Ζιλ Ντίας στο Gazzetta: «Ξεχωρίζει για την ταχύτητα και την ντρίμπλα ο Μαρτίνς, δεν θα ξεχάσω ποτέ το γκολ κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου»

Ζιλ Ντίας στο Gazzetta: «Ξεχωρίζει για την ταχύτητα και την ντρίμπλα ο Μαρτίνς, δεν θα ξεχάσω ποτέ το γκολ κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου»

Νότης Χάλαρης
ελλαδα

bet365

Ο Ζέλσον Μαρτίνς πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό και ένας από τους ποδοσφαιριστές που τον έζησαν όσο ήταν στη Μονακό, ήταν ο Ζιλ Ντίας που φόρεσε επίσης τα «ερυθρόλευκα». Ο Πορτογάλος εξτρέμ σκιαγράφησε στο Gazzetta τον συμπατριώτη του ενώ αναφέρθηκε στη θητεία του στον Πειραιά.

Σεζόν 2018/19. Έχει προηγηθεί η μεγάλη πρόκριση από τους ομίλους του Europa League όπου ο Ολυμπιακός άφησε εκτός Ευρώπης τη Μίλαν έπειτα από νίκη σε ματς «η ζωή μου, ο θάνατός σου» στο Φάληρο με 3-1. Η κλήρωση φέρνει στον δρόμο των Πειραιωτών την ουκρανική Ντιναμό Κιέβου.

Το πρώτο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» λήγει με 2-2 και στη ρεβάνς το γκολ του Σολ προσφέρει την πρόκριση στους Ουκρανούς με νίκη 1-0 και συνολικό σκορ 3-2. Ωστόσο από αυτή τη δυάδα παιχνιδιών, στο μυαλό των οπαδών του Ολυμπιακού αλλά και γενικότερα της Ευρώπης, έχει μείνει το γκολ του 40ου λεπτού από όπου ήρθε και το 2-1 υπέρ των «ερυθρολεύκων».

Ο άνθρωπος πίσω από αυτό το υπέροχο τέρμα ήταν ο Ζιλ Ντίας. Ο Πορτογάλος εξτρέμ έπαιξε για μόλις έξι μήνες στον Ολυμπιακό με τη μορφή δανεισμού από τη Μονακό και μέτρησε δέκα συμμετοχές με δύο γκολ και μία ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις με τους Πειραιώτες.

Στην παρουσία του στον γαλλικό σύλλογο, ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής μοιράστηκε τα αποδυτήρια με τον Ζέλσον Μαρτίνς ο οποίος αποτελεί το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού στη χειμερινή περίοδο και έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στην ΑΕΚ.

Αυτή τη στιγμή ο Ντίας φοράει τα χρώματα της Λέγκια Βαρσοβίας ως δανεικός από την Στουτγκάρδη και ο ίδιος σκιαγράφησε στο Gazzetta τον συμπατριώτη του, αναφέρθηκε στην κοινή τους παρουσία στο «λιμάνι» αλλά και τις δικές του εμπειρίες από τους μήνες που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού.

«Δυνατά σημεία η ντρίμπλα και η ταχύτητα»

- Αρχικά πες μου τι θυμάσαι από τον Ζέλσον Μαρτίνς. Ποια ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του;

«Τα δυνατά σημεία του Μαρτίνς κατά τη γνώμη μου είναι η ταχύτητα και η ντρίμπλα που έχει όπου μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό μεσοεπιθετικά μία ομάδα».

- Ποια είναι τα αδύναμα σημεία που μπορεί αν βελτιώσει;

«Κοίτα, είναι πολύ καλός παίκτης αλλά νομίζω ότι μπορεί να βελτιώσει το τελείωμά του. Είναι ένας πολύ γρήγορος εξτρέμ που μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα αλλά χρειάζεται να δουλέψει στο τελείωμα των φάσεων».

- Στα αποδυτήρια πώς ήταν ως παρουσία;

«Ο Ζέλσον είναι λίγο ντροπαλός μπορώ να πω αλλά πολύ αστείος τύπος που βοηθάει αρκετά να υπάρχει το καλό περιβάλλον στα αποδυτήρια».

- Είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή;

«Όπως είπα είναι πολύ καλός παίκτης και νομίζω ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό με την εμπειρία του και με την ποιότητά του».

- Μίλησε μαζί σου πριν έρθει στον Ολυμπιακό;

«Όχι, όχι δεν μιλήσαμε»

- Στη Μονακό τι θεωρείς ότι πήγε στραβά τους τελευταίους μήνες μαζί του;

«Πιστεύω ότι το πιο πιθανό είναι ότι ήταν ιδέα και άποψη του προπονητή. Ο Ζέλσον είχε πάρα πολύ καλές στιγμές με τη Μονακό και αυτό το δείχνουν τα πάνω από 100 ματς που έπαιξε με την ομάδα. Ήταν πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα».

«Από τα καλύτερα γκολ της καριέρας μου κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου»

- Πάμε σε εσένα, όταν ήσουν στον Ολυμπιακό. Θα ήθελες να παραμείνεις;

«Ήρθα με δανεισμό από τη Μονακό στον Ολυμπιακό. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω γιατί δεν έμεινα αλλά μόλις επέστρεψα στη Μονακό, ο Ζαρντίμ άρχισε να με βάζει να παίζω και αυτό ήταν καλό για εμένα. Μπορεί να έμεινα έξι μήνες στον Ολυμπιακό αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που φόρεσα τη φανέλα της ομάδας».

- Ποια είναι η στιγμή με τον Ολυμπιακό που δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

«Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ το γκολ κόντρα στην Ντιναμό Κιέβο για το Europa League. Ήταν ένα από τα καλύτερα γκολ της καριέρας μου».

- Είχες και ως προπονητή τον Πέδρο Μαρτίνς. Τι θυμάσαι από εκείνον;

«Ήταν ένας καλός προπονητής, με μυαλό και γνώριζε πολύ καλά να διαχειρίζεται την κατάσταση στα αποδυτήρια»

- Εκείνη τη σεζόν είχε έρθει και ο αποκλεισμός στο Κύπελλο Ελλάδας από τη Λαμία. Τι ακολούθησε μετά;

«Ναι, τη θυμάμαι εκείνη τη μέρα. Ήμουν τραυματίας σε εκείνον τον αγώνα αλλά ήμουν στα αποδυτήρια όταν ο πρόεδρος ήρθε να μιλήσει με την ομάδα όταν μείναμε εκτός συνέχειας».

- Ποια είναι η γνώμη σου για τους οπαδούς του Ολυμπιακού;

«Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι πολύ θερμοί και ενθουσιώδεις και υποστηρίζουν πολύ την ομάδα. Δημιουργούν μία υπέροχη ατμόσφαιρα στο γήπεδο».

- Θα επέστρεφες ποτέ στον Ολυμπιακό;

«Ο Ολυμπιακός θα έχει πάντα μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, να γνωρίσω καταπληκτικούς ανθρώπους και να κάνω το ντεμπούτο μου στα νοκ-άουτ του Europa League. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό».

«Απολαμβάνω την παρουσία μου στη Λέγκια αλλά είναι νωρίς να μιλήσουμε για το μέλλον»

- Και τώρα βρίσκεσαι στη Λέγκια Βαρσοβίας. Τι το ξεχωριστό έχει η ομάδα;

«Η Λέγκια είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Πολωνία με πολύ δυνατούς οπαδούς. Η Βαρσοβία είναι επίσης μια καταπληκτική πόλη που με εξέπληξε πολύ από την πρώτη στιγμή. Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό και ωραίο όπου οι ομάδες έχουν πολύ καλά γήπεδα».

- Οι οπαδοί της είναι γνωστοί στην Ευρώπη...

«Οι οπαδοί είναι όντως πολύ ενθουσιώδεις και υποστηρίζουν πραγματικά πολύ τη Λέγκια. Στο γήπεδο τραγουδούν για 90 λεπτά και δημιουργούν καταπληκτική ατμόσφαιρα και είναι γνωστοί και για τα κορεό τους».

- Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;

«Ο κύριος στόχος μας είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό το δεύτερο μέρος της σεζόν για να το πετύχουμε. Στο UEFA Conference League θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε».

- Θα ήθελες να μείνεις εκεί και μετά το καλοκαίρι;

«Είμαι εδώ ως δανεικός από τη Στουτγάρδη, αλλά ο σύλλογος έχει την ευκαιρία να με αγοράσει στο τέλος της σεζόν. Νομίζω ότι είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε για αυτό γιατί βρισκόμαστε στη μέση της σεζόν, αλλά μπορώ να πω ότι απολαμβάνω αυτό το κεφάλαιο της ζωής μου».

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα