ΠΑΣ Γιάννινα – Ιωνικός 0-0: Δεν έμπαινε η... Μπάλα-ν με τίποτα!

Νότης Χάλαρης

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, που από το 66΄ έπαιζε με παίκτη παραπάνω (κόκκινη ο Ρομαό), είχε δοκάρι με τον Τζήμα στο 95', έχασε την ευκαιρία της... 5ετίας με τον Μπάλαν, που είχε και δοκάρι και έμεινε στο 0-0 με τον Ιωνικό που πήρε μια ακόμη βαθμολογική ανάσα.

Αν και ο Ιωνικός έπαιζε με δέκα παίκτες για παραπάνω από 25 λεπτά, εν τέλει έφυγε από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0) για την 22η αγωνιστική της Superleague. Δοκάρι στην τελευταία φάση από τον Τζίμα αλλά και από τον Μπάλαν που είχε και μία μοναδική ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

Έτσι έπαιξαν

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με τον Σούλη κάτω από τα δοκάρια, τους Σόρια, Μπακαδήμα, Εραμούσπε και Πήλιο στην τετράδα της άμυνας. Ως 6άρι ήταν ο Καραχάλιος ενώ εσωτερικοί χαφ, ο Τζίνο με τον Ριένστρα. Ως εξτρέμ έπαιξαν οι Παμλίδης και Μορέιρα ενώ στην κορυφή ήταν ο Μπάλαν.

Από την άλλη ο Ιωνικός παρατάχθηκε με τον Χουτετσιώτη στην εστία, τους Ρουμπουλάκου, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό και Μύγα στην τετράδα της άμυνας ενώ στη μεσαία γραμμή βρίσκονταν οι Κάνιας, Φαντιγκά και Σάκιτς. Στα «φτερά» ξεκινήσαν ο Σεμπά με τον Λοβερά ενώ ο Μάντζης ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Λίγες φάσεις, δοκάρι και τραυματισμός

Το πρώτο ημίωρο κύλησε δίχως κάποια μεγάλη φάση από τις ομάδες, οι οποίες πίεσαν, προσπάθησαν να φτιάξουν επιθέσεις αλλά χωρίς να βρίσκουν τον δρόμο προς μία τελική προσπάθεια.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο πρώτος που απείλησε στο 10ο λεπτό, όταν η μπάλα έφτασε στον Μορέιρα μετά την κόντρα από το σουτ του Ριένστα αλλά το δικό του πλασέ πήγε στην εξωτερική πλευρά της εστίας.

Ο Ιωνικός απάντησε με πίεση αλλά δίχως να απειλήσει σοβαρά τα καρέ του Σούλη, ο οποίος χρειάστηκε να επέμβει σε μία σέντρα-σουτ του Ρουμπουλάκου στο 29' αλλά και στο αδύναμο πλασέ του Μάντζη στο 31'.

hwang

Τελικά η μεγαλύτερη (και μοναδική) φάση του πρώτου μέρους, ήταν στο 42'. Ο Παμλίδης βρήκε εντυπωσιακά με τακουνάκι τον Σόρια, εκείνος έκανε το γύρισμα στην περιοχή αλλά το πλασέ του Μπάλαν σταμάτησε στο δοκάρι του Χουτετσιώτη.

Στη συνέχεια της φάσης, ο Παμλίδης έκανε ένα άλμα για να πάρει την κεφαλιά αλλά πάτησε άσχημα στο έδαφος, με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική αλλαγή. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος μεταξύ των δύο ομάδων, δίχως γκολ.

οφη

Δυναμικό ξεκίνημα από Ιωνικό και το... άχαστο από τον Μπάλαν!

Ο Ιωνικός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, ο Σεμπά έκανε το πλασέ από τα όρια της περιοχής αλλά η μπάλα σταμάτησε στον Σούλη. Ωστόσο, στο 48ο λεπτό ο Καμπράλ είχε τη μεγαλύτερη φάση του Ιωνικού μέχρι εκείνο το σημείο.

Ο Μύγας έκανε μία πολύ καλή σέντρα, ο έμπειρος εξτρέμ βγήκε στην πλάτη της άμυνας, πήρε την κεφαλιά αλλά ο Σούλης παρότι ήταν από πολύ κοντινή απόσταση η φάση, απέκρουσε δυσκολία.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 59', όμως ο Μπάλαν έχασε μία απίστευτη φάση. Συγκεκριμένα ο Μορέιρα έφυγε στην αντεπίθεση, έδωσε στον Πήλιο, ο οποίος έκανε το γύρισμα, ο Χουτετσιώτης ήταν εκτός εστίας αλλά ο Ρουμάνος φορ, παρότι ήταν σχεδόν μέσα στην... εστία, είδε την μπάλα να πηγαίνει πάνω από τα δοκάρια με την προβολή του.

καναντι

Δύο κίτρινες σε πέντε λεπτά ο Ρομαό (!) και δοκάρι στην τελευταία φάση από τον Τζίμα

Στο 65ο λεπτό ήρθαν νέα... δεδομένα για τον Ιωνικό. Ο Λώλης έκλεψε την μπάλα, ο Ρομαό του έκανε το τάκλιν, ο Μπάλαν έκανε το πλασέ, με την μπάλα να πηγαίνει άουτ αλλά ο διαιτητής έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γάλλο αμυντικό, ο οποίος άφησε με δέκα τους Νικαιώτες. Μάλιστα την πρώτη κίτρινη κάρτα την αντίκρισε πριν πέντε λεπτά.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβασε στροφές και πίεσε ακόμα περισσότερο τους φιλοξενούμενους αλλά και πάλι δυσκολευόταν να βρει τελική προσπάθεια. Ο Μπακαδήμας είχε μία καλή στιγμή στο 90', όπου με μακρινό σουτ ανάγκασε τον Χουτετσιώτη σε μία δύσκολη απόκρουση.

Τελικά οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πανηγυρίσουν το τρίποντο, όταν στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Σόρια έκανε το φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Τζίμα ο οποίος έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ (0-0).

καναντι

MVP: Καραχάλιος. Σχεδόν αλάνθαστος στη μεσαία γραμμή, έκανε τα... πάντα. Έκοβε, έφτιαχνε, μοίραζε και έδινε ηρεμία στον ΠΑΣ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Σε αυτή την κατηγορία και οι δύο ομάδες είχαν ποδοσφαιριστές. Για τον ΠΑΣ Γιάννινα έκανε αρκετά καλό ματς ο Μπακαδήμας που αντιμετώπισε πολύ καλά τον έμπειρο Μάντζη ενώ σημαντικές βοήθειες επιθετικά έδωσαν τα δύο ακραία μπακ, Πήλιος και Σόρια. Από την άλλη για τον Ιωνικό, ο Σάκιτς έκανε πολλά χιλιόμετρα στη μεσαία γραμμή και με πίεση ψηλά όπως και ο Μύγας που ήταν πηγή κινδύνου επιθετικά ενώ η είσοδος του Καμπράλ έδωσε αρκετή ενέργεια στους Νικαιώτες.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ρομαό μπαίνει σε αυτή την κατηγορία όταν μέσα σε πέντε λεπτά (61'-66') είδε δύο κίτρινες κάρτες και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες για παραπάνω από 25 λεπτά.

Η ΓΚΑΦΑ: Φυσικά η φάση του Μπάλαν στο 59'. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε στην αντεπίθεση, ο Μορέιρα έδωσε στον Πήλιο, εκείνος έκανε το γύρισμα και ο Μπάλαν παρότι είχε μπει σχεδόν μέσα στην εστία και χωρίς τερματοφύλακα, η μπάλα πήγε πάνω από εστία (παρόλο που στο ριπλέι φάνηκε να είναι λίγο πιο μπροστά στην αρχή της φάσης).

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Μανούχος έκανε καλό παιχνίδι, δεν έδινε εύκολα φάουλ και διατήρησε τον έλεγχο παρά το... θρίλερ στο τέλος. Σωστές οι κίτρινες στον Ρομαό που ήρθε και η αποβολή του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Με βάση τον τρόπο που εξελίχθηκε το ματς, ο Ιωνικός είναι σαν... νικητής που έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από μία δύσκολη έδρα και βλέποντας τον ΠΑΣ να έχει δύο δοκάρια και μία απίθανη φάση ενώ έμεινε για 25' με παίκτη λιγότερο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος): Σούλης, Σόρια, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Πήλιος, Καραχάλιος, Τζίνο (86' Τζίμας), Ριένστρα (55' Ριένστρα), Παμλίδης (45' λ. τρ. Λώλης), Μορέιρα (86' Λεό), Μπάλαν.

Ιωνικός (Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Ρουμπουλάκου, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Μύγας, Σάκιτς, Φαντιγκά (46' Καμπράλ), Κάνιας, Λοβέρα (68' Αντούνες), Σεμπά, Μάντζης (74' Μάνος, λ. τρ. 90+1' Μπουένα).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα