Λαμία - ΟΦΗ 1-4: Παραζάλη και πεντοζάλι (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Λαμία - ΟΦΗ 1-4: Παραζάλη και πεντοζάλι (vids)

bet365

Με πρωταγωνιστές το δίδυμο Τοράλ - Μπάκιτς ο ΟΦΗ πέρασε σαν σίφουνας από τη Λαμία με επιβλητική νίκη 4-1 και έκανε άλμα στη βαθμολογία, φτάνοντας στην ένατη θέση, ενώ η ομάδα της Φθιώτιδας παραμένει ουραγός.

Την παραμονή του στην κατηγορία «κλείδωσε» ουσιαστικά σήμερα (13/2) ο ΟΦΗ, αφού το 4-1 που επικράτησε στη Λαμία – σε συνδυασμό και με την εικόνα του – δεν αφήνουν «ερωτηματικά» για το μέλλον του, αλλά πλέον δείχνει σε θέση να πάρει και ένα (πολύ) καλό πλασάρισμα. Αντίθετα οι γηπεδούχοι παραμένουν ουραγοί και με την πλάτη στον τοίχο.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον Σαράνοφ κάτω από τα γκολπόστ, τους Τζανετόπουλο, Πάβλοβετς, Κορνέζο στα στόπερ, τον Αμπαντά στην αριστερή πλευρά, τον Σιμόν δεξιά, τους Τζανδάρη, Σλίβκα στον άξονα, τους Ρόμανιτς, Μαρτίνεθ στα άκρα και τον Βέργο στο «9».


Οι Κρητικοί ξεκίνησαν με τον Μανδά στο τέρμα, τους Βούρο, Πασαλίδη, Διαμαντή στα στόπερ, τον Λάρσον δεξιό μπακ-χαφ, τον Μπαλογιάννη αριστερό, τους Μεγιάδο,Ντιουσέ, Μπάκιτς στον άξονα και ο Τοράλ κοντά στον φορ Γκρόνινγκ.

Μπάκιτς, Τοράλ συνεργάστηκαν εξαιρετικά για το 0-1

Σέντρα στο ματς και με το «καλημέρα» άλλαξαν τα δεδομένα υπέρ του ΟΦΗ, αφού οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ μόλις στο 8'. Τότε οι Μπάκιτς, Τοράλ «βρέθηκαν» όμορφα σε φάση που ξεκίνησε ο Μαυροβούνιος κεντρικός χαφ που έστρωσε στον Ισπανό μεσοεπιθετικό και εκείνος πλάσαρε εύστοχα για το 0-1.

Αυτόματα διαφοροποιήθηκε και ο παράγοντας ψυχολογία που πλέον ήταν υπέρ των φιλοξενουμένων που κρατούσαν μπάλα, έλεγχαν τον ρυθμό και είχαν μπει πολύ καλύτερα.

Η Λαμία «γύρισε» σε 4-2-3-1 και ο Μαρτίνεθ «άγγιξε» δις την ισοφάριση

Μέχρι που φτάσαμε στο 22'. Η Λαμία ούτως ή άλλως «κυνηγούσε» το αποτέλεσμα και τότε ο Πάβλοβετς ζήτησε να αντικατασταθεί λόγω τραυματισμού. Οι γηπεδούχοι άλλαξαν αυτόματα και τον προσανατολισμό τους και με την είσοδο του Τσιλούλη «γύρισαν» τη διάταξη σε 4-2-3-1, με τον τελευταίο και τον Ρόμανιτς στα άκρα και τον Μαρτίνεθ πίσω από τον Βέργο.

Η παραπάνω εξέλιξη βελτίωσε άρδην την εικόνα τους και με κορυφαίο τον Σέρβο ακραίο άρχισε να «παράγουν» φάσεις. Σε δύο περιπτώσεις μάλιστα «φλέρταραν» με το 1-1 όταν ο Ρόμανιτς έβγαλε τον Μαρτίνεθ σε θέση βολής, στο 25' και το 33', αλλά ο Ισπανός δεν βρήκε δίχτυα.

Ο ΟΦΗ άπλωσε όμορφα το παιχνίδι του και βρήκε ξανά δίχτυα

Ενδιάμεσα ο Λάρσον είχε μία καλή στιγμή για τον ΟΦΗ που «έψαχνε» την κόντρα,ο αγώνας διέθετε καλό ρυθμό και σε φάση τρανζίσιον οι φιλοξενούμενοι «χτύπησαν» ξανά. Πιο συγκεκριμένα στο 43' όπου βρήκαν εκ νέου την αντίπαλη άμυνα σε ανισορροπία και χάρις στη γρήγορη πρώτη μεταβίβαση του Μεγιάδο από τον άξονα κατάφεραν να απλώσουν σωστά παιχνίδι τους. Κεφαλιά πάσα του Τοράλ στον Λάρσον που «έκοψε» άμεσα κάθετα για τον Ισπανό αλλά και τον Μπάκιτς που ακολούθησε τη φάση και ο 30χρονος πλάσαρε για το 0-2.

Φουλ επίθεση για τους γηπεδούχους, 8-3 οι τελικές αλλά το σκορ παρέμεινε 0-2

Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο δεύτερο μισό. Ο Σάββας Παντελίδης ανακάτεψε εκ νέου την «τράπουλα», έκανε ότι μπορούσε από τον πάγκο, και με την είσοδο του Νούνιες η Λαμία «γύρισε» σε 4-1-4-1, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο πρώτο τέταρτο (ως το 60') απείλησε τρεις φορές με τους Ρόμανιτς, Μαρτίνες, Τσιλούλη. Μάλιστα οι τελικές σε εκείνο το χρονικό σημείο ήταν 8-3 υπέρ της αλλά το σκορ παρέμενε στα επίπεδα του 0-2. Ωστόσο οι γηπεδούχοι έδειχναν πως είχαν ακόμη σφυγμό, κάτι που αντιλήφθηκε και ο Βάλντας Νταμπράουσκας που με τη συμπλήρωσξ μίας ώρα αγώνα έβαλε «φρέσκα» πόδια στο γήπεδο.

Ο Ντιουσέ «τελείωσε» το ματς

Αμέσως μετά μάλιστα, στο 61', όλα «τελείωσαν» όλα δια ποδός Ντιουσέ. Ο χαφ του ΟΦΗ βρήκε χώρο έξω από τα καρέ του Σαράνοφ και με μία «βολίδα» έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του, σε μία φάση που «θύμισε» το γκολ που είχε πετύχει ο ίδιος στους «Ζωσιμάδες».

Επί της ουσίας η επόμενη μισή ώρα, και κάτι, μπάλας ήταν διαδικαστική.

Ο Φελίπε πολύ ορεξάτος, είχε δοκάρι και γκολ

Το τέμπο έπεσε μεν, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο διαχειρίζονταν το υπέρ τους σκορ αλλά και «έψαχναν» ένα τέταρτο γκολ, κυρίως με τον Φελίπε. Ο Βραζιλιάνος φορ που μπήκε στο 76' ήταν (πολύ) ορεξάτος και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, στο 77', είδε τον Σαράνοφ και το δοκάρι να του λένε «όχι». Ομως στο 84' δεν στάθηκε εκ νέου άτυχος, αφού μετά από «κόψιμο» του Θοράρινσον πλάσαρε εύστοχα σε ρυθμό προπόνησης για το 0-4.

Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής στο 90'+4' με τον Τσιλούλη (πήρε το «ριμπάουντ» σε απόκρουση του Μανδά).

MVP: Ο Μπάκιτς. Ο 30χρονος χαφ «έφτιαξε», από την αρχή ως το τέλος, το 0-1 του Τοράλ και πέτυχε ο ίδιος το 0-2. «Κυρίαρχος» στον άξονα, εκμεταλλεύτηκε ότι κενό χώρο βρήκε.

Στο ύψος: Ο ΟΦΗ δεν είχε παίκτη που να παίρνει κάτω από 6,5 με καλύτερο το 10, δηλαδή που να μην ήταν (αρκετά) καλός. Ο Τοράλ ήταν «μέσα» στα δύο πρώτα γκολ του ΟΦΗ, ο Ντιουσέ μαζί με τον Μπάκιτς «πήραν» τα χαφ, ενώ ο Λουίς Φελίπε στις δύο πρώτες του επαφές με την μπάλα είχε γκολ και δοκάρι.

Αδύναμος κρίκος: Ο Σλίβκα. Ο Λιθουανός χαφ δεν κατάφερε να βοηθήσει δημιουργικά αλλά και ανασταλτικά την ομάδα του, ενώ στο πρώτο ημίχρονο κυρίως ο Μπάκιτς ήταν ο απόλυτος «κυρίαρχος» του άξονα, κάτι που πιστώνεται και εκείνος.

Η «γκάφα»: Στα δύο πρώτα γκολ του ΟΦΗ ο Μπάκιτς βρήκε πολλά μέτρα κενό χώρο στον άξονα, όπου στο μεν 0-1 έτρεξε με και χωρίς την μπάλα, στο δε 0-2 «έκοψε» σαν... τρέιλερ για να υποδεχθεί την μεταβίβαση του Λάρσον. Ο άξονας της Λαμίας τον «έχασε» σε αμφότερες των περιπτώσεων.

Το στραγάλι: Στο 45'+2' τσεκαρίστηκε φάση για ενδεχόμενο χέρι/πέναλτι του Διαμαντή. Ο ρέφερι Φωτιάς και το VAR είπαν «παίζεται». Στο 0-4 πέρασαν περίπου τέσσερα λεπτά μέχρι να αποσαφηνιστεί αν ο δημιουργός Θοράρινσον ήταν ή όχι εκτεθειμένος. Πάντως όπως κύλησε το ματς, οι ρέφερι πέρασαν απαρατήρητοι.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Οταν ένα παιχνίδι λήγει 1-4 δεν τίθεται θέμα αν κέρδισε δίκαια η ομάδα με το υπέρ της αποτέλεσμα. Σίγουρα το σκορ αδικεί τους γηπεδούχους και αν είχαν βρει έστω ένα γκολ μέχρι το 60' όπου και έβγαλαν φάσεις (οι τελικές ήταν 13-9) ίσως και να μιλάγαμε/γράφαμε άλλα, ωστόσο η ιστορία δεν αλλάζει. Ο ΟΦΗ μετέτρεψε σε «περίπατο» τον αγώνα και η Λαμία δέχθηκε τέσσερα γκολ σε έναν «τελικό».

Οι συνθέσεις του αγώνα

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοβ, Αμπάντα, Κορνέζος, Παύλαβετς, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Σλίβκα, Μαρτίνεθ, Ρόμανιτς, Βέργος

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Διαμαντής, Πασαλίδης, Λάρσον, Μεγιάδο, Ντιουσέ, Μπαλογιάννης, Μπάκιτς, Τοράλ, Γκρόνινγκ

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα