Κ19 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-0: Αν έχεις... Τζίμα, διάβαινε

Γιώργος Μανταίος
Κ19 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-0: Αν έχεις... Τζίμα, διάβαινε

bet365

Με πρωταγωνιστή τον Στέφανο Τζίμα, ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι κορυφής της Super League Κ19 επικρατώντας 2-0 του Ολυμπιακού

Τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα μετρούσαν οι Θεσσαλονικείς πριν από το σημερινό ντέρμπι, δίνοντας το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να μειώσει στον πόντο τη διαφορά τους. Με κυριαρχική εμφάνιση, όμως, η ομάδα του Στέλιου Μαλεζά πήρε τη νίκη (2-0) και αποσπάστηκε ξανά με διαφορά 4 βαθμών μετά από 17 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα Νέων.
Ο Κώστας Χρυσόπουλος κλείνει τα 20 τον Μάιο. Ο Στέφανος Τζίμας έγινε 17 πριν από μερικές εβδομάδες. Αυτό δεν τον εμπόδισε, όταν πήρε την πάσα του Καλόγηρου στο 43΄, να τον νικήσει σε ξεκάθαρο «1 vs 1» και στη συνέχει να πλασάρει σαν σέντερ φορ υψηλού επιπέδου (άραγε, πόσο απέχει από αυτό;) για να δώσει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.
Ένα προσωπικό γκολ απέναντι σε αντίπαλο τρία χρόνια μεγαλύτερο, από τον παίκτη που έχει χαρακτηριστεί ως «next big thing», έχει ήδη αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα και έχει προσελκύσει... διεθνές ενδιαφέρον.


Ήταν ένα κομβικό σημείο. Ο Ολυμπιακός είχε κατορθώσει να «σβήσει» την αρχική ορμή του ΠΑΟΚ με το 5-4-1 του Συλλαϊδόπουλου και αμυντική τριάδα αυτούσια από επαγγελματίες της Β΄ ομάδας (Κουτσίδης, Καλογερόπουλος, Χρυσόπουλος). Στη γενική ανωτερότητα των γηπεδούχων, οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με τετ-α-τετ του Πατήρα και τον Σνάουτσνερ να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή. Γεννηθείς το 2006 και ο γιος του Μίρλοσλαβ Σνάουτνσερ, όπως και ο Τζίμας. Στην απέναντι όχθη, όμως, έπαιζαν δύο 16άρηδες: ο Μπάμπης Κωστούλας (2007) και ο Χρήστος Μουζακίτης (Δεκέμβριος 2006). Οι ηλικίες αυτές αναδεικνύουν και το πολύ υψηλό επίπεδο που υπάρχει στις ακαδημίες αυτών των δύο ΠΑΕ.


Παρότι έχασε τον Ταξιάρχη Φίλωνα λόγω τραυματισμού πριν συμπληρωθεί το ημίωρο και παρότι προερχόταν από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» καθάρισε το ματς με ένα γρήγορο γκολ στο Β΄ ημίχρονο. Ο Λάμπρος Σμυρλής με τεχνικό σουτ έξω από την περιοχή (και με τη βοήθεια του αέρα που ήταν υπέρ του ΠΑΟΚ στο β΄ημίχρονο) διαμόρφωσε το 2-0. Το επόμενο 20λεπτο ήταν... εφιάλτης για τον Ολυμπιακό με τους γηπεδούχους να χάνουν συνεχόμενες ευκαιρίες με Σμυρλή, Γεωργιάδη, Αδάμ και Γκούμα. Ο Περλέσι κρατούσε ηρωικά το σκορ σε «αξιοπρεπή» επίπεδο, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αδύνατο να επιστρέψει από το 0-2. Έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι κορυφής και «ανάσανε» στο +4 πλέον από τους σημερινούς αντιπάλους του.


Υπό συνθήκες πολικού ψύχους έγινε το ματς, στη Νέα Ευκαρπία. Τα γήπεδα στη Σουρωτή που αποτελεί την «κανονική» έδρα του ΠΑΟΚ βρίσκονται σε κακή κατάσταση, έτσι κρίθηκε σκόπιμη η προσωρινή μετεγκατάσταση στην έδρα του Μακεδονικού.
Λίγος κόσμος στο γήπεδο, ενώ το ματς παρακολούθησαν ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Ζοσέ Μπότο, ο προπονητής της εθνικής Κ17, Αλέξανδρος Αλεξιάδης και αρκετοί agents.


Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Στέλιος Μαλεζάς): Μοναστηρλής, Γεωργιάδης, Δεληγιάννης, Φίλων (28΄λ.τρ. Ζίλο), Σινανάι, Σνάουτσνερ, Σμυρλής, Καλόγηρος, Τζίμας (89΄ Μάρτος), Γκούμας (89΄ Τσίκος), Αδάμ (79΄ Γκιτέρσος).


Ολυμπιακός (Σωτήρης Συλλαϊδόπουλος): Περλέσι, Αρσενίδης, Χρυσόπουλος, Καλογερόπουλος, Κουτσίδης (71΄ Μπακούλας), Φρέρης (71΄ Τσέλα), Κουτσογούλας, Μουζακίτης, Μπ. Κωστούλας (79΄ Μοίρας), Πατήρας, Σταυρόπουλος

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα