Ο ΠΑΟΚ με τον δικό του Γιαννάκη στο κανονικό ποδόσφαιρο…

Ο ΠΑΟΚ με τον δικό του Γιαννάκη στο κανονικό ποδόσφαιρο…

Ο ΠΑΟΚ με τον δικό του Γιαννάκη στο κανονικό ποδόσφαιρο…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και που ακριβώς κρίθηκε από πλευράς Δικεφάλου του Βορρά ο οποίος συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στα ντέρμπι με τους νεαρούς του ποδοσφαιριστές.  

Χθες ήταν η ΑΕΚ. Έπαιξε με τον ΠΑΟΚ και έχασε καθαρά με 2-0. Λίγες ημέρες πριν ήταν ο Ολυμπιακός. Αγωνίστηκε στην Τούμπα ποντάροντας στον τερματοφύλακά του και παρά το ότι καταποντίστηκε αγωνιστικά, κατάφερε να αποσπάσει το 0-0. Λίγο καιρό πριν ήταν ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός. Έπαιξε τρεις φορές με τον ΠΑΟΚ με τα γνωστά αποτελέσματα του 6-1! Παρολ’ αυτά, παρά το 8-1 στα ντέρμπι του τελευταίου διαστήματος, οι άλλοι είναι φαβορί για το πρωτάθλημα! Οκ…

Έγινε μεγάλη μάχη στην Τούμπα. Επιβεβαιώθηκε ότι αγωνίζονταν οι δύο ομάδες των Λουτσέσκου και Αλμέιδα που εδώ και τρεις-τέσσερις μήνες παίζουν το πιο σωστό και ολοκληρωμένο ποδόσφαιρο, ποντάροντας η κάθε μία στα δικά της χαρακτηριστικά. Αλήθεια είναι και παρά το 2-0, ότι η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ φέτος στην Τούμπα. Μία ομάδα η οποία ειδικά μετά το 1-0 επεδίωξε να πάει το ματς στα μέτρα της, να βάλει δηλαδή τις προσωπικές μονομαχίες σε πρώτο πλάνο, δίνοντας την μπάλα στον Άμραμπατ που μονοδιάστατα προσπαθούσε να δημιουργήσει. Τα κατάφερε όμως και ο ΠΑΟΚ! Ανταποκρίθηκε σε αυτό το στυλ (αν και είχε τον Ντάντας στο κέντρο που πολλές φορές χανόταν εκεί που «έπεφταν» κορμιά) όπως ακριβώς έπρεπε σε ένα απαιτητικό παιχνίδι στο οποίο επιτέλους ήταν εύστοχος! Άγνωστη λέξη για την φετινή ομάδα του Λουτσέσκου με τα περισσότερα δοκάρια, τις περισσότερες μεγάλες χαμένες ευκαιρίες! Κάποτε θα ήταν και ο ΠΑΟΚ πιο εύστοχος!

Αλήθεια επίσης είναι ότι ο ΠΑΟΚ χθες είχε σε εξαιρετική βραδιά τους αμυντικούς του. Η τετράδα στόπερ και πλαγίων μπακ κατάφερε να αποκρούει τη φλυαρία της ΑΕΚ μέχρι το 88’. Από εκεί και μετά χρειάστηκε και ο τερματοφύλακας. Πολύ θετικός ο Κοτάρσκι που έκανε τη δουλειά στις τελευταίες και απονενοημένες προσπάθειες της ΑΕΚ να βάλει ένα γκολ, μπας και στο τέλος βρει κάποια φάση όπως ο Αστέρας…Και μια και το αναφέρουμε το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ κρίθηκε το πρωί της Τετάρτης! Όταν ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου άρχισε να μετατρέπει την απογοήτευσε της Τρίπολης σε ποδοσφαιρικό θυμό, όπως πολλές φορές συμβαίνει από το 2018 μετά τους μηδενισμούς και τα ματς που έχασε στα χαρτιά, όλα τα άλλα είχαν πάρει το δρόμο τους!

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν πήρε το πολύ δύσκολο ματς με τους παίκτες του να βγάζουν τον δυναμισμό που επέβαλε η δυσκολία της αναμέτρησης με έναν τέτοιο αντίπαλο. Ένα σκληρό ματς λίγων μεγάλων φάσεων, στο οποίο εκείνος που θα προηγούνταν θα έψαχνε τις γρήγορες μεταβάσεις για να βάλει και το δεύτερο. Αλήθεια είναι ότι και οι αμυντικοί της ΑΕΚ κατάφεραν και έκοψαν πολλές κάθετες του ΠΑΟΚ σε τέτοιες καταστάσεις. Το σύνολο του Λουτσέσκου σκόραρε νωρίς έπειτα από την αδιανόητη έμπνευση του πεσμένου Κωνσταντέλια και το τελείωμα του Νάρει και έκλεισε το ματς με το άλμα του Κουλιεράκη, σε άλλη μία διαφορετική στημένη μπάλα που δεν ήξεραν να αντιμετωπίσουν οι αντίπαλοι. Ο Αλμέιδα το παραδέχθηκε για τα στημένα του ΠΑΟΚ, όπως βέβαια είπε και το άλλο πολύ σοβαρό ότι… «πρέπει και τα άλλα ελληνικά club να αντιγράψουν τον ΠΑΟΚ στην παραγωγή Ελλήνων παικτών». Μακάρι, συμπληρώνω, αν βρουν τον τρόπο και αν έχουν τη δύναμη να πάρουν τέτοια απόφαση. Γιατί για να κάνεις πρωταθλητισμό με νεαρούς παίκτες θέλει πολλή δουλειά και τεράστια ποδοσφαιρική γνώση. Είναι κι αυτή όμως μια μορφή κανονικού ποδοσφαίρου στην οποία ο ΠΑΟΚ μπορεί και πρωταγωνιστεί. Έτσι θέλει ο δικός του ιδιοκτήτης. Την ομάδα του να ξεχωρίζει στο κανονικό ποδόσφαιρο.

Κάπως έτσι και μετά την κλοπή βαθμών στην Τρίπολη, μετά την αδυναμία σκοραρίσματος απέναντι στον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ πήρε ένα ακόμη εξάποντο ματς, έφθασε τους 10 πόντους στα ντέρμπι με τους τρεις της Αθήνας και συνεχίζει τώρα με τα πιο δύσκολα ματς. Γιατί όπως είναι γνωστό, για τον ΠΑΟΚ τα ντέρμπι είναι πιο βατά και όπως μου έγραψε ένας φίλος… «στα πλέι οφ ευτυχώς δεν παίζει ο ΟΦΗ, ο Αστέρας και ο Ατρόμητος». Ο ΠΑΟΚ επιβάλλεται να κλείσει την κανονική περίοδο με 56 πόντους και μετά βλέπουμε, όταν και οι άλλοι ξεμπερδέψουν με τα δικά τους ντέρμπι…

* Έγιναν πολλές προσπάθειες χθες το βράδυ (από κάποια ώρα και μετά…) να μειωθεί ο ΠΑΟΚ και η νίκη του για να πέσει βάρος στη διαιτησία! Από ποιους; Για έναν ΠΑΟΚ που μετράει «συγνώμες» και τιμωρημένους διαιτητές που του στέρησαν βαθμούς! Αφού τονίσω ότι οι αξιοπρεπείς αγωνιζόμενοι της ΑΕΚ δεν υιοθέτησαν όλα τα παραπάνω, εκθέτοντας τους ευφάνταστους κιτρινόμαυρους του περιγύρου οι οποίοι κάνουν πρωταθλητισμό στα ημίχρονα και στα αποδυτήρια χτυπώντας στα ίσια τον Ολυμπιακό και τις συνήθειές του, συνεχίζω… Υπάρχουν άνθρωποι που ανήκουν σε αυτό το χώρο και θέλουν να πείσουν ότι στο κλάδεμα Αραούχο στον Ολιβέιρα, έπρεπε να πάρει κόκκινη ο Πορτογάλος, επειδή πέφτοντας ο Αργεντινός σφάδαζε μπας και γλιτώσει την κάρτα, ενώ αμέσως μετά τινάχθηκε πάνω! (Και εγώ εκτιμώ πάντως ότι τα… Νορβηγικά μου και το περασμένο blog επηρέασαν για την κάρτα στον αρχηγό της ΑΕΚ που αμέσως μετά έσβησε από το ματς όπως θα έσβηνε το πάθος του και σε άλλα αν τιμωρούνταν όπως έπρεπε). Οκ, όμως. Ο καθένας κρίνεται. Όπως και ο ΠΑΟΚ με το κανονικό ποδόσφαιρο που πρεσβεύουν ταλέντα όπως ο μαγικός Γιάννης Κωνσταντέλιας, απέναντι στην ΑΕΚ που εκπροσωπούν άλλοι. Αυτή είναι η διαφορά και ΔΕΝ αλλάζει γι’ αυτούς! Ο Γιάννης του ΠΑΟΚ στο κανονικό ποδόσφαιρο και στα 90 λεπτά, κόντρα στο ποδόσφαιρο των άλλων. Όλοι αυτοί δηλαδή που κάθε εβδομάδα προσπαθούν να πείσουν ότι το ποδόσφαιρο παίζεται κυρίως στο παρασκήνιο.

Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ κύριοι, αυτή είναι και η ΑΕΚ…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.