Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-1: Ελ Αραμπί το... χρυσό κλειδί!

Δημήτρης Τομαράς

bet365

Ποιος άλλος; Ο Ελ Αραμπί! Μπήκε στο 75', σκόραρε στο 76' (!!!) και ξεκλείδωσε το τρίποντο για τον Ολυμπιακό (2-1 τον ΟΦΗ) που... έχανε τα άχαστα καθώς έπεσε πάνω στο τείχος του Μανδά! Στο -3 από την κορυφή οι Πειραιώτες! Δοκάρι ο Χουάνγκ, μεγάλη επέμβαση Πασχαλάκη στο 90'.

Πολύ σπουδαία νίκη από πλευράς Ολυμπιακού αυτό το 2-1 με αντίπαλο τον ΟΦΗ. Σε ένα ματς όπου ο Ολυμπιακός είχε παραπάνω ευκαιρίες αλλά ο ΟΦΗ αποδείχθηκε και ανταγωνιστικός και επικίνδυνος παρά τις λιγότερες φάσεις του επικράτησε με τα γκολ των Μπακαμπού και Αραμπί. Ο ΟΦΗ είχε προηγηθεί με τον Ντίκο. Μεγάλες επεμβάσεις και από Μανδά και από Πασχαλάκη.

Ολυμπιακός - ΟΦΗ: Πως ξεκίνησαν οι 2 αντίπαλοι

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με βασικό τον Γκάρι Ροντρίγκες αλλά και τον Ρέτσο στο κέντρο της άμυνας. Η διάταξή του: Πασχαλάκης κάτω από τα γκολπόστ, άμυνα με Ροντινέι, Σωκράτη, Ρέτσο και Ρέαμπτσιουκ και κέντρο με Ινμπόμ Χουάνγκ και Εμβιλά. Στα δύο άκρα της επίθεσης οι Μπιέλ και Γκάρι Ροντρίγκες και ο Χάμες πίσω από τον Μπακαμπού.

Σε σχέση με τον ΟΦΗ ο Μανδάς ήταν τέρμα και μετά είχε τριάδα άμυνας με Διαμαντή, Πασαλίδη και Βούρο και πίσω από το δίδυμο των φορ με Ντίκο και Τζου τους Θοράρινσον, Ντιουσέ, Τοράλ, Περέα και Λάρσον.

Οι πιο καλές φάσεις ήταν του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα αλλά ο ΟΦΗ είχε το γκολ για το 0-1

Η πρώτη απειλή του Ολυμπιακού - που μπήκε πιο καλά στον αγώνα γενικά - στο ματς ήταν στο 6' μετά από κόρνερ του Χάμες και κεφαλιά του Ρέτσου που απέφερε νέο κόρνερ. Στο 7' ο Γκάρι Ροντρίγκες από πλεονεκτική θέση σούταρε στην απέναντι πλευρά.

Ο ΟΦΗ όμως ήταν εκείνος που βρήκε το γκολ σε φάση όπου το VAR έκανε έλεγχο για πιθανό οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Ο Θοράρινσον έκανε το γύρισμα από τη δεξιά πλευρά και ο Ντίκο έκανε το τελείωμα για να βρει η μπάλα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα για το 0-1 στο 19'. Στη συνέχεια μάλιστα υπήρξε ένταση μεταξύ Αστυνομίας και οπαδών του ΟΦΗ.

Στο 26' και σε πολύ μικρό διάστημα ο Ολυμπιακός απείλησε δις με Ροντινέι με μπαλιά του που αποκρούστηκε δύσκολα και μετά με τον Μπακαμπού. Στο 29' ο Ολυμπιακός είχε και άλλες 2 μεγάλες στιγμές με σουτ του Χάμες και μετά προσπάθεια του Ινμπόμ Χουάνγκ λίγο έξω. Λίγο πριν το 40' ο Τζου θα μπορούσε να είχε σκοράρει εάν δεν ήταν εκτεθειμένος.

οφη

Οι Χάμες και Μπακαμπού τη λύση για το 1-1

Στο 39' ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ από το φάουλ του Χάμες και κεφαλιά του Μπακαμπού. Και αυτή η φάση ελέγχθηκε για οφσάιντ για να γίνει μετά το 1-1. Στο 44΄ ο Χάμες είχε ένα φάουλ που απομακρύνθηκε σε κόρνερ. Στο 45' ο Μπιέλ είχε ένα σουτ που αποκρούστηκε δύσκολα.

οφη

Κρεσέντο χαμένων ευκαιριών και δοκάρι ο Ολυμπιακός και το 2-1 ο Αραμπί

Στο 2ο μέρος ο Ολυμπιακός είχε ξανά φάσεις. Στο 48' ο Γκάρι Ροντρίγκες είχε ένα σουτ που αποκρούστηκε δύσκολα. Στο 49' ο Μπιέλ από πολύ κοντά έκανε ένα αδύναμο σουτ μετά από μπαλιά του Εμβιλά. Στο 52' ο Μπιέλ έκανε ένα σουτ εκτός περιοχής που έφυγε έξω. Ένα λεπτό μετά ο Ισπανός είχε την προβολή του να αποκρούεται από τον Μανδά και μετά να μπλοκάρει τη μπάλα προ του Γκάρι Ροντρίγκες.

Στο 66' ο Μπακαμπού είχε μία κεφαλιά από καλό σημείο που έφυγε εκτός. Στο 67' ο Ινμπόμ Χουάνγκ είχε ένα σουτ στο δοκάρι και ενώ είχε βρει τη μπάλα με τα δάχτυλά του ο Μανδάς. Στο 72' ο Μπακαμπού είχε ένα σουτ που πέρασε ψηλά έξω. Στο 73' και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο Ροντινέι είχε χαμένο τετ α τετ και μετά ο Μπιέλ ένα σουτ έξω.

οφη

Στο 76' ο Αραμπί αποδείχθηκε η χρυσή αλλαγή του Μίτσελ. Πρώτη μπαλιά ο Μπιέλ, γύρισμα του Εμβιλά και από κοντά ο Αραμπί έκανε το 2-1 σε φάση που επίσης έγινε VAR Check για οφσάιντ. Ακολούθησε διπλή φάση του Ολυμπιακού με Χάμες και Μπιέλ και πολύ λίγο μετά ο Πασχαλάκης έβγαλε καίρια το τετ α τετ του Γκρόνινγκ για να πανηγυρίσει έξαλλα. Ο Πασχαλάκης θα έβγαζε μετά με το πόδι του και το τετ α τετ του Μπάκιτς. Ο Ολυμπιακός πήρε αυτή τη νίκη έστω και με αυτό το οριακό 2-1. Μία ιδιαίτερα σημαντική νίκη για εκείνον.

οφη

MVP: Εδώ μπαίνουν οι 2 γκολκίπερ μαζί με τον Αραμπί. Ο Πασχαλάκης είχε δύο πολύ σπουδαίες επεμβάσεις και ο Μανδάς έκανε ότι καλύτερο μπορούσε στο ματς σταματώντας αρκετές αντίπαλες προσπάθειες. Ο Αραμπί για τη φάση του 2-1 φυσικά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Μεσοεπιθετικά ο Ροντινέι έκανε καλό ματς αν και ήταν στο πεδίο ευθύνης του η φάση του 0-1. Μεγάλη προσπάθεια και από Χάμες ενώ ο Μπακαμπού σκόραρε ξανά. Ο Ντίκο βρήκε δίχτυα σε ένα ακόμα ματς για τον ΟΦΗ ενώ εδώ μπορεί να μπει και ο κόουτς Νταμπράουσκας για το πως προσέγγισε γενικά το ματς.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Το κέντρο της άμυνας του ΟΦΗ κυρίως για τη φάση του 2-1. Γιατί γενικά ο ΟΦΗ αμυντικά και τακτικά προσπάθησε πολύ.

Η ΓΚΑΦΑ: Εδώ κάλλιστα μπορεί να μπει η φάση του 0-1 για τον ΟΦΗ. Για τον λανθασμένο τρόπο που λειτούργησε ο Ολυμπιακός σε ένα γκολ που βγήκε από την πλευρά του Ροντινέι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Με προβλήματα η διαιτησία του Παπαδόπουλου κυρίως σε ότι αφορά φάουλ και κάρτες. Στο πρώτο 45λεπτο υπήρξε έλεγχος VAR για οφσάιντ και στις 2 φάσεις των γκολ ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού ζήτησαν πέναλτι για κράτημα του Πασαλίδη στον Ρέτσο στο α' μέρος. Στο 2ο μέρος έγινε VAR Check και στη φάση του 2-1 για οφσάιντ. Παράπονα για φάσεις και φάουλ είχαν και οι παίκτες του ΟΦΗ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός βάσει του αριθμού των ευκαιριών του άξιζε τη νίκη. Αυτό το 2-1 παρότι οι Κρητικοί του έβαλαν για τα καλά δύσκολα. Τακτικά και αμυντικά όμως υπήρξαν στιγμές που ήταν επιπόλαιος και δεν είχε ανάλογη εικόνα. Άκρως ανταγωνιστικός ο ΟΦΗ. Μία πολύ σοβαρή ομάδα με τον Νταμπράουσκας να κάνει καλή δουλειά. Μία ομάδα που ακόμα και λίγες φάσεις να βγάλει μπορεί να κάνει... ζημιά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Σωκράτης (85' λ.τρ. Παπέ Σισέ), Ρέτσος, Ρέαμπτσιουκ (74' Ραμόν), Ινμπόμ Χουάνγκ, Εμβιλά, Γκάρι Ροντρίγκες (66' Μασούρας), Μπιέλ, Χάμες (86' Σαμασέκου) και Μπακαμπού (74' Αραμπί).

ΟΦΗ: Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής, Θοράρινσον (82' Τσιλιανίδης), Ντιουσέ (82' Μοσκέρα), Περέα, Λάρσον, Τοράλ (71' Μπάκιτς), Ντίκο (70' Μπαλογιάννης) και Τζου (55' Γκρόνινγκ).

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα