Ολυμπιακός: Η ατάκα του Καρεμπέ στο Gazzetta για τον τελικό και η πίστη του στην ομάδα

Ολυμπιακός: Η ατάκα του Καρεμπέ στο Gazzetta για τον τελικό και η πίστη του στην ομάδα

Ο Καρεμπέ

bet365

Ο Κριστιάν Καρεμπέ δεν παραλείπει όταν του δίνεται η δυνατότητα να δείχνει με κάθε τρόπο την πίστη του - και - στον φετινό Ολυμπιακό, όπως φάνηκε και από την ατάκα του στο Gazzetta.

Ο Κριστιάν Καρεμπέ είναι ένας Legend της ομάδας του Ολυμπιακού και ένα στέλεχος που βρίσκεται επί σειρά ετών στον σύλλογο. Ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει στον Ολυμπιακό και ως παίκτης αλλά και ως παράγοντας και που έχει βιώσει και κατακτήσει τελικούς εδώ και χρόνια πίστευε πολύ στη δυναμική του πειραϊκού συλλόγου και στο ότι θα έφτανε σε έναν ευρωπαϊκό τελικό.

Ο ίδιος εν μέσω και της πίεσης του χρόνου πάντως την ατάκα του την έδωσε στο Gazzetta στο περιθώριο της εκδήλωσης της Open Media Day της ομάδας του Ολυμπιακού. Στην ερώτηση λοιπόν για την προοπτική του τελικού η απάντηση του Καρεμπέ ήταν η εξής: «Δεν παίζουμε τον τελικό. Νικάμε τον τελικό! Αυτή είναι η ατάκα που σας δίνω».

Ο 53χρονος Γάλλος άλλοτε σταρ του ποδοσφαίρου που έχει κατακτήσει Μουντιάλ, Euro και Champions League είναι ένας παίκτης με λαμπρή καριέρα και σπουδαία τρόπαια. Το 1998 πήρε το Μουντιάλ με τη Γαλλία και το 2000 το Euro με την Εθνική της χώρας του. Το 1997-1998 και το 1999-2000 σήκωσε τα τρόπαια του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο ίδιος για αυτούς τους τελικούς και τις επιτυχίες του είχε πει στο site της UEFA: «Δεν μιλάω για μένα αλλά πάντα για την ομάδα. Είναι πάντα συλλογική μία νίκη. Ποτέ δική σου.

Γιατί το λέω αυτό; Γιατί θεωρώ ότι είμαστε πρότυπα για τα παιδιά και πρέπει πάντα να καταλαβαίνουν ότι είναι ένα ομαδικό άθλημα. Όπου υπάρχει ομάδα πρέπει να μοιράζεσαι, να είσαι μαζί, να δίνεις ώθηση στον συμπαίκτη και γενικά τους συμπαίκτες σου και να είναι όλοι - σε μία ομάδα - σαν ένα. Πρέπει να σέβεται ο ένας τον άλλον. Πάντα ζω και λειτουργώ έτσι. Όχι μόνο ως παίκτης αλλά και ως άνθρωπος».

Ο Καρεμπέ πάντως έχει «πολιορκηθεί» για τα καλά και από τα ιταλικά media αυτές τις ημέρες τονίζοντας στο Sky Sport για τον τελικό της 29ης Μαϊου: «Οι δυο ομάδες μοιάζουν σε πολλά. Σε έναν τελικό πάντα πηγαίνεις και παίζεις για τη νίκη. Είμαστε έτοιμοι αλλά ξέρουμε ότι ο αντίπαλός μας θα είναι σκληρός. Θα πρέπει να δώσουμε τη 'μάχη' μας και να σκεφτούμε τη νίκη».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα