφή, ενώ στην Πάτρα η Παναχαϊκή πήρε το πρώτο φετινό τρίποντο επικρατώντας με 3-1 του Γιούχτα και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Παναχαϊκή – Γιούχτας 3-1

Έπρεπε να περάσουν 13 αγωνιστικές για να κάνει η Παναχαϊκή σεφτέ στις νίκες στην 14η. Οι Πατρινοί επικράτησαν με το άνετο 3-1 του Γιούχτα παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ και ξεκόλλησαν από την τελευταία θέση, ανεβαίνοντας στην προτελευταία με 10 βαθμούς. Οι Κρητικοί από την πλευρά τους έμειναν στους 15 και την 7η θέση.

Στα του αγώνα οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 9' με σουτ του Αλεξόπουλου. Οι γηπεδούχοι ωστόσο απάντησαν μόλις 3 λεπτά αργότερα, καθώς στο 12' ισοφάρισαν με τον Προύντζο. Μάλιστα πριν τελειώσει το ημίχρονο και συγκεκριμένα λίγο πριν την μέση του (21'), μπόρεσαν να πάρουν το προβάδισμα με τον Μπάρετ που ευστόχησε σε πέναλτι.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πατρινοί κράτησαν το προβάδισμα και με την συμπλήρωση των 90 λεπτών ο Ντε Ολιβέιρα διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Σκόρερ: 12′ Προύντζος, 21′ πεν. Μπάρετ, 90′ Ντε Ολιβέιρα – 9′ Αλεξόπουλος

Παναχαϊκή (Τάτσης): Κολοβούρης, Καραγιάννης (83′ Μούλντερ), Λιοφάγος, Μπάρετ, Μπαξεβάνος, Νάστος, Ζαμόρα, Μασούρας (68′ Ντε Ολιβέιρα), Προύντζος, Πατρινός (68′ Χριστόπουλος), Τραορέ (58′ Γαϊτανίδης).

Γιούχτας (Σουργιάς): Πρινιωτάκης, Γελαδάρης (62′ Λιποράσε), Κορνιλάκης (79′ Λώλης), Θεοδωράκης, Κωστανάσιος, Κόλα, Πολυχρόνης, Νοικοκυράκης (79′ Γιουσέφ), Βρετός (62′ Μπουτσάκης), Μπρους (62′ Κίσσας), Αλεξόπουλος.

Ηλιούπολη – Τηλυκράτης Λευκάδας 1-0

Ένα γκολ έφτανε στην Ηλιούπολη να πάρει τη νίκη και να ελπίζει καθώς μείωσε την διαφορά από την κορυφή στους 7 βαθμούς. Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου επικράτησε με 1-0 του Τηλυκράτη Λευκάδας και ανέβηκε στην 4η θέση με 23 βαθμούς, 7 λιγότερους από την Athens Kallithea που βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα της Λευκάδας από την πλευρά της μετά και τη νίκη της Παναχαϊκής έπεσε στην τελευταία θέση.

Στα του αγώνα το μοναδικό τέρμα της συνάντησης μπήκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου με τον Ασίγκμπα να σκοράρει και να διαμορφώνει το τελικό όπως φάνξκε 1-0. Στο δεύτερο ημίχρονο καμία ομάδα δεν μπόρεσε να σκοράρει με την Ηλιούπολη να παίρνει όπως είπαμε το σημαντικό αυτό τρίποντο.

Σκόρερ: 45+1′ Ασίγκμπα σουτ

Ηλιούπολη (Σ. Παπαδόπουλος): Περιστερίδης, Βενάρδος, Φουρλάνος, Μπουσάι, Ασίγκμπα, Γκοτσούλιας, Ντέντλερ, Ράμος, Μάντιτς, Παντελίδης, Άντο.

Τηλυκράτης Λευκάδας (Γκέκας): Τσελεπής, Ρουγκάλας, Χατζητερζόγλου, Τερζί, Τόσκα, Ζδράβος, Νιφορόπουλος, Ρίζος, Μπελεβώνης, Φοφανά, Ντοναλντόνι.

Πρόγραμμα 14ης αγωνιστικής

Σάββατο (13/01)

Χανιά - Διαγόρας 4-0

Athens Kallithea - Παναθηναϊκός Β' 3-0

Καλαμάτα - Αιγάλεω 1-0

Κυριακή (14/01)

Ηλιούπολη - Τηλυκράτης 1-0

Παναχαϊκή - Γιούχτας 3-1

Δευτέρα (15/10)

Ιωνικός - Ολυμπιακός Β' 16:30

Η βαθμολογία (σε 14 αγώνες)

1. Athens Kallithea 30

2. Χανιά 29

3. Καλαμάτα 24

4.Ηλιούπολη 23

5. Διαγόρας Ρόδου 22

-------------------------

6. Ιωνικός 22

7. Γιούχτας 15

8. Αιγάλεω 14

9. Ολυμπιακός Β' 11

10. Παναθηναϊκός Β' 11

11. Παναχαϊκή 10

-------------------------

12. Tηλυκράτης 8

* Ο Ολυμπιακός Β' είχε τιμωρηθεί με (-5) από την περσινή σεζόν.

** Ιωνικός και Ολυμπιακός Β' έχουν από ένα ματς λιγότερο

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα