Παναθηναϊκός: ΤΕΡΝΑ – ΑΚΤΩΡ – Μυτιληναίος στη «μάχη» για το νέο γήπεδο

Παναθηναϊκός: ΤΕΡΝΑ – ΑΚΤΩΡ – Μυτιληναίος στη «μάχη» για το νέο γήπεδο

Newsroom
Παναθηναϊκός: ΤΕΡΝΑ – ΑΚΤΩΡ – Μυτιληναίος στη «μάχη» για το νέο γήπεδο

bet365

Ενα κοινό σχήμα που αποτελούν οι κατασκευαστικές εταιρίες ΤΕΡΝΑ – ΑΚΤΩΡ – Μυτιληναίος έδειξε ενδιαφέρον για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού.

Λίγες προσφορές κατατέθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού ύψους 123 εκατ. ευρώ (3 εκατ. σε προαίρεση για την κατασκευή κλειστής διαδρομής με πεζογέφυρα στο επίπεδο +1 των οπαδών – θεατών της φιλοξενούμενης ομάδας) για την κατασκευή του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του ΠΑΟ στον Βοτανικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παρών έδωσαν, και μάλιστα σε κοινό σχήμα, οι ΤΕΡΝΑ – ΑΚΤΩΡ – Μυτιληναίος, ενδιαφέρον είχε δείξει και η ΑΒΑΞ που προγραμμάτιζε να δώσει το παρών (πληροφορίες, όμως, αναφέρουν ότι δεν κατέβηκε τελικά στον διαγωνισμό), ενώ δεν έχει γίνει σαφές αν υπάρχουν συμμετοχές από άλλα σχήματα. Η Intrakat δεν συμμετείχε στη διαδικασία.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου έχει οριστεί σε 36 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με πόρους 115 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), αλλά και από περίπου 8 εκατ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης σε ότι έχει να κάνει με τις οδικές προσβάσεις σε αυτό (στο πλαίσιο του έργου που αφορά στην αστική ανάπλαση της πρώην βιομηχανικής περιοχής Βοτανικού/ Ελαιώνα –διαμόρφωσης χώρων πρασίνου και κοινόχρηστων χώρων στην περιοχής της Διπλής Ανάπλασης, άνω των 42 εκατ. ευρώ).

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα