Μπαλτάκος: «Η χειραγώγηση του αποτελέσματος είναι ένα καρκίνωμα για το ποδόσφαιρο»

Newsroom
ελλαδα

bet365

Για το θέμα της χειραγώγησης των αποτελεσμάτων μίλησε ο Παναγιώτης Μπαλτάκος στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Αθλητικής Ακεραιότητας».

Στο πλαίσιο της 2ης μέρας της «Εβδομάδας Αθλητικής Ακεραιότητας» μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Μπαλτάκος για το κομμάτι της χειραγώγησης των αποτελεσμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Συνεχίζονται σήμερα (28/11) για δεύτερη ημέρα οι εργασίες της «Εβδομάδας Αθλητικής Ακεραιότητας» (Sport Integrity Week – Fighting manipulation in sport competitions), με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Παναγιώτη Μπαλτάκο να δίνει το σύνθημα για σύμπραξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

«Η χειραγώγηση του αποτελέσματος είναι ένα καρκίνωμα για το ποδόσφαιρο. Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ακεραιότητα των αγώνων. Η καχυποψία αυξάνεται και οι φίλαθλοι πλέον δεν πιστεύουν τίποτα από αυτά που βλέπουν. Είναι απαραίτητο τώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όλες οι ομοσπονδίες, με την βοήθεια της UEFA και του Συμβουλίου της Ευρώπης, ώστε να περιορίσουμε το φαινόμενο όσο περισσότερο γίνεται. Όμως όλα όσα κάνουμε εδώ, πρέπει να φτάνουν σε ένα αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα είναι η επιβολή ποινής», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Μπαλτάκος, καλωσορίζοντας τις προσκεκλημένες χώρες (εκτός της Ελλάδας είναι οι Κύπρος, Αζερμπαϊτζάν, Τουρκία, Μάλτα, Ρουμανία, Γεωργία και Ισραήλ) και ευχαριστώντας την UEFA για τις μέχρι τώρα προσπάθειες που έχουν γίνει για την πάταξη του φαινομένου των χειραγωγημένων αγώνων.

Παρόντες από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ήταν και ο Εκτελεστικός Διευθυντής, Ιάκωβος Φιλιππούσης, καθώς και ο integrity officer της ΕΠΟ, Δημήτρης Δαβάκης.

Κατά την δεύτερη ημέρα του «Anti-Match-Fixing Regional Workshop» της UEFA που διεξάγεται όλη την εβδομάδα που διανύουμε στην Αθήνα και συνδιοργανώνουν το Συμβούλιο της Ευρώπης, η Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.), η ΔΟΕ, η Ιντερπόλ, η UEFA και η ΕΠΟ, τοποθετήθηκαν ο διευθυντής ακεραιότητας της UEFA, Άντζελο Ρηγόπουλος, η διευθύντρια πληροφοριών UEFA, Άντζελα Σελεστίνο, ο ερευνητής ακεραιότητας UEFA, Μασιμιλιάνο Μικένζι και ο διευθυντής ακεραιότητας της Sportradar, Όλιβερ Γουίτλι.

Το αντικείμενο των ομιλιών τους ήταν εξειδικευμένο και αφορούσε συγκεκριμένους τομείς δράσεων και αντιμετώπισης των κυκλωμάτων χειραγώγησης, ενώ συζητήθηκαν βέλτιστες πρακτικές και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κάθε ομοσπονδία σχετικά με τις έρευνες για τους χειραγωγημένους αγώνες»

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα